Home » Headlines » Willem II verliest van Ajax 2

Willem II verliest van Ajax 2

Willem II speelde vanavond een kansloze wedstrijd in de Arena tegen een sterk gewijzigd Ajax. Tegen dit jeudige Ajax hadden de Tricolores geen schijn van kans en werden helemaal zoek gespeeld. Slechte wedstrijdinstelling en amper kansen, slechts eentje in na rust voor Croux. Ook de wereldprimeur ‘ videoreferee’ deelde mee in de malaise door geel voor Kali om te zetten in rood. Met 5-0 verlies terug naar Tilburg en uitgeschakeld in het bekertournooi van dit seizoen!

30 reacties

 1. Ik heb gisteren helaas/gelukkig niets van de wedstrijd gezien. Wat ik me afvraag is of de rode kaart van Kali wel tot een verdere schorsing kan leiden…. Overtreding is namelijk eerst bestraft met geel later met rood. Tussen eerste geel en later rood is geen nieuwe overtreding begaan….. Ik denk niet dat de KNVB hun reglement hierop heeft aangepast! Schorsen lijkt me dus lastig! Reacties over Haye stemmen me overigens weer somber. Die gast heeft echt looptraining nodig..

  0

  0
 2. Zelfs ik begin nu onderhand aan Lamprou te twijfelen. Bij vrije trappen tegen Heracles, Excelsior en gisteren maar liefst 2x een tegendoelpunt moeten incasseren. Hij zet de muur al niet goed, staat vervolgens niet goed in zijn doel en dan krijg je ze gauw tegen… Een keer proberen om geen muur neer te zetten? Dan ziet hij de bal aankomen. Zou zo’n bal van 25 meter er dan ook in 1x ingaan? Nu is elke vrije trap rond de 16 meterlijn een doelpunt. En tja.. wat een instelling zeg. We kunnen wel lopen zeiken over Streppel maar die deed het zo gek nog niet met mindere spelers in de basis. Staat met Heerenveen keurig op een 5-de plaats!

  0

  0
  • Als Lamprou 15 centimeter groter is gaan die eerste twee ballen er niet in en als ie nou ook nog eens goed zou kunnen keepen de laatste twee ook niet. Overigens was Lamprou van precies hetzelfde niveau als de rest van Willem II. Heerkens was misschien zelfs nog wel slechter alleen komen daar niet zoveel tegendoelpunten direct uit voort. De wedstrijd was er in ieder geval eentje in de categorie historische dieptepunten.

   0

   0
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Door zijn lengte is hij niet alleen kwetsbaar op hoge ballen, maar is zijn ‘reach’ ook te gering. Daardoor komt hij niet ver genoeg de hoek in. Hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten als keeper, maar ik zou liever een keeper zien die zonder te springen bij de lat kan. Zou stiekum veel tegengoals per seizoen kunnen schelen.

   0

   0
   • drobs

    Daarom zou ik zeggen zet er dan eeens een speler bij een doelpaal! Owja wel de doelpaal dat het verst van jouw af staat, Lamprou! #tip

    0

    0
 3. De thuisploeg speelde zeer goed, Willem II werd overklast door 020-jongens die gretig hun plaats in de basis opeisten. Uit verliezen in de Arena ligt in de lijn der verwachting, helaas. Beter dit dan thuis kansloos van VVV verliezen, want dat is ook gebeurt in breda deze week. 

  NEC is nu de ploeg waar de ploeg er weer moet staan, daar valt echt wel iets te halen. Zeker als het nivo eerste helft Excelsior wordt gehaald. Alles op de competitie godsakker en schuim op die bekken daar in Nijmegen.

   

  0

  0
  • Waarom naar Breda kijken? Het is hier te doen. Met deze selectie zo spelen is een schande. Concurrentie genoeg waar is de beleving dan? Schuim op de bekken? Laat me niet lachen. Lekker weer nasr nijmegen met 2-0 verliezen en zeggen dat we een half uur prima veldspel hadden alleen de kansen blijven uit he…en daar gaat t om. Alle broekjes ongewassen de kast in en op naar Feijenoord thuis….nee ze komen er wel. Wordt een loodzwaar seizoen. Er zal toch echt iets aan lijn in moeten komen. Een beetje beleving en iets uitstralen kan ook geen kwaad. Als er niks veranderd is het 16-18.

   0

   0
 4. In hart en nieren

  Ik ben een voorstander van de videoref, maar dan wel op aanvraag van een van de spelende partijen. zoals bij het hockey en andere sporten.  Aub geen videoref die zelfstandig beslissingen van de scheids op het veld ter discussie stelt.

  0

  0
 5. Voetballiefhebber

  Beste voetballiefhebbers,
  Voor een onderzoek ben ik opzoek naar respondenten die drie minuten de tijd willen nemen om een enquête in te vullen. 1 oktober wordt er uit alle inzendingen een winnaar getrokken die samen met drie vrienden in december naar El Clasico gaat!  
  Vul hem nu in op: https://nl.surveymonkey.com/r/3L7MXYP !
  Bedankt, de voetballiefhebber
   

  0

  0
 6. gelaarsde sjaak

  Op zich is die video scheids wel goed, maar bedenk wel over een jaar of 20 a 30 zit daar geheit geen mens meer achter de knoppen mee te kijken. Het is nu al software mattig intstellen. Ja dat kan, je kunt nu al een programma schrijven met allerlei voorbeelden, wiskundige berekenen, herkenning van beelden ect, maar hoe betrouwbaar zal nu die technologie zijn? Lang niet betrouwbaar genoeg. Behalve voor doellijntechnologie (is in feite ook een pc scheids) Maar dat is over een jaar of 20 of 30 (kijk maar wat voor computers we 20 a 30 jaar gelden hadden) echt wel heel anders….

  Maar dat maakt het dan echt eerlijk, hoewel de gegevens door mensen ingevoerd worden, en dit dus echt een gesloten systeem moet zijn wat niet te kraken is. Stel je voor dat dit wel zo is, en Willem II krijgt ineens in de Arena 6 penaltys van de pc scheids cadeau… Omdat een of andere gokbende het videoref systeem van te voren heeft besmet met schadelijk software…

  Toch moet je met technologie altijd oppassen. Stel dat ze op het leuke idee komen te berekenen hoeveel kans een bepaalde speler maakt, in een bepaalde positie op een goal. En dat deze kans minimaal 5% moet zijn voor een scoringskans. Dat zou dan betekenen dat Ajax veel sneller een penalty meekrijgt als WIllem II, (en de tegenspeler een rode of gele kaart) en dit dan wel zo genaamd eerlijk is, omdat nu eenmaal Ziyech veel eerder de 5% haalt dan een gemiddelde speler bij Willem II… Met software is dat allemaal te berekenen. Een scheids op het veld kan het nooit.

  Bedoel die kant kan het ook op gaan, als men het grote geld wil faciliteren. Onder het mom van eerlijkheid.

   

  0

  0
  • Als ik je verhaal goed begrijp ben je bang voor het geheel verdwijnen van scheidsrechters. Camera’s blijven altijd een verlengstuk van de scheidsrechter(s). Daar ben ik groot voorstander van. Eindelijk gaat het qua rechtvaardigheid de kant op van tennis en hockey, maar dat is natuurlijk een langzaam proces en wennen voor iedereen. Ook de scheidsen zelf.

   0

   0
 7. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Die vidio scheidsrechter moeten ze ook gelijk afschaffen omdat zoals elke scheidsrechter op het veld een overtreding anders ziet. Dus de ene week is het rood en de volgende keer is het alleen geel.

  0

  0
 8. david loggie

  eens met John. Dit was geen B-elftal. Voor mij alleen een bevestiging dat Bosz op 4-5 plekken zelf de verkeerde poppjes neerzet. Haye was idd slecht, ik vond Bruno ook erg tegenvallen. Onze afrikaanse belg gaat ook geen potten breken vrees ik. Verder vond ik charge van Kali wel degelijk rood, vol op de enkel. Lamprou zag er weer niet goed uit, twee vrije trappen in zijn eigen hoek, kan gewoon niet. Waar ik mij het meest aan stoorde is dat je vanaf minuut 1 bij Willem II geen strijd en beleving zag. Een plichtmatig potje, beetje meehobbelen en we zien wel…zeer teleurstellend, ik had er meer van verwacht. Leuk om Frenkie te zien! en verder die De Ligt, 17 jaar, won alle duels met veel gemak van Sol, knap hoor op die leeftijd.

  0

  0
 9. Het is duidelijk dat de videoref in ieder geval de partijdigheid van scheidsrechters niet uitbant, alleen meer verergerd.

  Drie beslissingen in het nadeel van WillemII. Twee onterecht goedgekeurde doelpunten en een compleet onterechte rode kaart. Was die terecht dan had Ajax er ook tenminste een moeten krijgen.

  Voor de rest, niveau tweede helft afgelopen zaterdag, geen bezieling, niks, dus terecht verloren.

  0

  0
 10. Was idd niet best.

  maar wat een belachelijke titel; tete, bazoer, El ghazi, Ziyech, Cassiera,schone, westermann zijn allemaa internationals of voormalig internationals van hun land.

  heb Ajax in lange tijd niet zo fris zien spelen en dat zegt veel over de verkeerde keuzes van bosz op met name middenveld. En juist op moddenveld werd Willem II compleet weggespeeld. Met name door het dramatische spel van Haye.

  Hij was steeds te laat in het druk zetten en sjokte vervolgens terug. Wat miste er daar het loopvermogwn van falkenburg.

  tel daarbij de 3 doelpunten op die direct Lamprou zijn aan te rekenen en ruime nederlaag is verklaard

   

  wat me enorm heeft verbaasd is dat bij 1-0 )hinderlijk buitenspel ) geen enkele speler zich meldde bij de scheids met verzoek om video ref.

  Dat zegt misschien wel genoeg over (gebrek) aan beleving

   

   

  0

  0
  • Wordt de video-ref geraadpleegd op verzoek van de alleen scheidsrechter of hebben spelers/trainers van de spelende clubs dat recht ook?

   0

   0
 11. Ik dacht bij de eerste goal meteen aan hinderlijk buitenspel, maar geen enkel woord of beeld werd hieraan besteed.

  0

  0
  • Zeker wel Perez zn eerste reactie in de rust! Zelfs Vanbeek gaf toe dat het buitenspel was.

   0

   0
  • Klopt ik vond dat ook maar geen herhaling of opmerking erover.

   0

   0
 12. TTB

  Wat was dit slecht. Afgeslacht door een B-elftal. De motivatie en inzet van veel spelers was zwaar onder de maat. Het leek alsof ze er geen zin in hadden.

  Positiespel wilde niet echt, er lag ook te veel ruimte tussen de linies. Veel duels gingen verloren en die lange ballen naar voren is ook hopeloos.

  Er kwam van onze jongens nul komma nul dreiging en druk. Ajax was veel feller op de bal.

  Ik Ben nog steeds van mening dat we ons met deze selectie rechtstreeks kunnen handhaven, maar dan moet er wel rap wat veranderen in het systeem. Misschien toch maar gaan schuiven in je basis?

   

  0

  0
 13. Zo kennen we het weer. Chapeau.

  0

  0
 14. Heb gelukkig alleen de 1e helft gekeken, meer wil ik er niet over kwijt…

  Knop om en nu nec, daar gaat het om de knikkers !

  0

  0
 15. gelaarsde sjaak

  Ik heb hem net even bekeken, laat ik het zo zeggen: als dit rood is, dan zullen er met de invoering van de videoscheids, heel wat rode kaarten gaan vallen in het seizoen 2018 als het dan ingevoerd wordt.

  0

  0
  • Dat ze hier rood voor willen geven kan ik nog mee leven. De grote vraag is alleen wat wordt er gegeven als het andersom is??

   0

   0
   • david loggie

    Robby, het antwoord hebben we zojuist gekregen. Vilhena maakt dezelfde soort onbesuisde tackle op de enkel. Geel. Geen ingreep van de videoref.

    0

    0
 16. gelaarsde sjaak

  Ik heb die rode kaart niet gezien. Was het echt rood, of was het laten we ons eens nuttig maken van kijk eens hoe goed dit systeem werkt, en van een oranje kaart (Waar de ene scheids geel voor geeft en de andere rood) een rode geven, of was het er een waar elke scheids als hij het goed had gezien rood voor gaf? Bij 100% overtuiging moet het echt rood zijn en geen twijfelgevalletje. Anders krijg je weer supporters die roepen bij Ajax hadden ze hem niet gegeven. En juist dat moet je voorkomen!

  Ik denk dat hij terecht rood is, het zou wel heel dom zijn een twijfel rode kaart te geven op basis van dit experiment, anders lopen ze ook nog kans als ze dat te vaak doen dat heel het experiment de prullenmand ingaat.

  0

  0
  • Als het rood was dan had Ajax er ook een moeten krijgen. Videoref was nogal partijdig.

   0

   0
 17. Wat was ik optimistisch in het begin vh seizoen.

  Jeetje man, wat was dit slecht……

   

  0

  0
 18. Schandelijk wat een instelling, positiespel waar geen hond iets van snapt en zelfs bij sommige spelers nog in eens geen inzet.

  ik zal maar niet individueel op spelers ingaan want dan kan je ze bijna allemaal iets meegeven, maar dat er in de basis iets mag/moet veranderen lijkt me na de laatste paar wedstrijden wel duidelijk.

   

  Oh ja spelers en technische staf,op zijn minst vergoed je de mensen die vanavond mee geweest zijn naar Amsterdam hun ticket en busreis. wij konden hem thuis gelukkig nog op een andere zender zetten.pfff

  0

  0
 19. Figureren als kannonnenvlees in een ajaks-show. Gauw vergeten.

  0

  0