Home » Headlines » Willem II na rust langs Go Ahead Eagles: 2-0

Willem II na rust langs Go Ahead Eagles: 2-0

Willem II heeft zich vandaag definitief veilig gespeeld.
In een matige wedstrijd werd met 2-0 gewonnen door doelpunten van Fran Sol Jari Schuurman. Door deze overwinning is Willem II de 9e plaats genaderd tot 1 punt.

later meer

34 reacties

 1. Prachtig die spontane krakers zoals “doe de groeten aan Breda” en “Maaskant neem je rotzooi mee”. Beetje leedvermaak mag toch gewoon haha. Ook gewoon een uiting van blijdschap dat we zelf veilig zijn. Prachtig gezongen, gasten.

  7

  0
 2. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Nu we officeel veilig zijn en dus ook het komende seizoen verzekerd zijn van Eredivisie voetbal. Willem ll hier op in speelt door de brieven van het verlengen van seizoenkaarten de deur uit te doen. En laten ze ook gelijk de optie toevoegen dat je seizoenkaart elkjaar automatisch verlengd wordt

  1

  1
 3. We zijn veilig in april!!. Klasse prestatie. Gewoon even beseffen allemaal dat we een prima seizoen draaien, we bouwen en in een proces zitten om vanuit een stabiele middenmoter door te groeien naar de subtop. Van de Looi speelt op resultaat en kan met zijn wissels iets forceren. Een opluchting. Als we volgend jaar die op papier makkelijkere thuiswedstrijden gewoon winnen en uit her en der wat wegsnoepen draai je mee voor linkerrijtje.

  En Besef ook: Vorig jaar draaide we rond deze tijd voor geen ene meter met jongens als Hupperts, Van der Velden en Achenteh en speelde we ons pas eind mei veilig.

  3

  2
 4. De Koninklijke II

  Gun het onze Fran ‘Pierre Emerick’ Sol ook wel weer eens zeg. Wat kan die man koppen, heeft echt een perfecte timing!

  2

  0
 5. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Definitief veilig. En nog 3 wedstrijden te gaan. Wat ’n luxe!! Nu even de mouwen opstropen en voor de tweede x van Heerenveen en die kale bats winnen!!

  COME ON WILLEM II !!!!!!!!!!!!!!!!

  10

  0
 6. Eerste helft (afgezien van de eerste 5 a 10 minuten) bagger. 2e helft goed hersteld. Met Sol erbij geeft toch extra vuur.. jaagt alles af en dat laat obbi vaak afweten. Obbi is overigens een heerlijke speler voor dit willem II, maar het vuile loopwerk doet hij niet. Hield het deze keer dan ook eens 90 min vol.

  Ook mooi voor Schuurman. Hoop stiekem toch wel dat hij nog een jaartje extra gehuurd kan worden, zeker omdat Falkenburg vertrekt aan het eind van dit seizoen.

  Tifosi bedankt! Top spandoek weer!

  5

  1
 7. Complimenten voor het schitterende doek van de Tifosi. In een woord geweldig!! Klasse mannen.

  21

  0
 8. Forza Willem II
  Forza Willem II

  MOTM was voor  mijn Oulare die vandaag was betrokken de twee doelpunten. Is een goede winter huurling gebleken. In tegenstelling die speler die ze van juventus hebben gehuurd  nooit begrepen dat ze die hebben gehaald wat daar de achterliggende gedachte achter van was. Is Volgensmij eenkeer ingevallen Excelsior uit een paar minuten…..

  6

  0
 9. Cards

  Tijd geleden dat’k na zo’n kutwedstrijd toch blij was. Zulke gruwelijk slecht wedstrijden winnen levert gewoon wel 3 punten op. Nu eens in alle rust kijken op welke posities de selectie wijzigt en daarna mensen gaan benaderen die middenmoot eredivisie willen spelen voor 13.000 man. In ieder geval niemand van eagles contracteren astemblieft, die waren collectief rijp voor de tweede divisie.

  7

  0
 10. Waarom nu géén complimenten voor de trainer. Vierde aanvaller ingezet om dat gezapig spelletje achterin eruit te halen. Spelers op dit niveau moeten toch een balletje naar elkaar kunnen trappen. Bij ons was daar helaas geen sprake van.

  Gelukkig toch nog de overwinning binnengehaald mede dankzij de tactiek van de trainer.

  27

  0
  • deels mee eens. Prima wissels. Alleen is hij verantwoordelijk voor de basis opstelling en die was niet best.

   goed aangepast in de rust

   9

   0
   • Basis stond qua namen best goed alleen was Elmo totaal onherkenbaar. Middenveld draaide van geen kanten en dat is goed omgezet in de rust en daarna met goede wissels.

    Het is steeds maar hopen dat spelers hun opdrachten goed uitvoeren en de juiste vorm hebben. Van De Looi werd er ook moe van in de eerste helft. Dat was nogal duidelijk te zien en te horen.

    1

    1
 11. Wat een ” verdediging ” !

  1

  0
 12. Echt zeer slechte eerste helft. Geen enkele vorm van druk, passie en beleving. Passing slordig en geen enkel diepgang.

  Waarom mogen Croux en Haye elke week blijven aanmodderen?

  6

  1
  • Croux is volgens mij volgende week geschorst.

   1

   0
  • darren

   Wie gaf nu weer de assist bij het eerste doelpunt…..? juist ja, en de hoeveelste assist was dit alweer dit seizoen?  Een beetje relativeren mag wel vind ik .

   16

   1
   • Met alle respect voor Croux maar het is echt heel slecht wat hij laat zien.  Geen fatsoenlijke passeeractie, geen diepgang en heel veel verloren duels. Hij geeft Idd af en assistje maar daar mag en kan hij niet hele wedstrijd op teren.

    wil je volgend seizoen verder doorgroeien dan zul je op positie van de nummer 10 en twee buitenspelers kwaliteit moeten halen. Dan maak je stap naar top 10

    2

    2
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @ JohnN1

    Toch moet je niet te snel afscheid nemen van Croux het is pas z,n eerste seizoen in de eredivisie. Geef hem ook het komende seizoen de kans. En Laten we hem dan beoordelen. Kan goed dat we dan roepen in de winterstop dat ze zijn contract moeten verlengen

    3

    0
  • Omdat Haye al vaak beslissend is geweest en vorige week en vandaag 2 goals maakt (die eigenlijk gewoon hadden moeten tellen)

    

    

   6

   1
 13. Veilig……

  Nu vooruit..naar boven..

  3

  0
 14. Tilburg_1896

  Altijd spelen zoals in de tweede helft, lekker met twee spitsen en drie aanvallend ingestelde spelers er achter!

  12

  0
 15. Het maakt eigenlijk niet uit waar je Ojo neerzet, die speelt altijd goed. Lieftink eerste helft matig, herstelde zich goed na rust.

  1

  25
  • idd Lieftink herstelde zich prima na rust. Vanaf de bank kon hij niets meer fout doen. Dramatische eerste helft van Lieftink

   ook Kali Croux en Haye waren zwaar onder maat.

   prima ingrepen in de rust en tweede helft. Dat zorgde voor betere balans zonder goed te spelen

   13

   0
  • Maar Ben toch. Je opmerking over Lieftink zegt al heel wat maar ook die over Ojo…. 2 planken… allebei faliekant mis….

   0

   0
  • Ojo en Lieftink inderdaad erg zwak. Ojo levert tot 3 keer toe de bal in omdat hij als back een buitenspeler wil gaan dollen, hoe haal je het in je hoofd… pass zo’n bal gewoon naar een medespeler of roei hem naar voren, maar een beetje gaan lopen pingelen kan je gewoon echt niet maken. Voor hetzelfde geld sta je 2-0 achter omdat meneer King het leuk vind om lekker te pingelen in plaats van gewoon zijn taken uit te voeren.

   6

   1
   • david loggie

    wat mij opviel is dat op het moment dat ojo en lachman lopen met de bal, wel heel erg vaak middenvelders zich niet aanbieden en ze simpelweg de bal niet kwijt kunnen.  Ik vond Kali vooral eerste helft erg slecht.

    3

    1
 16. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Slechte 1e helft een betere 2e helft.

  Hoogte punten waren

  1. het prachtige doek van Tifosi

  2 . De schitterende salto van sol na z’n doelpunt waar Epke jaloers op zou zijn.

  3. Het mooie doelpunt van Schuurman

  13

  1
 17. Voetbal was in de eerste helft echt niet goed… tweede helft begonnen ze scherp en met meer overtuiging waardoor Go Ahead alleen maar moest tegenhouden. Uiteindelijk lekkere punten!!

  En nu massaal naar Heerenveen! Op naar de play-offs en de heuvel!

  3

  4
 18. Tricolores Forever
  Tricolores Forever

  Het “Maaskant neem je rotzooi mee ” had voor mij niet zo gehoeven. Ondanks zijn NAK verleden is hij toch ook een trainer geweest van onze Tricolores waarmee we een prachtige bekerfinale hebben gespeeld.

  16

  24
  • Deevitmetdemat

   Onzin. Bekerfinale gehaald maar nog nooit zulk slecht voetbal gezien ( op seizoen heerkes na toen we kansloos degradeerden) als toen. Bovendien heeft die man een veel te grote bek, heel de commerciële afdeling geneukt bij Willem II en geen verstand van voetbal. Naar nac gegaan, prima maar hou dan gewoon je bek dicht over je vorige werkgevers. Kon hij niet en daarna is hij ook overal mislukt.

   20

   7
 19. ftricolores1

  1e helft was heel slecht. Man man man, dat waren 45minuten afzien. Slechte corners, ballen over de zijlijn, veel lange ballen, slaapverwekkend voetbal..

  2e helft iets beter! Mooie kopbal van Sol, mooie volley van Schuurman!

  Vond het wel schandalig om te zien dat Branco vd Boomen +/- 60minuten warm heeft gelopen en geen minuut heeft gespeeld. Als ik vd Boomen was zou ik het hier wel gezien hebben. Vond dit het dieptepunt van vandaag!!

  18

  0
  • eerste kwartier van de eerste helft was wel goed wat mij betreft. Daarna zakte het inderdaad even diep weg. Goed om te zien dat ze hier toch bovenop zijn gekomen. Go ahead was ook te zwak om er van te kunnen profiteren.

   1

   0
 20. Deevitmetdemat

  Zoojaa!! Eerste helft laf, tweede helft mede door wissels Vd looij terechte winnaar. En niet voor de eerste keer dit seizoen dat wissels goed uitpakken. Zijn nu wel safe en als we drie keer stunten nu mogen we misschien wel hopen op meer dan deze 11e plek

  9

  1