Home » Headlines » Willem II geeft winst weg
Croux kopt de bal door (c) Fotoburo Toin Damen

Willem II geeft winst weg

Willem II heeft het geheel aan zichzelf te danken dat het vanavond niet wist te winnen van Excelsior. De Tricolores startte fel en kwam binnen 5 minuten via een kopbal van Sol op voorsprong. De eerste helft had Willem II de controle, pas in de 35ste minuut deden de Kralingers via Ondaan iets terug. Na de pauze een geheel ander beeld. Willem II ging achteruit leunen kwam bijna niet meer van de eigen helft af. Zette geen druk meer, en schoot de bal onnodig te veel met een lange bal naar voren. Faik maakte met een vrije trap gelijk, bal werd van richting veranderd waardoor Lamprou kansloos was. Een onnodig gelijkspel, zeer teleurstellend resultaat tegen een  ploeg waarvan je zeker thuis moet winnen!

41 reacties

 1. Croux vond ik verrassend goed spelen, had vooral dreiging. Eerste helft was aardig goed , alleen tweede niet echt.

  0

  0
  • Croux begon zeker niet slecht.

   Maar waarom vindt iedere Nederlandse trainer dat je linkspoten op rechts moet zetten en vice versa?

   Na een kwartiertje weet de tegenstander wel dat hij dan iedere keer naar binnen draait om voor te zetten of te schieten.

   Op die manier komen er nauwelijks bruikbare ballen voor Sol. En dat is een prima afwerker, maar wel een spits die het toch echt van de voorzetten moet hebben.

   0

   0
 2. Wat is die falkenburg slecht zeg. Wanneer begint die nou eens op de bank. Haye achter de spitsen en andrade op links. Probleem falkenburg opgelost.

  0

  0
  • Ik had verwacht dat Haye in de rust gewisseld zou worden die was echt slecht en conditioneel zwak. Jari Schuurman kan ook op 10. Maar ik zou Abubakar erin gezet hebben dan blijft je druk geven op de tegenstander.

   0

   0
  • Haye en Falkenburg waren allebei heel slecht Zeker in de 2e helft konden ze allebei hun tegenstanders niet bijhouden waardoor Willem II op het middenveld werd overlopen Ik zou 4-3-3 gaan spelen Sol  in de spits Croux en Andrade op de vleugels Middenveld met Kali,Ojo,vd Boomen

   0

   0
 3. Mourinho

  Dit gelijkspel is een erfenis van Streppel, die het angsthazenvoetbal er in geslepen heeft. Zal even duren voordat van de Looi dat er weer uit heeft.

  Zonde, we hadden hier drie punten moeten halen.

  0

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ Mourinho

   Hoe wist kwatsert? we hebben bijna een heel nieuwe selectie. Maar ja de anti Streppel mensen. Moete wat roepen he

   0

   0
  • Helemaal mee eens ‘The Special One’!

   Dat breien en maar ‘controleren’ is echt Streppel style. Ook al zijn er genoeg andere spelers gekomen, het lijkt ergens besmettelijk. Ook maar eens praten met d’n aanvoerder denk …

   0

   0
 4. Deze wedstrijden moet je winnen. Blijft toch een probleem het afnaken van de kansen.

  0

  0
 5. UNITED

  We hebben dit seizoen alleen nog maar tegen goede ploegen gespeeld. We spelen leuk voetbal en zijn elke wedstrijd minimaal een helft beter dan de tegenstander maar tot op heden rendeert het systeem niet. Falkenburg is geen 10 en haye is geen buitenspeler. In aanvallend opzicht is het te voorspelbaar. Dan zet vd looij Andrade erin maar hij laat het systeem het zelfde. Ga dan 4-3-3 spelen. Aan andrade op het middenveld heb je ook geen zak. Tegen Ajax hoef je niks te veranderen maar tegen NEC aub sleutelen aan het systeem.

  0

  0
 6. Der Bumber

  Zonder de bonus punten van Ajax had je nu laatste gestaan. Misschien is dat doemdenken. Maar slechts twee punten thuis tegen directe concurrenten geeft stof tot nadenken. Eerlijk heb genoten van de eerste pakweg  20 minuten. Excelsior hapte naar adem en ja maak je 2-0 dan is het anders. Na een half uur werd het minder. In tweede helft een onherkenbaar WII, is het toch die psychologische angst? Er werd niet meer gevoetbald en alleen achteruit gelopen. De 1-1 meer dan verdiend, helaas. Hoe verder? De selectie is beter als vorig seizoen en we moeten op het gemiddelde van 1 op 1 blijven scoren. Dit kan te beginnen met een uitoverwinning op NEC !

  0

  0
 7. Ik begin een beetje terug te verlangen naar Wuijtens.  Lachman is wéér debet aan het doelpunt dat we tegen kregen. Zijn balverlies op het middenveld en de daaropvolgende overtreding van hem was de aanleiding van de gelijkmaker. Maar verder hebben we als team natuurlijk ook gefaald. Te weinig beweging en mandekking bij balverlies. Aan de linkerkant geen dreiging, op het doelpunt na, omdat Haye totaal ongeschikt is als linker spits. Je kunt aan hem zien dat hij zich niet prettig voelt. Als je hem wil laten spelen maak dan plaats op een andere plek waar hij meer vrijheid heeft om zijn kwaliteiten te tonen. Op deze manier wordt het weer een moeilijk seizoen al heb ik er wel vertrouwen in dat van de Looij de juiste opstelling gaat vinden. Hij heeft genoeg mogelijkheden op de bank.

  0

  0
  • Dat is wat ik bedoel met mijn eerdere post omtrent Lachman. Tegenstanders laten hem bewust vrijstaan zodat hij wordt ingespeeld. Hij lijdt dan regelmatig balverlies als hij de bal te lang vasthoudt. aZ vorige week en nu tegen Excelsior zelfde liedje.

   0

   0
 8. N.Y.C.

  Je hoort het om je heen halverwege de eerste helft al zeggen: ” als ze snel 2-0 maken gaat het fout!” En zo geschieden. Weer geen hele wedstrijd kunnen overtuigen, weer niet de kansen benutten, weer niet de mensen op de tribunes een mooie avond bezorgen en weer een heel voorspelbaar verloop…

  0

  0
 9. Even een nuance op de teleurstelling die hier heerst. Als je stelt dat er geen beter team staat dan vorig jaar dan heb je wat aan je ogen. Deze wedstrijd had je kunnen winnen en verliezen. De eerste helft heerste Willem II en na rust Excelsior. Wat dat aan gaat is een puntendeling terecht. Als je Bruins en Koolwijk zoveel ruimte geeft dan krijg je dit. iedereen schijnt hier gemakshalve even voorbij te gaan aan het feit dat Excelsior stiekem heel goed voetbalt (al een aantal weken).

  Ik heb in elk geval al meer leuks op het veld gezien dan onder Streppel (zonder dat ik hem daarmee tekort wil doen) Nu op naar Nijmegen om te strijden voor punten.

  0

  0
  • helemaal waar snorro. Maar toch jammer dat je een wedstrijd weer niet binnen hengelt die je voor rust al had moeten beslissen.

   0

   0
  • Keiebaant

   Maar dat neemt niet weg dat Willem ll vandaag gewoon had moeten winnen.

   excelsior speelt, let op: met  afgeschreven spelers als Bruins, Koolwijk, Hadouir, Ondaan en van de Looij durft niet vooruit te spelen met een 1-0 stand. schande vanavond.

    

   0

   0
  • Ik vind de selectie ook beter dan vorig  seizoen.  Ik heb de indruk dat ze conditioneel niet sterk genoeg zijn. De 2de helft kreeg excelsior veel te veel ruimte doordat ze niet kort genoeg gedekt werden.

   Haye staat niet op de juiste plaats denk ik. Die moet op 10. Hij is niet snel genoeg op de flank. Maar is wel een betere voetballer dan falkenburg. Hij kan sol veel beter bedienen met slimme steekballen.

   Jammer voor hardwerkende erik maar voor mij haye op zijn plaats en andrade erin. Of 4-4-2 spelen met 2 echte spitsen. Dat kan dan naast sol falkenburg of ogbeche zijn. Alleen moeten dan onze  flanken heel veel op en neer lopen.

   0

   0
   • Haye op 10? Dan moet je wel zeker zijn van je verdedigend middenveld. Volgens mij heeft Haye ieder duel verloren gisteren…

    0

    0
   • Met van der boomen en ojo of kali gaat dat toch prima? Je moet ook durven aanvallen. Ik snap trouwens niet waarom van der boomen gewisseld werd

    0

    0
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Blijven lastige keuzes voor een trainer. Haye achter de spits is een optie, maar we hebben al niet veel scorend vermogen. En om dan Falkenburg op de bank te zetten?? Je zou ook Haye op de bank kunnen zetten als hij zo weinig brengt en moeite heeft met zijn verdedigende taken.

    0

    0
  • de neus

   Ik vind dat er onder Streppel veel meer inzet getoond werd.

   Ik mis het bikkelen!!!

   0

   0
   • Ik denk dat we wel scorend vermogen hebben maar dat die op de bank zitten, Abubakar en Ogbeche en misschien Calcan. Haye is geen aanvaller.

    0

    0
 10. Het verschil tussen de eerste en de tweede helft was enorm.Hoe kan dat nou?

  En liet vorig seizoen elke tegenstander altijd Struijk aan de bal komen, vanaf nu is dat ras-verdediger Lachman die dan gaat lopen met de bal totdat ie hem kwijtraakt. Dat moet eruit en dan kan hij weer van waarde zijn voor ons Willem II. Jammer dat we hier geen drie punten aan hebben overgehouden.

  0

  0
 11. wa un beleid

  De voorsprong diende te worden uitgebouwd. 10.000 toeschouwers en 2.000 supporters zagen dit aankomen.

  Een beetje Willem II-er weet dat het spannend gaat worden bij een marge van 1

  0

  0
  • En wie waren die 10.000 toeschouwers dan? En wie die 2000 supporters? Wat een flauwekul opmerking. Iedereen is supporter op zijn eigen manier.

   0

   0
 12. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Heel behoorlijke eerste helft, al werd het na een half uur al minder. Maar de tweede helft verlies je volledig de controle door te ver terug te zakken, door Bruins en Koolwijk veel te veel vrijheid te geven en zelf voortdurend onnodig balverlies te lijden. En dan heb ik niet eens over al die onnodige overtredingen, waarmee je het noodlot over je afroept. Een ding is duidelijk:  Er is nog heel veul werk aan de winkel.

  Ps: waren er nou echt mensen die dachten dat we in het linkerrijtje konden eindigen?

  0

  0
  • Keiebaant

   Nee Koen, niet het linker rijtje maar wij moeten wel winnen van Excelsior . Van de looij blijft wel vasthouden aan van de Boomen en “the king Ojo” . Ja ik weet het dit is vloeken in de kerk na Srteppel periode. Maar wat wij vandaag hebben laten zien kan echt niet !

    

    

    

   0

   0
 13. Leon Meijs

  Wat me zorgen baart is dat de laatste thuisoverwining in december vorig jaar tegen Roda was. (buiten de nacompetitie).

  We worden niet verwent……

  0

  0
 14. Sogetup

  Belachelijk. Waarom niet voor de 2-0 gaan!? En beste supporters ipv oud spelers uitfluiten kun je beter je eigen team positief steunen. So get up!

  Wat een kut avond 🙁

  0

  0
 15. Onbegrijpelijk zwak. Ik denk dat er potentie in groep zit. Maar als je zo’n 2e helft speelt zul je maar weinig punten pakken

  0

  0
 16. TTB

  Ik kan hier met m’n pet niet bij. Je staat 1-0 voor, en dan krijg je in de 2e helft van dat lome achteruit voetbal. Nul dreiging, nul druk.

  Is het voor onze jongens nou echt zo moeilijk om 90 min gas te geven?

  Maar ja. We gaan het zien, zal op deze manier niet makkelijk worden.

   

  0

  0
 17. We denken allemaal wel dat dit team beter is dan vorig seizoen. Maar dat is het helemaal niet.

  Vooral achterin erg onzeker. Peters haalt niveau niet. Lachman begon sterk maar zakt ook terug en dan spreken we niet eens over koppers. Wat is die vent dom. Maakt de domste overtredingen, staat vaak verkeerd en te slapen.

  Haye zit totaal niet in de wedstrijd en t voetballen moet van ojo komen en dat kan ie niet. Kortom drama en pure middelmaat. Wordt een lang seizoen. Als je 15e wordt heb je een puike prestatie geleverd.

  0

  0
  • Keiebaant

   Wij hebben een veel betere selectie als het vorig seizoen .

   0

   0
   • @keiebaant

    Jep, egg wel.

    @sprang

    Koppers was vanavond niet de zwakke schakel. Wie het wel waren kon iedereen zien. En ik ben geen Koppers-fan die hem kostte wat kost verdedigd.

    0

    0
 18. Waarom kunnen wij thuis nooit een wedstrijd op slot gooien ? Is dat kwaliteit, of gemakzucht ?? Je staat met 1-0 voor en Excelsior heeft weinig in te brengen, en wat gaan we doen: achteruit lopen en Excelsior weer laten voetballen, onvoorstelbaar..

  Op deze manier winnen we in 2016 thuis helemaal niets meer ! Heb jullie al gewaarschuwd, het linkerrijtje is heeeeeel ver weg en we moeten blij zijn als we boven de streep eindigen !

  0

  0
 19. Tricolores Forever
  Tricolores Forever

  Kutzooi!!

  0

  0
 20. TilBrow@

  Loon van de angst en te laat wisselen van spelers die niet goed in de wedstrijd zitten zoals Haye!

  0

  0
  • drobs

   Klopt te laat wisselen, maar het belangrijkste is eerste helft een verdienstelijke voorsprong en dan 2e helft zo dramatisch achter uit spelen!

   0

   0
  • Haye bakt er vooralsnog weinig van. Positioneel, meeverdedigend, loopvermogen, conditioneel. Wissel v/d Boomen begreep ik niet. Duur puntenverlies, met name voor het moraal…. Jammer!

   0

   0