Home » Headlines » UPDATE: Willem II met invallers onderuit tegen Genk: 0-4

UPDATE: Willem II met invallers onderuit tegen Genk: 0-4

Wedstrijdverslag van www.willem-II.nl

Tijdens het driedaagse trainingskamp in het Gelderse Doorwerth oefende Willem II tegen de KRC Genk. Achter gesloten deuren liepen de Tricolores tegen de eerste nederlaag in de oefencampagne aan. De Belgische subtopper was met 4-0 te sterk.
Op het lommerrijke sportpark van VV Duno startte Willem II met keeper Stefan van der Lei, verdediger Lex van Dijk en aanvaller Emre Bostanci in de basis. Anouar Kali, Bartholomew Ogbeche, Asumah Abubakar en Fran Sol ontbraken wegens blessures. Elmo Lieftink was ziek en Darryl Lachman is met Curaçao nog actief op de Gold Cup.

DRUK NAAR VOREN
De Poolse aanwinst Bartek Urbánski nam de plaats in van Kali. Thom Haye speelde in de rug van Bostanci. Willem II probeerde tegen Genk vooruit te voetballen door vroegtijdig druk op de tegenstander te zetten. Dat betaalde zich in de openingsfase bijna uit. Na een goede onderschepping van Freek Heerkens verscheen Bostanci vrij voor keeper Jackers, maar zijn inzet ging voorlangs.

PITTIGE TEGENSTANDER
Willem II trof in het door de Nederlander Albert Stuivenberg getrainde Genk een oefentegenstander van formaat. Vorige seizoen schopten de Belgen het nog tot de kwartfinales van de Europa League. In Doorwerth bleek dat de ploeg inderdaad over veel voetballend vermogen beschikt. Op het middenveld lieten Sander Berge, Leandro Trossard en ex-Feyenoorder Thomas Buffel (36) de bal makkelijk rondgaan.

VERMEEND HANDS
Het gevaar kwam vooral uit de snelle Belgische tegenstoten. Na een kwartier leidde slordig balverlies op het middenveld de openingstreffer in. Trossard vond spits Mbwana Samatta die beheerst afrondde: 0-1. De voorsprong was terecht, want vooral in aanvallend opzicht kon Willem II geen vuist maken. Karim Coulibaly, Bostanci en Jordy Croux hadden het moeilijk tegen de fysiek sterke Belgische verdedigers. Een voorzet van Croux smoorde in het strafschopgebied. Er leek een hand tussen te zitten, maar de scheidsrechter wuifde het appèl weg.

PIEPJONG
Na rust kwamen Victor van den Bogert en de Duitse proefspeler Tobias Pachonik in het veld. Bij Genk liet Stuivenberg zeven nieuwe spelers opdraven. Invaller Siebe Schrijvers drukte direct zijn stempel op de wedstrijd door met een fraaie actie de Belgische voorsprong te verdubbelen. Na een uur spelen maakte Dante Vanzeir er zelfs 3-0 van. Direct daarna wisselde Erwin van de Looi de resterende veldspelers van zijn oorspronkelijke basiself. Thomas Kok nam de aanvoerdersband over van Jordens Peters en met een piepjonge ploeg speelde Willem II de wedstrijd uit. Genk maakte nog 4-0, waardoor er een einde kwam aan de ongeslagen status van Willem II in de oefencampagne. (AP)

 

 

Opstelling Willem II: v/d Lei, Lewis, Peters, van Dijk, Tsimikas, Urbanski, Heerkens, Haye, Coulibaly, Bostanci, Croux

 

9 reacties

 1. Waarom maken ze eigenlijk  niets bekend over die Rossi.

  0

  0
  • Ze zijn sowieso erg karig met informatievoorziening de laatste dagen. Nog geen officieel bericht over Crowley, hoop dat het geen fake nieuws is..

   1

   0
   • De laatste formaliteiten moeten schijnbaar nog afgerond worden. Indien dit gebeurd is zal hij gepresenteerd worden.

    1

    0
 2. Prima met beide benen op de grond. Veel afwezigen en ze zijn verder. Maak me nog geen zorgen. Kampioen zullen we ook niet worden.

  6

  2
 3. Als ik snel tel zullen van dit team er Maximaal zes. Basis gaan spelen. Dat is een beetje te mager tegen een ploeg die over twee weken aan de competitie gaat beginnen.

  we hebben nog 4.5 week tot de eerste wedstrijd

  10

  7
  • rood wit en blauw

   Positiviteit siert je John, maar dit is toch ietwat magertjes!

   10

   6
   • heb er niets van gezien en uitslagen zeggen me niets in De voorbereiding ..

    tel alleen koppen. En van de opstelling verwacht ik ongeveer de helft jn de basis tegen Excelsior. Dus zegt dit niets Over waar we staan maar is het wel een goede wake up call dat we er nog niet zijn

    12

    3
 4. Ook geen Rossi dus. Is die met de stille trom vertrokken?

  5

  5