Home » Headlines » Verslag: Tilburg on tour naar Royal Antwerp FC

Verslag: Tilburg on tour naar Royal Antwerp FC

Na de feestdagen heb je altijd zo’n ellendig eerste weekend in januari. Het is winterstop en Willem II speelt geen wedstrijd, er zijn nauwelijks feestjes en toch wil je het weekend na de kerstreces je eerste werkweek verdrinken. Dan kun je twee dingen doen. Of een krat bier halen, wat vrienden oproepen en thuis op de bank gaan bieren of je bezoekt de vrienden uit Antwerpen.

Want op de schitterende Bosuil werd in het weekend van 6 januari wel gewoon gevoetbald. Tegen de nummer één uit de competitie Roeselaere. Je weet wel, die ene club waar oud-trainer Dennis van Wijk ooit furore maakte. Een heerlijk begin van het weekend. Dus pakten we op vrijdagmiddag wat snipperuurtjes om rond 16:00 uur richting Antwerpen te vertrekken. De driver was te laat maar dat maakte hij gelukkig goed met een heerlijke bak koude Hertog-Jan op de achterbank.

Heenreis

Voorafgaand aan deze mooie trip liep heel Nederland paniek te zaaien want er zouden files ontstaan en het zou glad zijn op de weg. Heel het WhatsApp gesprek met de mede-Antwerpgangers op stelten door wat gasten die dit gepaniekzaai overnamen. Uiteindelijk verliep de heenreis prima. We konden redelijk doorrijden en kwamen alleen wat auto’s en vrachtwagens in de vangrail tegen. Maarjeh, hadden wij geen last van.

Na een halve krat reden we Antwerp in en zei iemand in de auto nog. ‘’Ey kiddan, er staan hier al gewoon ME-bussen.’’ Zo’n 2 kilometer verder, toen we de auto hadden geparkeerd bij de lokale supermarkt, bleek dat ze ons waren gevolgd. Nou zijn we als voetbalsupporters wel wat gewend, maar dit was wel erg overdreven. Politiebus erachter, één voor één uitstappen, fouilleren, gegevens checken bij politie Tilburg, auto doorzoeken en kou leien. Of er ook nog een drugshond moest komen vroeg er ene. ‘’Ja kan,’’ zeiden we. Uiteindelijk vertrouwden ze het wel en mochten we na pak een beet een kwartier richting de kroeg vertrekken.

Indrinken en corteo

De jongens van KS79 hadden zich inmiddels met redelijk wat Antwerp supporters verenigd bij Taverne The Great Old. Daar houden ze er wel een andere voetbalbeleving op na dan in Nederland. Wij zijn vooral hardstyle platen en oude hardcore tracks gewend in de voorbereiding op een voetbalwedstrijd. Daar leek het door de techno- en deephousebeats wel Bloemendaal aan Zee, maar dan bij een gevoelstemperatuur van -10 graden celsius. Wat was het koud!

En dan gingen die gekken een uur en een kwartier voor de wedstrijd ook nog eens een corteo lopen. Zag er wel gaaf uit met al dat vuurwerk, maar wij bleven lekker in de kroeg zitten samen. De jongens van KS79 liepen uiteraard wel mee met de corteo. Ook onze eigen Stegeman013 vond het zonde om in de kroeg te blijven zitten en schoot het geheugen van zijn telefoon vol. Nadat wij nog wat blikken Jupiler (goed bezig bij The Great Old) hadden weggewerkt, liepen ook wij richting de Bosuil. Wat een prachtstadion.

De wedstrijd

De wedstrijd was slecht, echt heel slecht. Als die gasten de bal drie keer naar elkaar hebben overgespeeld, is het veel. Daarom ook diep respect voor de trouwe achterban van Royal Antwerp. Ondanks het matige voetbal stonden er afgelopen vrijdag ruim 10.000 supporters in de kou te kijken naar hun trots. En die trots snappen wij! Want wat een sfeer, wat een stadion en wat een club.

Wanneer tribune 2 (de lange zijde) er massaal achter gaat staan, krijg je automatisch kippenvel. Als je een wedstrijd van RAFC bezoekt, ga je voor eventjes terug in de jaren ’90. Fantastische sfeer, rauwe setting en geen stewards op het vak.

Uiteindelijk won Antwerp de belangrijke wedstrijd met 1-0. Een zeer belangrijke overwinning en dat was te merken aan de ontlading op de tribunes en op het veld. Wat een heerlijke voetbaldag!

Ga eens naar Antwerp

Wanneer Willem II een keer niet speelt in het weekend of je kunt het combineren met een trip naar Antwerpen, is dit zeker de moeite waard. De vriendschap tussen Willem II en RAFC wordt inmiddels breed gedragen en je wordt dan ook gastvrij ontvangen door onze zuiderburen.

Voor hoogstaand voetbal hoef je niet te gaan, voor een heerlijke ambiance en flinke dosis voetbalcultuur mag je zo’n tripje niet missen.

Royal Antwerp, one and only, The Great Old!

2 reacties

 1. Gemeentelijk Sportpark

  Hmm, ik zou eerder sympathie hebben voor Beerschot. Maar als ik dit zo lees, met een wel heel duidelijke vriendschap, kan ik het toch wel waarderen. En alles beter dan die AFA-vriendjes van NAC (St. Pauli).

  1

  7
  • Iedereen hier weet dat jij een rat bent die namens een Willem II naam onze club belachelijk wilt maken.

    

   Tilburg × Antwerp.

   Samen door niemand te stoppen.

   8

   3