Home » Laatste Nieuws » Willem II stelt voorwaarden aan hervorming eredivisie
Berry van Gool

Willem II stelt voorwaarden aan hervorming eredivisie

Willem II-directeur Berry van Gool sprak het afgelopen halfjaar rond oefenwedstrijden van zijn club met vier collega’s van Belgische clubs over de competitie-opzet bij onze Zuiderburen. Daar wil de KNVB wellicht naartoe. Maar Van Gool hoorde weinig positieve verhalen over het systeem met diverse vormen van play-offs.

Zo zouden er door de Belgische topclubs te veel wedstrijden moeten worden afgewerkt en ligt het zwaartepunt van de play-offs 1 (om de landstitel) in een periode dat er ook Europees belangrijke wedstrijden moeten worden gespeeld. De voorzitter van Club Brugge wil niets liever dan terugkeren naar een ‘gewone’ competitie waarbij alle ploegen elkaar in een thuis- en uitduel bestrijden.
Een ander belangrijk speerpunt van de KNVB is het inkrimpen van de eredivisie van 18 naar 16 clubs. Voor clubs in de categorie Willem II kan dat verstrekkende gevolgen hebben.“Ik denk niet dat teruggaan naar 16 clubs de manier is om meer spanning en weerstand te creëren”, stelt Van Gool. “De onderlinge verschillen zullen dan alleen maar toe- in plaats van afnemen”, aldus de directeur. Volgens hem valt er voor de clubs ‘uit het middensegment’dan ook niet over een teruggang naar 16 eredivisionisten te praten als niet ook de (her)verdedling van de mediabaten bij de discussie betrokken worden. “Geen land in West-Europa waar de topclubs zo’n groot deel van die tv-gelden krijgen”, aldus de Willem II-directeur, die opmerkt dat er een overgrote meerderheid van de clubs voor een wijziging van de competitie-opzet moet stemmen om die doorgang te laten vinden. “Anders blijft alles bij het oude. En dat sluit ik niet uit.”

(Bron: www.bd.nl)

10 reacties

 1. We worden echt als Nederlands voetbal  niet beter van 16 clubs.

  Vroeger gin het ook goed. Het geld zit in het buitenland.

  Daar kun je met 16 clubs of hoe je het organiseert niet tegenop.

  Laat ons genieten van deze competitie. Spannend en leuk.

  Maar ja alles gaat naar de haaien, dus dit ook.

  Mij zien ze dan niet meer

  0

  0
 2. Keiebaant

  Het wordt tijd dat Willem ll afstapt van zijn Calimero gedrag. Nieuwe opzet in de Nederlandse competitie zal gaan komen. Het word tijd dat er echt professionals worden aangesteld die de club gaan uitdragen. Tilburg is de 6e stad van dit land en heeft ca 210.000 inwoners, er zitten grote bedrijven in de buurt, de club heeft bravoure nodig, meer uitstraling in de stad . in overleg gaan met de gemeente uitbreiding van het stadion, meer skyboxen. Als er niets wordt gedaan en ze blijven aan de Goirlese weg achterover leunen zullen wij over een paar jaar definitief een niveau lager gaan spelen terwijl Willem ll een vergelijkbare club moet zijn als bv FC Groningen.

  8

  2
  • In hart en nieren

   Berry heeft gelijk, kleinere competitie is alleen in het voordeel van grotere clubs. En grote clubs trekken nu al onevenredig veel tv-gelden naar zich toe. Als Willlem II een vergelijkbare club wil worden als Groningen dan is een kleinere competitie juist geen optie  en hebben we nog wat tijd nodig om een stabiele eredivisionist te worden. Met 16 clubs is de kans daarop veel kleiner.

   1

   0
 3. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Rot op mee die onzin de knvb is goed in het nederlands voetbal kapot te maken, de Jupiler League is al een carnavals competitie met jong Ajax, Jong Psv jong Utrecht. Als dit Door zou gaan. Zal ook de eredivisie een carnaval competitie worden.  Och je in zeist zijn ze kampioen slechte plannen bedenken.

  4

  1
 4. Ben zelf al jaren voorstander van de Beneliga, gelukkig zijn er bepaalde figuren in de voetballerij die daar ook over willen nadenken.

  Lijkt me ook wel leuk, weer wat andere awaydays en voor ons zeker niet ongunstig. Liggen we helemaal centraal.

  In Belgie heel wat mooie stadions.

   

  2

  8
  • Vergeet niet dat we dan niet meer op het hoogste niveau uit komen en het lastiger wordt om daar te komen lees betere tegenstanders dan nu in de jl.

   0

   0
  • JamesQuinn

   Als er een Beneliga gaat komen zal de hoogste divisie waarschijnlijk bestaan uit 8 teams uit Nederland en 8 uit België. Daar kom je als Willem II dus nooit tussen. Ervan uitgaande dat er dan meerdere Beneliga-divisies komen speel je dan dus in een lagere competitie tegen teams als Charleroi en Sint-Truiden, en als het even tegenzit tegen Lommel of Dender. Of anders blijf je voor de eeuwigheid in de middenmoot van een of andere nieuwe Nederlandse Jupiler League hangen. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik haak dan definitief af. Ga ik op zondagmiddag wel bij mijn dorpsclubje kijken.

   1

   1
   • Waarschijnlijk niet eens in een soort van 2e Beneliga.

    Een opzet met een overkoepelende Beneliga, en daar onder een Nederlandse 2e divisie en een Belgische 2e divisie. Ga er dan maar van uit inderdaad dat er 8 of 9 Nederlandse ploegen in die BeneLiga komen, en je dus met ploegen als NEC, Heracles, Zwolle in de 2e divisie terecht komt.

    We zijn dan niet meer dan een subtopper in die nieuwe 2e divisie, en moeten een geweldig seizoen draaien om ook maar kans te maken op de titel. Als dat niet lukt, zul je snel achterop raken bij de ploegen die wél BeneLiga spelen, waardoor het kwaliteitsverschil alleen maar toe zal nemen.

    Zo’n BeneLiga is leuk voor de weerstand van de top 5, voor de rest van Nederland en België is het een groot drama.

    2

    0
 5. nee ik denk niet dat we zitten te wachten op 16 clubs in de eredivisie. zijn nu al blij als we boven de streep eindigen.

  8

  0