Home » Headlines » Willem II – ADO Den Haag: De punten

Willem II – ADO Den Haag: De punten

Na een teleurstellende zaterdagavond met slap, inspiratieloos voetbal heeft onze deskundige en niet objectieve jury weer de punten voor de spelers en trainer uitgedeeld. Een rapport vol onvoldoendes.

Wellenreuther 6.5
Voorkwam met een aantal fraaie reddingen op afstandsschoten dat de wedstrijd eerder beslist was. Moet veel rustiger worden in uittrappen en spelhervattingen.

Lewis 2
Tsja. Fouten maken kan en mag. Maar door zijn enorme blunder kwam ADO uit het niets op voorsprong. Daarvoor en daarna deed Lewis ook niets goed.

Peters 5
Ook Peters kon het elftal niet op sleeptouw nemen. Oogde onwennig in nieuwe systeem en leverde aantal keren simpel in.

Lachman 3
Wat heeft er in het eten gezeten in Curacao? Na zijn terugkeer ik Nederland maakt Lachman fout op fout. Leverde net voor de 1-2 een vrije bal in. In plaats van de jacht op de 2-1 kregen we de deksel op de neus.

Van der Linden 5
Zijn spelhervattingen zijn een genot om naar te kijken en daar zullen we zeker nog veel plezier aan beleven. Oogde verdedigend kwetsbaar en liet zich bij de 1-2 wel heel makkelijk uitkappen.

Tsimikas 6
Een prima backie. Heeft in tegenstelling tot veel zijn ploeggenoten de wil om te winnen en probeert steeds voorwaarts de oplossing te vinden. Verdedigend mag het beter maar door inzet maakt hij veel goed.

Chrivella 5
Kon niet de regie van de wedstrijd pakken en was slordig in de passing. Heeft wel overzicht om vrije man te vinden.

Rienstra 4
Al voor de derde wedstrijd op rij vraag je je na de wedstrijd af of Rienstra mee heeft gedaan. Moet veel meer aanwezig zijn en het elftal op sleeptouw nemen.

Haye 5
Haye in balbezit laat leuke dingen zien. Al oogt het vaak te traag. Haye bij balverlies is zeer kwetsbaar. Wint nauwelijks duels en schakelt amper om.

Velikonja 4
Had de 1-0 op zijn schoen maar treuzelde te lang. Kon zich verder amper onderscheiden.

Sol 6.5
Sol speelde ook geen beste wedstrijd. Verloor bijna alle duels van de sterke Kanon maar Sol is wel een van de weinige spelers die de passie uitstraalt die publiek wil zien. Is super scherp in de 16. Had de pech dat de 2-2 niet viel.

Azzaoui 6.5
Viel na uur in en liet direct zien dat hij in de basis moet. Heeft veel dreiging in zijn acties en bereidde de 1-1 prima voor.

Van de Looi 1
Een trainer die zijn elftal in een thuiswedstrijd tegen de nummer 17 zo laf laat starten moet op staande voet worden ontslagen. Niet zo zeer het systeem maar de intentie van de tactiek waren tenenkrommend. Willem II zakte tot op de eigen helft terug. Geen druk op de bal, geen passie, en niet de absolute wil om te winnen.

Willem II hoort thuis vol op de aanval te spelen. Te spelen om te winnen en het publiek te vermaken. Met van de Looi op de bank zal het Willem II stadion leger en leger raken want naar dit laffe voetbal komt niemand kijken.

Exit Erwin!

32 reacties

 1. Willem II Tilburg

  Heerkens erinvan de looi eruit 

  3

  1
 2. patriekolorus

  Ik heb het al eerder aangegeven, maar we komen spelers te kort die persoonlijke duels kunnen winnen. Waardoor je aan de bal kunt komen/ blijven. Volgens trainer, td en spelers is het team goed aan de bal, maar we zijn (mede door het verliezen van duels) maar verdomd weinig aan de bal. In dat opzicht is er nauwelijks balans in het team. En van b.v. een Haye en zo kan ik er nog veel meer noemen, maak je geen spelers die duels gaan winnen. Dat zit er gewoon niet in. En nogmaals, aan de bal schijnen we goed te zijn, waarom dan een keeper die absoluut niet mee kan voetballen en alleen maar ballen ver weg rost? Op die manier kom je niet eens aan de bal. Ik heb zaterdag slechts 3 of 4 momenten gezien die er goed uitzagen. En in thuiswedstrijden spelen we hier in Tilburg gvdmme aanvallend en wel 4-3-3!! Hoeveel buitenspelers hebben we? En dan presteert onze trainer om deze rol aan de backs te geven…….5-3-2 was heel aanvallend aldus vd Looi, maar hoe kan het aanvallend zijn met backs die tw weinig mee opkomen en met onze Lewis die simpelweg gewoon geen fatsoenlijke voorzet kan geven. Danbkun je nog zo’n aanvallende intenties hebben, maar dat levert dan gewoon niks op. Over onze Griekse vriend ben ik trouwens wel te spreken, daar zijn we op vooruit gegaan. Ik ben gewoon ontevreden over het tot dusverre geleverde werk van Joris en vd Looi. Ik hoop zo dat het team zich nog positief ontwikkeld, maar inmiddels staan we dik achter op onze concurrentie, na volgende week ook op Roda……….het leven van een Willem II supporter gaat niet altijd over rozen. Hup Willem II!!

  4

  1
 3. Je kunt zeggen wat je wil maar v/d Looi staat wel achter zijn lievelingetjes. Had de vorige trainer die ook niet een paar? Hoe de opstelling ook is er is van deze spelersgroep geen echt team te formeren. Lewis en Lachman zijn geen ere-divisie spelers en zullen dat nooit worden. Lachman leek vorig jaar af en toe nog wat maar had toen twee stofzuigers voor zich staan. Dat belette hem niet om regelmatig in de fout te gaan. Hij is kampioen terug uit lopen en heeft 80% van de wedstrijd geen man. Bij de eerste goal greep hij ook niet in toen zijn collega een fout maakte. Misschien dat hij de kabouter van Den Haag niet heeft gezien. Al met al wordt het een zéér moeilijk seizoen als v/d Looigeen geen duidelijkheid schept. Ik zou een bijter als Heerkens eens 5 wedstrijden een kans geven in de achterhoede.

  6

  3
  • david loggie

   ben het met jou eens dat Heerkens erin moet, maar leg mij eens uit hoe lachman de fouten van lewis moet voorkomen. Lachman loopt gewoon met Hooi mee, er was dus niets aan de hand.

   4

   0
   • Je zegt het goed David; hij loopt gewoon mee met Hooi maar grijpt dan niet in. En het duurde toch even voordat de bal de grond raakte. Zo loopt hij ook met anderen mee maar dan achteruit.

    0

    3
 4. Keiebaant

  Het doemscenario zou dit seizoen zomaar waarheid kunnen gaan worden. Iedereen kan zien dat het met deze trainer en selectie uiterst moeilijk zal gaan worden om te handhaven, een gevolg kan zijn in de winterstop nog meer paniek aankopen zullen gaan komen

  als je dan alsnog degradeert is al je opgebouwde financiële overschot in een klap verdwenen en ga de jupiler divisie in. Nou daar zit je dan met je nieuw gerenoveerde eigen stadion!

  Slaap lekker Joris en Berry !

  7

  0
 5.  Met van de Looi op de bank zal het Willem II stadion leger en leger raken want naar dit laffe voetbal komt niemand kijken.

   

   

  Kijk maar naar Groningen.. Die hebben nu nog erfenis van Erwin.

  2

  2
 6. Ik mis in deze cijfers toch nog wat.
   

  Joris Mathijsen, Gerard Wielaert en Hermans een dikke vette 1 voor het samenstellen van deze belachelijke selectie.

  Berry van Gool ook een dikke vette1 als eindverantwoordelijke voor de ontzaglijke puinhoop die al deze heren, dus inclusief Van de Looi, er van hebben gemaakt! En dat hij hier niet heeft ingegrepen.

  Laten we deze lui alstublieft niet buiten beschouwing laten! En een eventueel exit van Van der Looi moet ook consequenties hebben voor bovenstaande heren. Anders blijven zij ook doormodderen en is alles lood om oud ijzer en schieten we er nog helemaal niks mee op!

  16

  3
 7. Ik zweer t je. As weekend staat Lewis gewoon weer in de basis. De meeste trainers durven niet te wijzigen en zijn bang voor gezichtverlies. Roda haalt z’n eerste 3 punten.

  4

  1
 8. rood wit en blauw

  Net gelezen…Aad de Mos geschrokken van aankoopbeleid Willem II…geen visie in te ontdekken,Staat voor hem al vast wie degradeert…zit werkelijk niets in !

  14

  2
 9. patriekolorus

  Lewis komt er nog goed vanaf met een 2!

   

  4

  0
 10. Kan me vinden in de puntenverdeling, met dit team speel je tegen degradatie. Waarom Wuijtens laten gaan, had meer kwaliteit dan wat nu gehaald is. Hoop dat er toch ineens een verrassing gaat ontstaan, anders wordt het een lang, saai en moeizaam seizoen.

  5

  2
  • dat bedoel ik,Wuytens heeft nooit een echte kans gehad van Vd Looi, maar zie hem 10x liever samen met Peters was het een beter duo als met onze clown lachman

   8

   0
 11. Hoe durf je met al je versterkingen Haye nog op te stellen…… Wat een drama was het.

  8

  7
 12. Kan me wel vinden met deze punten! Roda JC wil misschien Malki nog een kans gaan geven. Wat vinden jullie moeten wij onze Cultheld Frankie ook terug halen en een kans geven??

  8

  3
  • Ja, van der Struijk is onze back, dolt um nie want …….

   8

   0
  • Krilles

   Dan kan Fran Sol een fatsoenlijke voorzet van rechts wel op zijn buik schrijven, want onze Frank schupt de bal 9 van de tien keer tegen zijn directe tegenstander aan als hij een voorzet wil geven. Hoewel dat wel een keer goed afliep tegen Utrecht thuis, dat dan weer wel.

   1

   4
   • Heb je die voorzetten van afgelopen zaterdag ook gezien! Al stond er een giraffe in de spits van Willem II dan had ie er nog niet bij gekunt👀🙄

    6

    0
 13. Keiebaant

  Dat Rienstra hier een 4 heeft gekregen snap ik wel, had toch echt wel meer van hem verwacht. Totaal onzichtbaar en heeft bij het tweede tegendoelpunt ook zijn tegenstander zomaar laten lopen.

  Ondanks onze zwakke coach hebben wij gewoon een matig team wij gaan gewoon mee doen voor  de plaatsen 18, 17 of 16. Daarnaast is onze nieuwe spits Velikonja een pure paniek aankoop, de zoveelste !!

  11

  0
 14. rood wit en blauw

  Inderdaad Alfonsq..dat de neuzen niet in dezelfde richting staan ,is een conclusie die jegerust mag trekken.

  4

  0
 15. Het was collectief falen, geen enkele leuke,vlotte aanval gezien, waar is de power gebleven bij de spelers, ik heb niemand gezien die eens liet zien dat hij er voor wil gaan.

  al zou je hier Messi tussen zetten zou hij nog terug zakken tot het zeer droevige niveau waar we naar afgegleden zijn, triest zeer triest dat al die voetballertjes zichzelf allemaal zo goed vinden, kritiek op hun spel word niet gewaardeerd, maar ik denk als wij bij onze baas zo zouden presteren we heel snel met jas en tas bij de uitgang zouden staan.

  verliezen kan en mag maar niet op deze trieste manier, dan in ieder geval jezelf kapot gevochten hebben.

   

  6

  0
  • Dat dacht ik in eerste instantie ook, maar voor een collectief falen heb je eigenlijk nog een collectief nodig. Dat ontbrak zaterdag volledig. Met Van der Linden en Peters stonden er twee kapiteins op één schip, dat zag je in de eerste twintig minuten al pijnlijk duidelijk worden: het liep achterin voor geen meter en de schakel naar het middenveld ontbrakMet  5-3-2 kún je in principe nog altijd aanvallend voor de dag komen, maar dan moeten je backs wel voorwaartse dreiging hebben. Tsimikas had dat wel, maar 9 vd 10 durfde vd Linden hem niet aan te spelen. Over Lewis hoeven we het niet eens te hebben. Voorin kwamen ze stootkracht te kort, omdat je een buitenspeler of aanvallende middenvelder opoffert voor een extra centrumverdedige (en dat tegen ADO…).Verdedigend zwak, middenveld onzichtbaar, spitsen onbereikbaar op een eiland. Waarom je in godsnaam 60 minuten nodig hebt om dat in te zien en te wisselen is voor mij een raadsel. Pas na de wissel van Azzaoui begon het wat te lopen… 

   4

   0
 16. Systemen zeggen me niets. Je kan met 5-3-2 heel aanvallend spelen en met 4-3-3 super verdedigend.

  het was schrijnend om te zien dat Willem II bij de opbouw van ADO compleet inzakte tot zelfs over de middenlijn. Geen enkele druk naar voren. Laf en Afwachtend. En dat tegen achterhoede van ADO dat fysiek sterk is maar opbouwend heel slecht. Maar zonder pressing konden kanon en beugelsdijk op hun dooie gemak opbouwen.

  daardoor ontstond een saaie gezapige wedstrijd. Als Lewis die blunder niet had gemaakt dan was men nu nog aan het ploeteren.

  vind dat we thuis altijd vol op de aanval moeten spelen. 4-3-3 met buitenspelers die actie maken. Een nummer 10 die spel verdeelt en steeds onder de spits komt. Hoog druk.

  dan zul je ook genoeg wedstrijden verliezen maar bied je het thuispubliek een leuke avond. Je zult zien dat publiek er dan vanaf de eerste minuut achter gaat staan

  23

  3
  • Pilske

   Ga aub wat vaker in die touwen hangen John want nadat de kingside aan het inkakken was, was dat wel wat we nodig hadden.

   8

   3
   • Met dit laffe voetbal was iedereen aan het inkakken.

    Bij ons op C kwam De Dela al binnen met koffie en cake

    3

    0
 17. Hoofdoorzaak is de falende trainer en blijkbaar ook het slechte kontakt tussen Joris en de trainer.Lijkt mij dat er een soort machtstrijd speelt, gezien de aankopen en de uiteindelijke opstelling van het elftal.

  8

  0
 18. rood wit en blauw

  “Op  staande voet ontslagen”…harde taal, maar wel waar!

  15

  1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *