Home » Headlines » Willem II wint en kan zich op gaan maken voor de derby
Foto: Toin Damen

Willem II wint en kan zich op gaan maken voor de derby

In eigen huis heeft Willem II vanmiddag met 5-2 gewonnen van Almere City. Door deze overwinning heeft Willem II zich geplaatst voor de finale van de play-offs. Namens Willem II scoorden Andersen (3x), Falkenburg en Peters.

De uitslag doet vermoeden dat Willem II een makkelijke middag had, maar daar was zeker geen sprake van. Vooral de eerste helft was ontzettend zwak. Gelukkig kon Willem II toch gaan rusten met een 1-0 voorsprong. Willem II kwam deze wedstrijd meerder keren goed weg; Almere raakte drie keer het aluminium. De tweede helft was van een beter niveau en vooral dankzij Andersen kon Willem II uitlopen naar 5-2.

Willem II heeft dankzij de overwinning een belangrijke stap gezet naar lijfsbehoud. Komende donderdag (vermoedelijk om 19:45) speelt Willem II uit bij de club uit Breda. Zondag (16:45) staat de return op het programma.

57 reacties

 1. Iemand enig idee hoe het met Struyk ervoor staat ? Dit zijn wel typisch wedstrijden voor Frankie, en het is wel prettig om hem erbij te hebben ook als er een verdediger weg zou vallen…

  0

  0
 2. Waar waren die Idioten van de ME mee bezig? Meer blauw dan uitsupporters. Juist op het moment dat het stadion leeg loopt, gaan die potmongolen ineens met hun busjes over het parkeerterrein rijden. Een wonder dat er niemand is aangereden.

  0

  0
 3. gelaarsde sjaak

  Beetje raar dat die rode kaart is ingetrokken. Kijk ik had hem als scheids niet gegeven voor het in het veld inlopen laat ik daar duidelijk over zijn, maar als je hem dan wel geeft, en het mag volgens de regels dan hoort hij ook te blijven staan.

  Nu weet ik wel dat ze bij rode kaarten er nog wel eens naar kijken of het wel of niet terecht is en bij doelpunten niet, maar als het de regels zijn, en hij wordt gegeven is het terecht. Nu is het zo, ja hij mag ook niet het veld inlopen, maar gezien de reden nauw goed laat dan maar. Maar dat is een afweging die de scheidsrechter in de wedstrijd hoort te maken. Het feit is wel dat het gebeurd is. Dat is wat anders dan die rode kaarten van Swinkels in het verleden voor hands terwijl hij geen bal met de handen had aangeraakt wat op video te zien was. Daarin is het gepleegde feit namelijk niet het gepleegd. Dat is hier wel het geval, en dan is het raar om hem in te trekken. Bedoel op de beelden is duidelijk te zien dat hij het veld oploopt, en natuurlijk had die scheids hem gewoon terug moeten sturen, maar als je rood geeft en dat is in dit geval wel volgens het spelreglement dan hoort hij wel te blijven staan. Anders kun je dat spelreglement net zo goed weg knikkeren. Dat is namelijk een risico wat je loopt als je zomaar het veld inloopt.

  Wat ik nu eruit lees is dat er sprake van in het veld betreden moet zijn, in combinatie met wangedrag. Mij best, kan iemand mij die combinatie regel even uit het boekje aanwijzen?

  0

  0
 4. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Erg vermakelijke wedstrijd gezien. Ondanks of misschien zelfs dankzij de kansen die Almere City kreeg. Almere City heeft een erg leuk elftal trouwens. Jack heeft dat goed voor elkaar. Lekker veel gescoord. Andersen in vorm. Absoluut dieptepunt was aan het begin van de wedstrijd, bij het zien van die blonde nietskunner op het veld. Pffffffffffffff nog even 2 wedstrijden volhouden en dan zijn we voorgoed van die kale meester-strateeg af. Was maar technisch directeur gebleven.

  Donderdag naar onze nichtjes in Breda. Ik verwacht geen enkel probleem. Ze hadden grote moeite met Eindhoven en Willem II schat ik toch veel hoger in dan Eindhoven. En Almere City schat ik hoger in dan NAC.

  We blijven erin!!

  COME ON WILLEM II !!!!!!!!!

  0

  0
 5. Iedereen zet je frustraties aan de kand en ga vol achter de ploeg staan. Streppel is na Zondag weg en een aantal andere ook ongeacht de uitslag. De ploeg is nu het belangrijkste wie er ook in staat. We steunen de club en die moet in de eredivisie blijven op welke manier dan ook. Of Braber dit keer wel dat stifje over Bassie krijgt of dat Andersen een vrijetrap in de kruising jaagt het zal me een zorg zijn. We moeten dit winnen voor behoud in de eredivisie, voor een betere trainer volgend jaar maar vooral voor schaamte (ik overleef dit echt niet hoor weet niet hoe dat met jullie is). Dus kap met spelers uitfluiten of als er een bal verkeerd gegeven wordt. Dit is niet de ploeg die er volgend jaar staat en ook niet de trainer die er volgend jaar langs de lijn bij ons staat. We hebben geen invloed met wie die kale begint en wie er in de 70min in komt dus degene die er staan moeten we het mee doen en die hebben onze steun hard nodig. Alles in het belang van ONZE CLUB!!!

  0

  0
 6. Tricolores Forever
  Tricolores Forever

  Ik ben er niks gerust op. Uiteindelijk hebben we ruim gewonnen van AC, maar we slikkende toch 2 tegendoelpunten plus een keer paal en lat, bal van de lijn…je moet er niet aan denken dat deze erin zouden zijn gegaan! In tegenstelling tot sommige anderen schat ik de spelers van NAK toch wel iets hoger in, al is het denk ik wel minder een team als AC. Voor mijn gevoel ligt de meeste druk bij hun, en bij een goed uit resultaat van ons zie ik het wel goed komen. Zou die Kip overigens mee kunnen in de ere? Lijkt me een prima speler om erbij te hebben!

  0

  0
  • Vind NAC kwalitatief minder dan AC sinds Jack de Gier daar trainer is. AC probeert het voetballend op te lossen NAC kan alleen vechtvoetbalen. Voetballende ploegen liggen ons beter maar ik heb in de 2 wedstrijden van NAC tegen Eindhoven gezien dat NAC dat harde spelletjes niet 90 min lang kan volhouden. Sterker nog maximaal 20 min. Kwalitatief zijn we klasses beter en hebben we op elke positie een betere speler staan (m.u.v. de spits positie) dus moeten we de Storm zien te overleven en daarna proberen toe te slaan. FC Eindhoven heeft echt kansen gehad en dat zullen wij ook krijgen. Oke NAC krijgt ze ook maar als wij net zo scherp zijn tegen NAC als 2de helft AC hier dan kan je in de rustige periodes toeslaan. Ik weet alleen niet hoe we het vechtvoetbal overleven. Hopen op Kuipers als scheidsrechter of een hele strenge!

    

   0

   0
 7. Wie snapt Streppel nu nog?Van Der Velden in de spits, die heeft echt geen enkele bal goed geraakt en loopt hard weg als er een bal aan komt. Voor de wedstrijd even met Vissers gesproken die ook aangaf dat het onbegrijpelijk is dat Streppel dit doet (geeft aan hoe de staf er zelf over denkt). Dan Andrade op recht, ja, dan komt hij niet tot zijn recht. Anderson op de vleugel is al 30 wedstrijden een blunder.

  Eerste helft waardeloos, vooral omdat juist in de aanval de verkeerde spelers staan of de spelers op de verkeerde positie. Daarnaast ook niet echt de juiste instelling. Als die keeper die bal laat schieten heb je een ding te doen, schieten. Aanvullend slecht verdedigen met als gevolg een bal op de paal en een die door Achenteh van de lijn werd gehaald (ook een speler die op de verkeerd plaats stond opgesteld).

  Tweede helft wat beter, maar vooral omdat 80% van Almere er totaal doorheen zat. Dan zie je ook de klasse van Andersen, zeker als hij over de as kan spelen. Balletje op Achenteh, leidt doelpunt Falkenburg is. Corner leidt tot doelpunt Peters en zelf twee keer raak.

  Aansluitend laten Van Der Velden en Braber nog eens zien dat ze niks in de eredivisie te zoeken hebben, net als Streppel trouwens.

  Helaas zal Streppel tegen NAC wel weer met Van Der Velden beginnen, want al er een eigenwijs is, is het Streppel wel.

  Ook NAC gezien en daar hoef je echt niet bang voor te zijn, als de spelers maar worden opgesteld op een positie waar ze zich thuis voelen.

  0

  0
  • TilBrow@

   Almere zat er niet doorheen, Almere ging alles of niks spelen => dus 1 op 1 achterin. Vandaar dat Andersen alle vrijheid kreeg!!! Volgende keer ff een goeie bril opzetten!

   0

   0
 8. Ben benieuwd wat de knvb gaat doen. De rodr kaart van Stam stond niet op het wedstrijdformulier. Volgens mij is ie dan niet gegeven.

  0

  0
 9. Mijn nekharen gaan nu al overeind staan als ik me bedenk dat die ratten zondag hier het veld betreden, met die rooie voorop…

  2 finales, met één doel:

  Bij de strotjes pakken en keihard terug de juup in schoppen !

   

   

  0

  0
 10. UNITED

  Ik hoop dat er uitsupporters mee mogen. Dan kunnen ze live de vernedering meemaken.

  0

  0
 11. KnockKnockHello

  Ik snap werkelijk niet waar we ons druk om maken. Natuurlijk worden het 2 beladen potjes, maar het worden wel de 2 mooiste wedstrijden van het seizoen, waarin Willem II als winnaar uit de strijd zal komen. Mooier dan dit kan het toch niet? Dat treurige clubje uit Breda terugsturen naar waar ze thuis horen.. EN RAP!

  Er kleven mijns inziens een aantal voordelen aan de finale:

  1. Het ticket voor nog een jaar Eredivisie wordt over 2 wedstrijden beslist. Laat Willem II nou meer kwaliteit in huis hebben dan onze buurmeisjes. Over 2 wedstrijden gezien zijn wij dus in het voordeel.

  2. We spelen eerst uit. Dit is prima, NAC is geen schim van zichzelf in een uitwedstrijd. Dus komende donderdag krijgen we de vuurdoop. Als we deze met succes doorstaan hebben we al 70% binnen. Mochten we deze niet doorstaan, dan zie ik ons zelfs instaat het nadeel recht te trekken in de thuiswedstrijd.

  3. Er zijn inmiddels 2 basisspelers bij NAC geschorst. Ik ken de namen niet, verdiep me niet in dat treurig clubje, maar ze zijn er daar in ieder geval goed ziek van. Mooi!

  4. Dit is niet het NAC dat we kennen van 7 seizoenen geleden. Die pretentieuze supportertjes daar leven wellicht in die waan, maar als je er een objectieve blik op werpt dan is de selectie van NAC gewoon Jupiler League-waardig. Het is veel bla-bla, maar stiekem weten zij ook dat ze het niet gaan halen…

  Willem II speelde vandaag weliswaar niet goed, maar we scoren wel 5x. NAC kwam een aantal weken geleden niet verder dan een 1-1 thuis tegen Almere City. Ik denk dat we door de individuele kwaliteiten van oa Andersen, Andrade, Ojo en Kali, we NAC de baas zullen blijven.

  Wij gaan dit klusje klaren.

  Cheeeeeers!

  0

  0
 12. Wat een hoop verschillende meningen hier weer op Tilbo. Iedereen vindt weer van alles van onze spelers, technische staf en het publiek. Hou nou toch eens op joh. Wacht op de wedstrijdbeschouwing van Ere noord en we zijn weer klaar tot donderdag.

  0

  0
 13. Het spel was misschien niet goed, maar we scoren wel 5 keer. En wat heb ik genoten van Andersen.

  0

  0
 14. Ernesto

  Schitterend affiche! Ik denk dat we het gaan redden o.b.v. het feit dat we de tweede pot in eigen huis spelen. Zo agressief en aanvallend als die ratjes vandaag startten gaan ze in een heenwedstrijd nooit durven, leer mij Marinus Dijkhuizen kennen. Vandaag moesten ze wel, maar zie dat donderdag niet gebeuren.

  Met heel veel geluk een snel doelpuntje maken zou fantastisch zijn, dan keert dat fanatieke publiek zich wellicht tegen de eigen ploeg. Al zie ik dat ook weer niet gebeuren. Ik voorspel een nul-nulletje en dat we het thuis afmaken.

  Zou geweldig zijn als er uitpubliek aanwezig mag zijn, dan wordt het echt de wedstrijd van de eeuw, al ben ik bang dat dit niet het geval zal zijn.

   

   

   

  0

  0
 15. Ik zeg jullie 1 ding! Dat stadion is echt niet normaal gek. Die maken nog meer kabaal dan Feyenoord. Ik keek de eerste helft van hun met m’n koptelefoon op ik werd gewoon doof! Die 17-19.000!!! man gaan het Willem II heel lastig maken denk ik

  0

  0
  • gelaarsde sjaak

   Kan WIllem II niet tegen geluid dan?

   0

   0
  • Die maken meer geluid dan Feyenoord?

   Ben daar in december nog geweest en wij maakten met 1200 man op het uit vak meer lawaai, dan de Kuip in een heel seizoen deed!! Misschien je koptelefoon omdraaien!!

   0

   0
  • Dat kabaal zegt niet zoveel, ik refereer naar het WK in Brazilië. Daar waren het ook de Brazilianen die veel kabaal maakten, met Luiz voorop tijdens de volksliederen.

   Uiteindelijk zal het toch op het veld moeten gebeuren…..

   0

   0
 16. Der Bumber

  Kan Falkenburg in de spits met Hupperts en Andersen op de vleugels. Heb NAC niet veel zien spelen, maar ze hebben geen top seizoen gehad.. Come on Willem II

  0

  0
 17. gelaarsde sjaak

  Ik persoonlijk weet niet waar NAC precies staat, wat ik wel weet is dat het niveau van NAC niet veel hoger zal zijn dan van Almere City. Ik baseer dit op het laatste halfjaar, waarin Almere City minstens net zo goed was dan NAC. Daarvoor was Almere City drie keer niets.
  Dat betekend dus dat NAC hier zeker goede kansen gaat krijgen, dat was bij Almere City ook zo, maar ook dat WIllem II meer kansen gaat krijgen dan normaal gesproken in de Eredivisie. Deze kansen moeten er dan ook wel in gaan, en dan kun je lekker uitlopen in de score. Anders loop je kans dat je het jezelf erg moeilijk gaat maken, en wellicht nog gaat degraderen. Dat hoeft echt niet, we moeten NAC niet vergelijken met een aantal jaar gelden, dit NAC is echt van mindere kwaliteit.

  En daarom moet het besef er bij de spelers zijn, vol er op knallen en je wint het gewoon. Niet met de 75 a 80% mentaliteit, juist dan loop je het risico eruit gekikkerd te worden.

  Ook verwacht ik dat vanuit NAC er grove overtredingen worden gemaakt op WIllem II spelers. Want bedenk goed:

  Normaal gesproken geldt: voor de JP club is het een leuke extra, en jammer als het niet lukt.

  Voor de eredivisieclub is het een catastrofe. Maar in dit geval geldt dit voor beide teams, als het niet lukt is het een catastrofe. En aangezien NAC vechtvoetbal speelt tegen Eindhoven, gaan ze de Willem II spelers dat zeker merken. Dat vechtvoetbal komt voort omdat men het niet anders op kan lossen door gebrek aan kwaliteit. Al is het niet echt vechtvoetbal het is meer schopvoetbal. Ook omdat ze moeten promoveren. Waar dacht je anders waar die 2 rode kaarten vandaan kwamen? Dat is puur druk van moeten.

  IK hoop alleen niet dat WIllem II spelers voorzichtig gaan spelen omdat ze bang zijn onderuit gemaaid te worden door NAC spelers… Laat je maar onderuit maaien, kost NAC alleen maar kaarten.

  0

  0
 18. Der Bumber

  Was het nou zo slecht vanmiddag. Die vriend van mij kon het niet meer aanzien en ging na een half uur een biertje halen. Ik snap het, na de mazzel 1-0, liep het voor geen meter. Almere kreeg goede kansen, maar niet overdrijven. Had het gevoel dat we op twee gedachten hinkten na de snelle 1-0. Dan gaat het altijd mis. Dan zie je dat er nog weinig vertouwen is. Vandaag door het ijs gezakt Ojo, al weken de slechtste van het veld. Maar voor rust waren er meer(Andrade, Falkenburg, Kali (onrustig) en natuurlijk Vd Velden. Na rust ging het wat beter en had het zomaar 8-4 kunnen worden. In ieder geval vermakelijk. Al met al is het een stuk makkelijker gegaan dan verwacht. Nu NAC. Wuytens gelukkig terug, kan Heerkens op de plek van Ojo. Zou met Haemhouts en Kali op middenveld beginnen. Kan Falkenburg

  0

  0
 19. Omtrent de randzaken: wel of niet uitsupporters. Alsof er geen politiie-inzet nodig is als je ze niet toelaat. we zitten op een kwartiertje rijden van elkaar af…..

  0

  0
  • Cards

   Voor elke almeerder waren er vandaag 2 blauwe busjes met inhoud in de zon niets aan het doen, politie zat.

   Overigens staan de stoere kerels (gelukkig) op het veld, man wat een laf gemauw hier. Vandaag liggen er 5 in en nog ist gemekker, hou eens op zeg. We gaan de klus klaren, met of zonder mauwen – doe maar zonder!

   0

   0
 20. Ben fanatiek en altijd positief maar kan me op geen enkele wijze associeren met deze ploeg en dan met name met spelers als acenteh en vd velden.

  en dan nog een trainer die week in week uit deze spelers opstelt.

  voor rust geen enkele bal op doel schoten. Dan is het logisch dat er geen sfeer in stadion komt. En als je beetje kunt analyseren als trainer dan kun je constateren dat je met bepaalde keuzes nul kansen gaat krijgen. Erger mateloos aan deze keuzes !!!!

  MAAR… nu is het tijd om rijen te sluiten en die ene grote vijand af te maken !!’ Wij gaan erin blijven !!!!!

   

  0

  0
 21. En dan noemen ze mij wel eens negatief haha

   

  Ik vraag me af of mensen die hier reageren dit seizoen een par wedstrijden van nac hebben bekeken?

   

  Als er juist 1 ding ONTBREEKT bij onze buurtjes is het wel mentaliteit en vechtlust! Ze worden daar al het hele seizoen door hun eigen supporters door afgemaakt! Vandaag hebben ze dit de 1e 10 minuten laten zien maar vielen daarna weer terug.

  Wij voetballen misschien niet best maar in breda is het echt nog veel slechter hoor! Die spelen met nog minder zelfvertrouwen dan wij!Ook vandaag had eindhoven gewoon door kunnen gaan! Er zijn dit jaar al 7(!!) jupilerploegen die daar niet hebben verloren!

   

  Ga gewoon van jezelf uit, speel zonder van de velde, en ben zeker niet bang! Dan zal de ploeg met de beste spelers winnen en dat zijn toch echt de tricolores!

  0

  0
  • gelaarsde sjaak

   Ja en een daarvan is almere city op 22 april. Nac- Almere city 1-1.

   Dit NAC is niet het NAC wat wij kennen, daarbij missen ze ook nog eens 2 spelers door rood. Wel kan Willem II hier van verliezen. Maar zelfs al spelen ze zo, als deze 2 potten tegen Almere, zelfs dan zijn ze door. Daar ben ik van overtuigd. Maar dat is wel het minimale niveau wat gehaald moet worden, ik heb liever dat ze meer geven.

   0

   0
 22. Guthrie

  Wat een ongelooflijk negatief gezanik hier.

  Het lijkt wel of we het nu al in onze broek doen voor die ratjes.

  Die gasten voetballen echt bagger, hebben, tot vandaag, nog geen pot gewonnen die er toe deed in de JL.

  Die zijn banger van ons dan wij van hun en laten we dat aub uitstralen. Gekkenhuis daar kunnen we overleven en thuis maken we het af. Hoe? Dat maakt geen flikker uit! Al spelen we twee zaadpotten en blijven we er toch in dan lult daar over anderhalve week niemand meer over.

  Heb er zin in!

  0

  0
  • Helemaal eens !

   Roda uit: ik loop het stadion uit, zegt een medesupporter: ze kunnen maar niet scoren, ik zeg: volgens mij hebben we vandaag toch echt 3(!) maal gescoord….

   Azijnpissen kan altijd nog na zondag…

   Gooi die bescheiden Tilburgse karaktertjes overboord, en knallen met die hap !!!!

   0

   0
 23. N.Y.C.

  Vanaf nu gaan er andere zaken spelen waar onze spelers geen kaas van gegeten hebben ben ik bang. Sentimenten en de volledige wil om als collectief er vol voor te gaan en samen een goed resultaat over de streep te trekken. Ik denk dat onze volgende tegenstander dat veel meer snapt en de komende dagen ook heeeel duidelijk voorgeschoteld krijgt. Leuk vandaag meg 5-2 winnen maar het was alles behalve glanzend en stabiel. Een paar spelers wist zich uit de malaise te onttrekken en op individuele klassen boven het maaiveld uit te laten komen. Komende 2 wedstrijden gaan op kracht, overleving en strijd. Zaken waar onze dartelende vrienden het hele seizoen niks van hebben laten zien, ook niet op andere momenten dat het er echt toe deed. Helaas heb ik heel weinig vertrouwen in een voor ons goede afloop.

  0

  0
  • gelaarsde sjaak

   Ik ben er van overtuigd dat je gelijk hebt, dat meen ik. Ik denk ook dat NAC er vol, maar ook vol ingaat. Maar vergeet AUB niet dat NAC niet de kwaliteit heeft dit altijd goed te doen, vandaar dat ik ook zei dat ik denk dat er bij NAC heel wat kaarten gaan vallen. Als WIllem II hier bang van wordt, is het gedaan met WIllem II. Als ze gewoon hun eigen spel doen, dan overstijgt de individuele klassen van een paar WIllem II spelers het collectief van NAC. En komen wij er door. Als deze spelers het laten afweten, is het gedaan. NAC is niet veel beter dan Almere City echt niet. Alleen gaan ze wel er vol in.

   0

   0
 24. Sogetup

  Bericht voor de vele toeschouwers in het stadion (dus niet voor de supporters, die er gelukkig ook waren): je staat lucky 1-0 voor dus op koers maar je ziet dat je team het moeilijk heeft en niks lukt. In plaats van support te geven en er vol achter gaan staan gaan jullie fluiten joelen schelden. En na rust doodstil. Man man man schaam je. Pas na de 2-0 staat men opeens te springen. GA GODVERDOMME ACHTER JE TEAM STAAN! Ik mag hopen dat dit tegen nak wel gebeurd, juist als het niet loopt, want die gasten zullen het nodig hebben. So get up!

  0

  0
 25. De finale der finales. Een mooier affiche ga je niet krijgen, maar eerlijk gezegd had ik deze clash met alle plezier ontlopen. Één ploeg gaat de ultieme vernedering ervaren, promoveren ten koste van de aartsrivaal, die je tegerlijkertijd veroordeeld tot minimaal weer een jaar lang aanmodderen in de lower division, zie daar maar weer uit te komen… Puur het feit dat wij als laatste thuisspelen(wat in eerste instantie een voordeel is), kan voor WII de grootste sportieve vernedering in haar bestaan worden.

  Kleine troost, ik zat bij FCE-NAK en wat was dat een ongelofelijk slechte pot. NAK kwam niet verder dan een aantal counters als Eindhoven ruimte weggaf en simpele korte passes waren al te moeilijk voor de meeste. Ik heb me kapot gelachen om het aantal keer dat die bal de zijlijn passeerde terwijl die rustig aan kwam rollen. Weet niet hoe ze vandaag speelde, maar heb het vermoeden dat het publiek ze erdoorheen getrokken heeft.

  Ik hoop met hart en ziel op een goeie afloop, moet er niet aan denken dat we dit in eigen huis weggeven en die ratten promoveren.

  0

  0
 26. En wat een wereld-stift van Mister 70ste Minuut?

  0

  0
 27. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Een snelle 1-0. Wat wil je nog meer. Onbegrijpelijk dat daarna een half uur lang alles mis gaat. Na de rust werd het gelukkig wat beter, al was het ook toen nog veel te onrustig. Gelukkig is Dries er donderdag weer bij. En ik hoop ook op Struijk. Daar is altijd veel kritiek op, maar ik vind hem toch heel wat beter dan Joppen op de rechtsbackpositie. Het wordt nog heel spannend. Want je ziet het in al die play-off-wedstrijden: de zenuwen spatten er vanaf. Het kwartje kan beide kanten op vallen. Als we in Breda het hoofd koel houden zie ik het goed komen. En nu maar hopen dat Andersen zijn acties weer durft te maken na de hattrick van vandaag. De spitspositie blijft het grote probleem. Toch maar weer Falkenburg?

  0

  0
 28. Prachtig affiche. Maar ben bang dat we dit niet gaan redden. Had vandaag net zo goed 2-4 kunnen zijn. Het is gewoon echt dramatisch hoe ze spelen. 0 passie. Zelfs na de wedstrijd kun je zien dat het vuur ontbreekt. Nac is kwalitatief wellicht iets minder maar die vreten ons op op deze manier. Ik hoop dat ze 2x er vol in klappen maar ik vertrouw daar niet op. Er zit niet veel in. Ik zou overigens vriend vd Velden, Hupperts achenteh nooit meer opstellen. Haal dan de sa maar van de tribune.man man

  0

  0
 29. dvd01

  Blij met de overwinning, maar ben me rot geschrokken van de 1ste helft. Deze ploeg raakt gewoon in paniek als ze voor staan. Heel goed dat er gewisseld is in de rust ipv 20 min voor tijd. Nu hopen dat 3 overwinningen op rij ze voldoende vertrouwen geeft.

  0

  0
 30. Hoe haalt Streppel het in zijn hoofd om wederom met vd Velde te beginnen…

  Eerste helft matig, 2e redelijk. Vond Achenteh en Ojo ook weer zwak. Zal goed zijn als Wuytens weer terug is en Joppen gewoon weer linksback kan spelen. Ojo mag er van mij ook uit, Haemhouts op zijn plek. Bruno altijd opstellen !

  0

  0
  • bruno altijd opstellen, echt??

    

   Die jongen werkt hard. Maar daarmee is dan ook alles gezegd! Die heeft echt 0,0 overzicht. Kan ook niet anders als je constant met je gezicht naar beneden loopt ipv recht vooruit kijkt. Was vandaag de slechtste vh veld en het was geen verrassing dat het beter ging toen hij gewisseld werd. Als hij dan perse moet spelen dan toch maar in de spits want het is lachwekkend dat vd velden constant mag blijven opdraven.

   En heamhouts is veel te licht en kan het helemaal niet meer belopen. Is alleen een optie als je 4-4-2 zou spelen en hem als extra middenvelder zou gebruiken.

   Er van uitgaande dat streppel gewoon zn systeem blijft handhaven zou ik zo spelen als tegen roda en de eerste helft uit tegen almere…..

   0

   0
   • Bruno idd altijd opstellen, ja desnoods in de spits voor de zeer zwakke, hardwerkende vd Velde. Bruno was samen Ojo idd de zwakste van het veld, maar het blijft een grillige speler die een wedstrijd kan openbreken…

    0

    0
 31. Mourinho

  Op basis van het spel van vandaag acht ik ons kansloos tegen de Ratjes. Hopen op veel mazzel, of een hele goede dag van onze spelers, of hopen dat Streppel morgen zijn contract inlevert en nooit meer terug komt.

  Ik ben benieuwd of er uitsupporters bij zullen zijn, dat bepaalt voor een gedeelte de ambiance.

   

   

   

  0

  0
  • En dat bepaal jij door wat??

    

   Wij zijn misschien niet best maar heb jij wedstrijden van onze buurtjes gezien? Die laatste 2 tegen eindhoven bijvoorbeeld? Daar zit helemaal niks in! Die mentaliteit en vechtlust die hier zogenaamd geroemd wordt hebben ze 5 hele minuten kunnen laten zien. Voor de rest is het niet meer dan loshangend zand

   0

   0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @Sooike1973

    Dit zijn wedstrijden opzich. En wij hebben ook de grootse mooite gehad Almere. Het worden zenuwenslopende wedstrijden. Wij hebben alles maar behalve al gewonnen. Het gaat lood en lood zwaar worden..

    0

    0
  • forza,

    

   Daar ben ik het ook helemaal mee eens hoor. Maar het is de grootste onzin om te zeggen dat je kansloos bent tegen de ratten. Want dat ben je niet. Zelfs niet als je speelt zoals tegen Almere

   0

   0
   • Eens sooyke, zelfs al speel je zo’n matig potje als tegen Almere, dan liggen er wel degelijk kansen !

    Adrenaline giert nu al door mijn hele lijf, we gaan schouder aan schouder de titanenstrijd strijd aan !!!

    0

    0
 32. Gaat heel zwaar worden.

  Vandaag was beschamend. De 3-1 was de nekslag voor Almere, toen knakten ze en gaven ze het op. Daarvoor kwamen we er niet aan te pas.

  Willem II kwam op alle fronten tekort. Verontrustend ook de chaos en wanorde achterin. Het gemak waarmee een veredelde amateurvereniging er voetballend doorheen kwam.

  NAC zal voetballend misschien iets zwakker zijn, maar wordt gecompenseerd door strijd en inzet. Iets wat onze niet laten zien.

  Daarnaast hopen dat we het hoofd koel houden in Breda en geen gekke rode kaarten krijgen (bv Andrade, Kali of Achente).

  0

  0
 33. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Het gaat heel zwaar en lastig worden, nu al zenuwachtig voor de komende 2 wedstrijden

  Alles of niets

  0

  0
 34. De ultieme droom finale…

  Voor eens en voor altijd die vieze grote smoelen de mond snoeren, incl die rooie stinkert, en niks meer heel laten van dat over het paard getilde gedrocht.

  breda Breda, Tilburg komt eraan !

  0

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @Jbj.ot

   Een droom finale als het goed afloopt ja. Maar een nachtmerrie als het fout afloopt. Ik ben er alles behalve zeker van dat we dit overleven

   0

   0
   • Niemand is er zeker van, daar heb je gelijk in. Maar laat ik het zo zeggen: we zijn muv van vorig jaar de laatste jaren meerdere malen afgedroogd door die muffers, daarom wordt het tijd om die negatieve spiraal om te draaien en voor altijd in ons voordeel te pakken….ze schijten nu al 7 kleuren voor onze ballerina….

    0

    0
 35. Bas Tardo

  Dat gaat een hele zware dobber worden.

  Het gaat nu niet om kwantiteit maar mentaliteit.
  En dat zie ik helaas bij nak meer terug…

  0

  0
 36. De ultieme clash van de eeuw komt eraan. Voetballend beter zijn is niet genoeg, je moet gewapend zijn tegen allerlei intimidatie’s op en rond het veld. Als nou onze neuzen nog niet allemaal dezelfde kant op gaan staan…….

  0

  0
  • Vergeet t maar. Op dat front leggen ze het dus af. We hebben een stel ideale schoonzonen die in potentie kunnen ballen(een paar thans) maar er zit 0 passie in de ploeg.

   0

   0
   • Onzin. Er wordt wat teveel gepapegaaid op Tilbo. Er is vandaag zeker wel gestreden en met passie gespeeld. Dat het kwalitaitef niet fantastisch is bij een aantal, dat weten we nu wel. En ik ben ook geschrokken van de eerste helft, maar dat had niks met gebrek aan inzet te maken

     

    0

    0
   • Komt goed uit. Want die passie en werklust ontbreekt ook bij onze buurtjes dit jaar!

    0

    0