Home » Headlines » Wat we in huis hebben: De aanvallers uitgelicht

Wat we in huis hebben: De aanvallers uitgelicht

Het seizoen staat op het punt van beginnen. Hoog tijd om eens dieper in onze selectie te duiken. Welke spelers hebben we in huis en wat zijn hun sterke en minder sterke punten? Wat is de achtergrond van onze spelers? In deze vierdelige reeks leren jullie onze spelers wat beter kennen. 

Vandaag is het al weer tijd voor de vierde in de reeks, namelijk de aanvallers.

Bartholomew Ogbeche
‘Bartje’ kwam in de winterstop van het seizoen 2015-2016 voor een bedrag van 300.000 euro over van SC Cambuur naar Willem II en is daarmee vooralsnog één van de duurste aankopen van de laatste jaren. Helaas heeft hij tot op heden mede door blessures zijn transfersom niet kunnen waarmaken. De 32-jarige Nigeriaan heeft reeds een lange carriere achter de rug. In 1999 kwam hij als jeugdspeler terecht in de opleiding van Paris St. Germain, waar hij in 2001 in de eerste selectie kwam. Speelde uiteindelijk 57 wedstrijden (6 doelpunten) voor PSG. Tussentijds werd hij nog uitgeleend aan Bastia en Metz.  In deze periode werd hij ook Nigeriaans International en nam hij deel aan het WK 2002, waar hij als 18 jarige in twee groepswedstrijden meespeelde.

Vervolgens zwierf Ogbeche de wereld over om achtereenvolgens bij Al Jazira, Alaves, Valladolid, Cadiz, Kavala, Middlesborough, en Xerez te spelen. In 2014 belandde hij bij SC Cambuur en maakte hij direct indruk door bij zijn debuut in de Friese derby tegen Heerenveen te scoren. Na zijn 57 wedstrijden en 24 doelpunten haalde Willem II hem op bij Cambuur. Bij Willem II kwam hij niet verder dan 18 wedstrijden (veel invalbeurten) en 2 doelpunten.

Een fitte Ogbeche is voor Willem II een prima spits. De vraag blijft of dat de spits op leeftijd met een dergelijke zware blessure terug gaat komen op niveau. Ogbeche is ervan overtuigd en werkt keihard aan zijn herstel. Verwachting is dat hij pas na de winterstop inzetbaar is. Zijn contract loopt einde van het seizoen af.

Francisco (Fran) Sol Ortiz
Alleen al de naam van onze Spaanse spits brengt een glimlach op ons gezicht. Direct na zijn komst in de zomer van 2016 liet de Spaanse spits zien een neusje voor het doel te hebben. In de voorbereiding scoorde hij er op los, en met zijn inzet en passie werd hij direct een publiekslieveling in Tilburg. De 1.81 grote (of kleine) spits van Willem II kwam al op 10-jarige leeftijd terecht in de befaamde jeugdopleiding van Real Madrid. Hij doorliep alle jeugdelftallen om vervolgens in het beloftenteam van Real (Real Madrid C) te gaan spelen. Na korte uitleenperiodes aan Lugo en Real Oviedo vertrok Sol naar Villareal, waar hij in het B-team terecht kwam. Bij Villareal B dat uitkwam in de Segunda Division speelde de jonge spits 74 wedstrijden en scoorde hij 27 keer. De stap naar het eerste team maakte hij niet. Willem II pikte hem in de zomer van 2016 op, en de Spanjaard maakte indruk. In 30 wedstrijden kwam hij 10 keer tot scoren.

Sol is met name sterk in en rond het 16 meter gebied. Sterk in de lucht, en een neusje voor het doel. Na een ijzersterk begin viel hij na de winterstop terug, en moest hij genoegen nemen met invalbeurten. De Spanjaard trainde in de zomer hard door, en wil in het nieuwe seizoen nog verder doorgroeien. Mocht dat gaan lukken, en kan Sol het aantal doelpunten van afgelopen seizoen minimaal evenaren, dan zal hij snel een transfer gaan maken. Sol heeft bij Willem II nog een contract voor twee jaar, met een optie voor een derde jaar.

Jordy Croux
De 23 jarige Belg doorliep de gehele jeugdopleiding van KRC Genk, en speelde uiteindelijk 23 wedstrijden in het eerste team. De linkspoot, die bij Willem II aan de rechterkant speelt, werd vervolgens verhuurd aan OH Leuven en MVV. MVV nam hem vervolgens na de verhuurperiode over, en Croux werd een belangrijke speler in de wederopstanding van MVV. Na een ijzersterk begin in de Jupiler League haalde Joris Mathijsen hem weg bij MVV. Croux moest duidelijk wennen aan zijn nieuwe rol binnen het team, en speelde erg wisselvallig. Ondanks deze wisselvalligheid kwam in het eerste eredivisieseizoen tot 8 assists.

Croux is een gedreven buitenspeler met een sterk linkerbeen. Moet nog vaker zijn acties durven te maken, en meer afwisseling aanbrengen in zijn acties binnendoor, en buitenom. Croux zal vanaf de rechterkant spelende moeten streven naar minimaal 5 doelpunten, en 10 assists. Daarmee een volgende stap makende in zijn ontwikkeling. Croux heeft nog een contract voor twee jaar, en een optie voor een derde jaar.

Asumah Abubakar
De Ghanees met een Portugees paspoort kwam twee seizoen geleden via een tip van een Portugese voetbalschool bij Willem II terecht. Hij trainde met onder 19, en Jong WIllem II mee, en maakte dermate veel indruk dat hij ook het eerste team mocht meetrainen. Willem II was overtuigd van zijn kwaliteiten maar het duurde lang voordat Abubakar zijn officiele Portugese paspoort in bezit had. Willem II bood hem een contract voor één jaar, en optie voor tweede jaar aan, en Abubakar maakte in de thuiswedstrijd tegen FC Twente zijn debuut. Onder van de Looi verdiende hij zijn eerste basisplaats, maar tot een echte doorbraak kwam het voor ‘Abu’ nog niet. Inmiddels is hij jeugdinternational van Portugal onder 21 geworden. Helaas raakte Abubakar in de voorbereiding zwaar geblesseerd (kuitbeenbreuk), en zal hij pas in de winterstop weer fit zijn.

Abubakar is een ruwe diamant in de selectie van Willem II. Heeft veel power, snelheid, maar moet hij erg wennen aan het West Europese voetbal, waar ook omschakeling, en positiespel belangrijk zijn. Contract loopt na dit seizoen af, maar gezien zijn ontwikkeling en potentie zou Willem II er goed aan doen zijn contract te verlengen.

Andreas Calcan
De 23-jarige Andreas Calcan kwam in de voorbereiding van het seizoen 2016-2017 ‘aanwaaien’ bij Willem II. De kleine Roemeen (1,72 meter) trainde mee, en maakte in de voorbereiding veel indruk met zijn dribbels en doelgerichte acties. Willem II was snel overtuigd en wilde de Roemeen snel vastleggen. Allerlei zaakwaarnemers gingen er zich mee bemoeien en Calcan leek naar Jong Ajax te vertrekken. Uiteindelijk verliet hij zijn zaakwaarnemer en tekende hij een tweejarige overeenkomst bij Willem II.

Tot op heden heeft de speler die eerder 42 wedstrijden voor Universitatea Cluj speelde nog geen indruk kunnen maken. In zijn eerste seizoen bij Willem II kwam hij tot 11 invalbeurten waarin hij niet scoorde, en geen assist gaf. Voor Calcan is het nieuwe seizoen erop, of eronder. Hij heeft laten zien over een goede dribbel en goed schot te beschikken, maar zal dat nu ook in de wedstrijden moeten gaan laten zien. In de voorbereiding hebben we bij vlagen weer de Calcan van de voorbereiding van vorig seizoen gezien. Als hij zich verder kan ontwikkelen, dan kan hij als rechtsbuiten of als nummer 10 van toegevoegde waarde zijn.

Karim Coulibaly
De aankoop van Karim Coulibaly was de eerste grote verrassing van het nieuwe transferbeleid van Willem II. Willem II had in seizoen 2016-2017 nauwelijks diepte in het spel, en was op zoek naar echte buitenspelers. Op zoek naar een echte linksbuiten kwamen Mathijsen en Wielaert uit bij Coulibaly. De Franse linksbuiten met Senegalese roots doorliep de gehele jeugdopleiding van AS Nancy om in 2012-2013 zijn debuut te maken. Daarnaast speelde hij in diverse Franse nationale jeugdteams. Coulibaly liep in begin van het vorige seizoen een blessure op, maar speelde na de winterstop weer zijn wedstrijden. Hij kon niet voorkomen dat AS Nancy degradeerde uit de Lique 1. Coulibaly werd door Willem II al een tijdje gevolgd en ondanks belangstelling van enkele Franse clubs ging de voorkeur uit naar een buitenlands avontuur.  Willem II betaalde een tranfsersom van ca. 125.000 euro aan AS Nancy.

Coulibaly moest de eerste weken erg wennen aan de Nederlandse manier van trainen en voetballen, maar liet aan einde van de voorbereiding steeds vaker zijn klasse zien. Moest ook noodgedwongen (door afwezigheid van Ogbeche en Sol) in de spits spelen, maar liet met name tegen AZ zien ook dat goed te kunnen. Is gehaald als buitenspeler, en met zijn sterke linkerbeen, snelheid en doelgerichtheid heeft Willem II op de flanken een extra wapen bij.

Ismail Azzaoui
Azzaoui is een Belg met Marokkaanse roots. Azzoui kan op zowel de linker als rechterkant spelen, en is ook inzetbaar als aanvallende middenvelder. Azzaoui doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht, en speelde in alle Belgische nationale jeugdteams. Hij maakte  bij Anderlecht in diverse jeugdtoernooien dermate veel indruk dat Tottenham Azzauoi al op jonge leeftijd voor 1 miljoen pond naar Londen haalde. Hij speelde daar in het beloftenteam om vervolgens in 2015 voor 1 miljoen euro naar Wolfsburg te gaan. Daar tekenede hij een contract tot medio 2020. Al snel maakte hij zijn debuut in het eerste team van Wolfsburg, maar in september 2016 scheurde hij zijn kruisband op de training. Na een lange revalidatie kiest hij voor een verhuur aan Willem II om fit te worden en veel wedstrijden te spelen. Azzaoui maakte indruk op de trainingen, en liet in de oefenwedstrijden zien dat hij over een goede actie en veel creativiteit beschikt.

Hij zou wel eens de verrassing van het nieuwe Willem II kunnen worden!

3 reacties

 1. Moeten nog wel 2 aanvallers bij. 1 vleugel en een centrum. 1 blessure of schorsing voor de winterstop en het wordt wel erg dun.

  1

  2
 2. Iets anders…Willem II wil kost wat kost vandaag een accoord met Rienstra!Helaas kan hij zondag nog niet meedoen. 

  0

  3
 3. Ogbeche heeft ook nog een optie in zijn contract en Sol kwam uit de 3e divisie ipv de 2e.

  2

  2