Home » Headlines » Willem II verliest ongelukkig van AZ: 2-0
Haye in actie tegen zijn voormalige club AZ (c) foto: Toin Damen

Willem II verliest ongelukkig van AZ: 2-0

Willem II heeft vanavond niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen AZ in Alkmaar. Halverwege de eerste scoorde AZ 1-0. Willem II speelde redelijk tot goed en kon lange tijd hopen op een punt of meer. Door een persoonlijke fout in blessuretijd werd de eindstand 2-0

verslag: willem-ii.nl
AZ wint geflatteerd van Willem II

Willem II heeft de uitwedstrijd tegen AZ verloren. In Alkmaar boekte de thuisploeg een zeer moeizame overwinning op de Tricolores: 2-0. Jordy Croux maakte met zijn eerste basisplaats zijn officiële debuut.

Voetbaliconen Cor Stolzenbach van Willem II en ex-international Hugo Hovenkamp van AZ stonden om half zeven bij de middenstip om de de officieuze aftrap te doen van de wedstrijd AZ – Willem II. Dit vanwege het 60-jarig jubileum van het betaalde voetbal in Nederland.

Falkenburg raakt de paal

De wedstrijd had vanaf de eerste minuut een open karakter. AZ was technisch wat vaardiger dan de Tricolores en had in de eerste helft het beste van het spel. Willem II speelde echter zeer goed mee. De formatie van Erwin van de Looi viel aan als het mogelijk was en stichtte zo nu en dan gevaar voor het doel van doelman Sergio Rochet. Opvallend was het goede spel van linksback Dico Koppers. Hij verdedigde niet alleen goed, ook zijn diepe passes zagen er goed uit. Een daarvan leek aan de basis van een doelpunt te staan. Zijn voorzet werd tien minuten voor het rustsignaal door Erik Falkenburg tegen de paal geschoten. Op dat moment stond AZ al op een 1-0 voorsprong. Kon in de twaalfde minuut Kostas Lamprou met een fantastische reflex AZ van een voorsprong afhouden na een kopbal van Fred Friday, zeven minuten later schoot Alireza Jahanbakkhsh na onnauwkeurig uitverdedigen van de Willem II-defensie de bal achter Lamprou: 1-0.

Groot veldoverwicht
In het tweede bedrijf greep de thuisploeg het initiatief. Dat resulteerde in een kopbal en een paar schoten van voormalige Willem II-speler Stijn Wuytens. Naarmate de tweede helft vorderde kregen de Tricolores een groot veldoverwich, zodat de formatie van John van den Brom het steeds moeilijker kreeg. Toch slaagde Willem II er niet in om het overwicht te vertalen in de gelijkmaker. De AZ-verdediging onder leiding van Ron Vlaar stond goed en gaf niets weg. Aanvallend konden ze echter geen vuist meer maken. Erik Falkenburg had geen geluk met een schot en een goede kopbal in de slotfase. Het slotakkoord was zelfs voor de thuisploeg. Darryl Lachman verslikte zich toen AZ even aandrong waardoor Levi García vrij voor Lamprou verscheen en hem verschalkte: 2-0. Daardoor was de overwinning van de Alkmaarders enigszins geflatteerd.

18 reacties

 1. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Jammer dat we gisteren geen punt(en) mee terug konden nemen maar dat is ingecalculeerd. Komende 2 wedstrijden worden een ander verhaal Excelsior (Thuis) en Nec (uit) waar je eingenlijk minimaal 4 punten zou moeten halen. Laten we zorgen dat 12e man tegen nec minimaal de 300 man halen

  0

  0
  • Fraanske Sol

   Idd, waarom laat het rood wil blauwe leger het afweten tegen AZ? Kaartje EV voor eeen tientje en dan maar zo weinig mensen mee. Waar ligt dat aan?

   0

   0
 2. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Heel aardige pot van de Tricolores, maar niet genoeg om het ploeg als AZ echt moeilijk te maken. Te weinig gecreëerd en matige uitvoering van corners en vrije trappen. Heb het gevoel dat het ook nog wat zoeken is naar de beste opstelling. Nu op naar meer punten. Want aan alleen aardig voetbal heb je niks. Vorig jaar dachten we in het begin ook dat het wel goed zou komen, maar het werd onder druk van de ranglijst steeds krampachtiger.

  0

  0
 3. Nu onze keeper vorm begint te tonen gaan we achterin weer de mist in met persoonlijke fouten. Handelingssnelheid van Lachman is (momenteel) veel te laag. Bij de eerste goal kon hij makkelijk uitverdedigen via de zijlijn. Bij de tweede hoef ik geen commentaar te geven. Liep tegen Roda ook al veel teveel achteruit waardoor vaak uit de tweede lijn geschoten kon worden.

  0

  0
 4. RJ

  Er is nog geen rede tot paniek. Verliezen van AZ op dit moment is geen schande en het seizoen duurt nog lang. Ik maak me wel een kleine beetje zorgen om de tegenstander van volgende week. Ze hebben gisteren een nette uitslag weggezet. En ik verwacht dat ze deze lijn tegen ons gaan doortrekken.

  0

  0
 5. the-frozen-one

  Ik heb gisteren een redelijk goed spelend Willem II gezien tegen een ploeg die ik hoog inschat.

  Koppers speelde een zeer goede wedstrijd voor zijn doen. Aanvallend redelijk goed. Had alleen verdedigend moeite om zijn man bij te houden, maar had ook goede momenten en passes. Alleen jammer dat falkenburg een voorzet van hem op de paal schoot.

   

  Maar ik heb vertrouwen in dit team als ze wat meer op elkaar ingespeeld zijn kunnen ze makkelijk boven de streep eindigen

  0

  0
 6. Wie was die speler in het shirt van koppers?

  0

  0
  • Die was echt goed.

   0

   0
  • Koppers speelde idd een redelijk goede wedstrijd. Als hij zo blijft ballen mag hij van mij blijven staan, maar dat zal wel een utopie zijn..

   0

   0
 7. HOS

  Vandaag een Willem II gezien die zeker de tweede helft niet de mindere was en zelfs tijden beter was! AZ is gewoon top 5 en geen schande om daar uit van te verliezen! Met dit team moeten we makkelijk 12 of 13e kunnen worden! Ik heb er alle vertrouwen in!

   

  0

  0
 8. Zie hier op tilbo vaak reacties dat we met deze selectie in de middenmoot moeten kunnen eindigen, maar denk toch dat wel heel voorbarig is.

  Vond Croux lekker fel spelen, en verdedigend stond het redelijk. Nu maar hopen dat kali gaat spelen, Ojo of Vd Boomen eruit.

  Vond trouwens Fran Sol en Haye zeer matig vandaag.

  0

  0
  • patriekolorus

   jij ziet toch ook wel dat er aardig wat voetbal in dit team zit?

   0

   0
   • Klopt, tot de 16, en dan is het wel zo een beetje klaar.

    Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat we vol aan de bak moeten om boven die verschrikkelijke streep te eindigen. Ploegen als Roda (waren tegen ons ook niet de mindere, en daar hebben ze ook nog een geldschieter), Groningen, Utrecht, zie ik echt wel boven ons eindigen. Vind alleen gae matig, die zie ik wel laatste worden.

    We zijn er nog lang niet…

    0

    0
  • Scoren blijft een probleem al hebben we nu wel 2 ploegen gehad die met zn alle achterin gaan staan en daar hebben wij altijd moeite mee.

   0

   0
 9. Keiebaant

  Was Kali nog geblesseerd ? redelijk Willem ll gezien maar er zal toch echt meer diepgang op het middenveld moeten komen. Ojo en van der Boomen zijn 2 de zelfde type spelers die te veel op de achterste linie de bal komen halen. daarnaast vond ik het tempo in balbezit erg laag.

  0

  0
  • UNITED

   Willem II creërende veel te weinig. Als je op de helft van de tegenstander speelt dan heb je niet veel aan Falkenburg op 10. Beter Haye op de plek van Falkenburg en andrade erin. Slechte zaak dat vd Looij het nie aandurfde om aanvallender te spelen.

   0

   0
   • ronald tricolore

    Andrade??  Man man die voetbalt nooit in belang van het team. Viel gisteren in en laat zien waarom hij niet speelt… loopt zich vast en doet dan niks meer.

    Kali ipv Ojo lijkt me wel een versterking

    0

    0
   • Haye vond ik gisteren niet al te best. Hij geeft naar mijn idee te snel op. Meeverdedigen verloopt moeizaam. Zolang dit zo blijft is een plek op het middenveld best risicovol. Andrade is te laat ingebracht, is wel iemand die met sleur en duwwerk voor dynamiek en verrassing kan zorgen. AZ geloofde het wel omdat Willem II gemakkelijk onder controle te houden was….

    0

    0