Home » Headlines » Wij zijn niet te huur!

Wij zijn niet te huur!

Wij zijn niet te huur

Dit weekend nemen wij als groeperingen gezamenlijk afstand van een actie in het kader van 60 jaar Eredivisie.

Vanwege bovenstaand jubileum worden er in de komende periode verschillende acties ontplooid. Één van deze acties is een door de Eredivisie georganiseerde spandoekenwedstrijd. De opdracht: het meest aansprekende spandoek maken.
Er wordt bij deze actie een prijs van €15.000 voorgehouden om deelname aan te moedigen. Ook wordt de deelnemers positieve media-aandacht toegezegd door middel van het prominent tonen van de doeken op TV en door andere mediapartners van de Eredivisie.

De groepen genoemd onder deze tekst nemen afstand van deze actie, waarbij supporters worden ingezet om andermans feestje letterlijk en figuurlijk kleur te geven. Geld zal nooit een reden zijn voor onze acties en uitingen; wij zijn niet te huur. Uitgebreide aandacht van TV-partijen die grote invloed hebben op de speeltijden, die voor de supporters in het stadion steeds slechter uitvallen, kunnen wij missen als kiespijn.
De enige drijfveer achter tifo-acties en spandoeken in stadions is clubliefde!

Dit is een gezamenlijk statement van:

FEU Zwolle
Groningen Fanatics
Legio Noviomagum
Lighttown Madness
Nieuw Noord
Spangenaren
Tilburg Tifosi
Tifosi Bianco Nero

actie

7 reacties

 1. gelaarsde sjaak

  Waarschijnlijk zijn alle clubs wie dit doen, bij voorbaat uitgesloten voor de 15.000, hoe mooi spandoek ze ook hebben… Maar als ik FOX was….

  Zou wat zijn zeg, dat ze bij Willem II op de stoep staan met 15.000 euro. En dan zeker zeggen: Hoeven we niet te hebben dat geld, neem maar terug…. Waarom geloof ik daar niet hard in?

  Trouwens, en dat is het dilemma, als ze dat echt zouden doen weigeren, zou dat een hoop gezeik opleveren, met mensen die zeggen ik doneer niets, want jullie laten 15.000 schieten waarop je alleen maar je bankrekeningnummer voor hoefde op te geven…

  Dat je iets tegen Fox hebt gezien, uitzendtijden, beleid kan ik me wel voorstellen. Maar dit? Zouden ze bij FOX bedacht hebben, wat een saaie boel, we willen mooie spandoeken hebben. Weet je wat, we loven 15.000 uit? Ja en? Dus? Mooi toch, komt dat geld terecht waar je het juist wel wil hebben…. Ipv waar je het niet wilt hebben…

  Maar wat is hierachter dan de marketing? Moet er op elk doek het logo van fox geschilderd worden? Ik denk dat jullie hier echt te veel achter zoeken….

  FOX weet heus wel als bijvoorbeeld Tifosi 15.000 wint, ze niet ineens pro FOX worden. Volgens mij gaat het daar ook helemaal niet om.

  Wat jullie ook vergeten, 15.000 klinkt veel, is het ook voor een club, maar voor fox is dat kleingeld. Daar zit echt niet een heel indoctrinatie markeringscampagne plan achter.

  0

  0
  • TTB

   Zit hier inderdaad ook met een dubbelgevoel.
   Ik snap wel dat de jongens van tifosi zich niet willen laten gebruiken, en dat ze bepaalde principes hebben. Zij maken doeken vanuit hun liefde, ideeën of gebeurtenissen, niet voor geld.

   Aan de andere kant, weet ik niet of hier veel achter gezocht moet worden, zoals je al aangeeft is €15,000- binnenzakwerk voor fox, maar een hele smak voor de winnaar.

   Maar goed, ik kon ook nergens concrete info vinden, dus hoe het zit met voorwaarden enzovoort heb ik geen idee van.

   0

   0
 2. 013Bert

  De boomknuffelaars onder de supportersschare van Willem II hebben Tilbo ook weer gevonden hoor. Jullie zouden je principes zeker opzij zetten voor wat poen, of niet?

  1

  1
  • KnockKnockHello

   Joh. De Eredivise vraagt niet of ze hun club willen verloochenen. Ze creëren juist goodwill door 15k ter beschikking te stellen voor mooie supportersacties. Is dat een straf? De Eredivisie is een product. En ipv een bijdrage leveren aan dit product, zijn er tegenwoordig helaas supportersgroepen, zoals de onze, die dat proces liever tegenwerken. De Eredivisie kan wel een positieve impuls gebruiken. Dit maakt het ook aantrekkelijker voor sponsoren en dat komt de clubs op lange termijn ook ten goede, want meer geld. Maar in plaats hiervan, gaan we lekker trappen tegen het systeem. Feit is dat het overgrote deel van de supportersgroepen niets hebben laten horen. Maar wij voelen ons geroepen om toch een tegengeluid te geven. Nu zullen we vast en zeker punten hebben gescoord bij de rest van NL. Maar naar mijn mening zet je jezelf voor lul als supportersgroep.

   1

   1
 3. Guillaume1896

  Lekker volwassen jongens! Je kunt initiatief wel of niet omarmen, maar om je er op deze manier tegen af te zetten?Gaat in mijn ogen nergens over. Zie het eerder als erkenning dat groepen als Tilburg Tifosi met soms schitterende doeken sfeerverhogend werken. Maar dit is volgens mij meer een krampachtige poging om als “echte” supporter gezien te worden dan iets anders.

  0

  1
 4. Inderdaad, en ondertussen hebben we allemaal een fox abonnementje. Quasi stoerdoenerij zonder enig doel dan in de belangstelling staan.

  0

  1
 5. KnockKnockHello

  Lekker puberaal weer. Ik kan hier weinig sympathie voor opwekken. Ik vind het eerder triest. Je verzetten tegen de heersende macht… Stoer joh!

  1

  1