Home » Headlines » VIDEO: Q&A met technisch directeur Joris Mathijsen

VIDEO: Q&A met technisch directeur Joris Mathijsen

De afgelopen transferperiode en het technisch beleid riepen nogal wat vragen op bij de Willem II supporters. Vandaar dat Tilbo een Q&A initieerde waarin Joris Mathijsen de ingestuurde vragen van supporters heeft beantwoord. Bekijk het item hieronder en laat weten in de reactie wat je van de vragen en antwoorden vond. Moeten zulke items vaker terugkeren?

16 reacties

 1. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

   
  Voor degene die het “kritische interview” nog niet hebben gezien. Hieronder de vragen waarmee Joris werd “lastig” gevallen:
   

  – De  transferperiode, geen vraag van de interviewer maar relaas van Joris.
  Volgens Joris hebben we nu “een goede selectie”.

  – Hoe maak je de keuzes tussen gehuurde en gecontracteerde spelers?

  – Wat heeft deze afgelopen bizarre transferperiode voor invloed op Willem II?
  Gaat meer over de transfer van Neymar naar PSG

  – In hoeverre is het lastig om al in de voorbereiding de selectie van Willem II compleet te hebben?

  – Hoe ga jij als TD om met de bedragen die over bepaalde spelers gaan?

  – Hoe is de overgang van Kali tot stand gekomen?

  – Waar wordt het op gebaseerd om van spelers wel of niet een contract te verlengen?

  – Wat zijn de belangen nog van Willem II in Virgil van Dijk?

  – De jeugdopleiding, wederom geen vraag van de interviewer maar relaas van Joris.
  “Wanneer er een plekje in de selectie vrijkomt dan kijken we eerst naar de eigen jeugd, daarna naar Nederlandse spelers, Belgische spelers, spelers uit Scandinavië en dan gaan we verder kijken in bijvoorbeeld het Ruhrgebied.”

  – Worden er ook spelers aangeboden en hoe ziet er dat dan uit?

  – En nu? geen vraag van de interviewer maar relaas van Joris.
  Gevleugelde uitspraken van Joris. “De volgende wedstrijd winnen en stap voor stap kijken. Zo snel mogelijk die 3 punten binnen halen”.

  – Is een transferperiode stressvol voor een TD? Hoe heb jij dat ervaren, qua gevoel?

  Al met al geeft het interview niks nieuws onder de zon. En heeft Joris de tijd gehad om zijn kant van het verhaal uit de doeken te doen. En weer te geven dat hij het zeer druk heeft gehad en dat ze het allemaal prima voor elkaar hebben. Iedereen is tevreden met de huidige selectie! Dit alles zonder verder weerwoord of interventie van de interviewer.

   
   
   

  3

  2
 2. Niet voor herhaling vatbaar. Nietszeggende vragen en antwoorden. Om met de rijdende rechter te spreken; hier moet U het mee doen.

  7

  0
 3. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Wie had verwacht dat Joris in zou gaan op de onderhandelingen met individuele spelers en wat smeuïge verhalen zou vertellen over salariseisen, transferbedragen en clausules in contracten is wel een beetje naïef, of zoals Maxima zou zeggen ‘een beetje dom’. Of Joris is geslaagd in zijn missie om een kwalitatief goede selectie neer te zetten zal de komende tijd moeten blijken. Tussen de regels door kun je wel beluisteren dat de geplande metamorfose van de selectie niet naar plan is verlopen. Of Joris daarin iets te verwijten valt zullen we nooit weten. Er zijn altijd twee of meer partijen nodig om tot een overeenkomst te komen. Het is wat anders dan je wekelijkse boodschappen doen in de supermarkt.

  8

  3
  • Dat had niemand verwacht Koen, maar als hij met een Q&A aan komt zetten nadat supporters zich beginnen te roeren, wek je wel die indruk. Doe het dan gewoon niet of noem het geen Q&A. Even goede vrienden. Doe je het wel, moet je toch iets dieper op de zaken ingaan dan hij nu heeft gedaan.

   Natuurlijk gaat hij niet in op bedragen, eisen en clausules. Dat wordt weer uitgemeten in de pers en voor je het weet heb je weer een nieuwe rel. Praten is zilver, zwijgen is goud.

   En nu ADO opvreten, gas erop!

   4

   0
  • Highway Patrolman
   Highway Patrolman

   Ja Koen wanneer het over oppervlakkige dingen gaat is het een perfect plaatje van wat Joris en de rest van de staf de afgelopen periode gedaan hebben! En daar kun jij je meestal wel in vinden! Misschien is jouw manier van tegen de zaken aan kijken wel meer dan “een beetje dom”. Maar je kunt ook niet anders in jouw positie.

   5

   5
 4. Okey een degelijk interview waarin helaas inhoudelijke vragen niet beantwoord worden. Maar dan heb ik een vraag aan mijn mede supporters maar ik de afgelopen jaren mijzelf ontzettend aan erger.Hoe komt het dat ik het gif op het veld mis? De mes tussen de tanden spelen? Er vol op in gaan.. kwaliteit gemis is alleen maar te compenseren met enorme strijdlust. En soms net iets over het randje. En dan het meest vreselijke vind ik dat WIJ, de spelers, nooit maar dan ook echt nooit appelleren/klagen/mauwen bij de scheidsrechter als hij wellicht een verkeerde beslissing neemt. Supporters de fluiten/spelers die mauwen dat heeft gewoon effect op een scheidsrechter! Niet voor niets dat Feyenoord zoveel penalty’s krijgt etc. Hardwerken en een team zijn die door het vuur gaan met elkaar en die alles er proberen uit te halen in een wedstrijd is naar mijn mening voor een club als Willem II en trainer het allereerste wat hij erin moet slijpen!!!Tactiek etc komt pas na deze inzet. Want zonder dat eerste heb je niks aan tactiek. Zoals we hebben met name bij de uitwedstrijden zien en tegen top clubs.maargoed zo zie ik het dus hecht er maar weinig waarden aan Haha.

  6

  0
 5. Iemand hier info gekregen van Joris wat hij nog niet wist of interessant vond? Ik miste alleen nog het antwoord op de vraag wat zijn lievelingshuisdier is. Dit lijken wel antwoorden op vragen van de kidsclub. Plaats deze propaganda in het Tricolores Magazine ofzo. Helemaal prima, maar noem het geen Q&A van fans, want dat is deze opendeuren-show niet.

  20

  2
  • ik vrees dat je gelijk hebt. Totaal niets zeggende antwoorden. De doelen zijn duidelijk (Nederlandse spelers zelf onder contract stellen en proberen waarde te creëren op het veld). Dat dit niet van de ene op de andere dag gerealiseerd is snap ik ook. Maar is de trend de goede kant op? Ik vraag het me af. Het aantal huurspelers lijkt eerder toe te nemen dan af te nemen.

   Ik krijg toch stellig de indruk dat de mooie plannen naar mate de tijd verstreek steeds lastiger uitvoerbaar bleken waarna er teruggevallen moest worden op de door zaakwaarnemers aangebrachte namen. Al die TD’s van de voetbalclubs zitten in “football manager” het zelfde spelletje te doen. Wat onderscheid onze TD van andere?
   Paar jaar terug hadden we bijvoorbeeld nog een aardig contact met Ajax, waardoor spelers als Mitchell Dijks en Zivkovic gehaald konden worden (Ok, ik had iets meer verwacht van hem maar dat weet je van te voren niet. Hij had wel degelijk potentie).  Zijn dergelijke contacten er nog steeds? En hoe is het contact tussen Martin van Geel en Mathijsen bijvoorbeeld?

   6

   2
 6. UNITED

  Kunnen er allemaal wel over lullen maar ze moeten t op t veld maar laten zien.

  7

  0
 7. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Jammer dat bij het charme offensief van Joris de echt dringende vragen niet aan de orde zijn gekomen. De interviewer gaf Joris alle ruimte om zijn verhaal te doen waarbij kritische vragen vooral vermeden werden. Joris is zo te zien dus zeer tevreden over zijn functioneren en over de afgelopen transferperiode. Nou dat moeten we de komende tijd dus nog maar eerst eens zien. Hij noemt bijvoorbeeld dat ze eerst gekeken hebben naar spelers in Nederland, België en Scandinavië. WAAR zijn die spelers dan?? Op het laatst en in aller nood zijn Van der Linden en Rienstra gekomen. Meer niet. Wat ik ook erg mis zijn de antwoorden op mijn vragen Joris! Of waren ze te moeilijk voor je om ze eerlijk te beantwoorden!! Beter was geweest wanneer Joris achter een tafel had gezeten en de vragen en plein public had beantwoord. Op deze manier is het wel erg veilig voor hem en weten we eigenlijk nog steeds niks meer. Zijn interview had ook zo in de krant kunnen staan. Hier zijn we dus echt niks mee opgeschoten! Jammer maar helaas. Wederom een gemiste kans.

  21

  23
  • Wat had je dan gedacht?Het was een Q&A: je stuurt vragen in (Q) en dan krijg je uitgebreid antwoord (A). Natuurlijk kan hij niet alles vertellen. Nu zoek je gewoon naar dingen om te klagen.De tijd zal leren of de keuzes van dit jaar goed uitpakken.

   17

   6
  • Ik kan mij vinden in het verhaal van Joris maar moet zowaar bekennen dat ik het met je eens ben dat het kritische doorvragen ontbreekt. Met name het kali verhaal en ik mis lamprou in de vragen.

   12

   2
  • Gast, ga huilen in een klein hoekje. Blijf lekker zeiken op alles en iedereen. Hopelijk zit je tampon morgen wel goed. Ga verdomme nu eens achter die gasten die op het veld staan thuis. Of we het altijd eens moeten zijn met de keuzes die ze maken nee. Maar Joris is geen enkele verantwoording aan jou verschuldigd. Slaap lekker.

   13

   15
  • HP, ik vond je de laatste weken erg kritisch, tot het onredelijke af. Maar toch moet ik, net als Snorro, bekennen dat ik vind dat dit wel heel erg mager was en HP hier een punt heeft. Bedragen, precieze gang van zaken, ik hoef het allemaal echt niet te weten en ik ga er vanuit dat Joris & co keihard hun best doen in moeilijke omstandigheden. Maar een beetje meer en kritischer doorvragen had echt wel gemogen. Had kali een gelimiteerde transfersom was een logische vervolgvraag geweest, zonder naar exacte bedragen te vragen. En dit is er maar 1 voorbeeld van vele gemiste kansen. Dus antwoord op de laatste vraag; op deze manier heeft dit item geen enkele toegevoegde waarde, en is het niet voor herhaling vatbaar.

   Nu gaat bij mij in ieder geval de knop om en knallen morgen. En kneiterlam in den beitel, met 3 punten of zonder.

   15

   2
  • @Highway Patrolman

   man man kom toch eens met inhoud… ik heb je een aantal weken geleden een aantal vragen gesteld waarop je geen antwoord wil of kan geven…. nu sta je weer vooraan om te roepen dat Joris geen antwoord geeft.

   Mijn voorstel is om of te stoppen met het veroorzaken van onrust of zelf eens met informatie te komen waar je steeds nar verwijst of gewoon een ton in de club te steken en dan zelf bepalen wat ze met dat geld doen.

   Dat negatieve gezeur ben ik wat beu, ik weet ook niet zo goed waarom dat steeds moet want zowel jij als de club als wij als supporters zijn daar niet bij gebaat.

    

   1

   0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *