Home » Headlines » “Van Gool”: In het verleden interesse uit China en Qatar: “Gesprekken”
Foto: Omroep Brabant

“Van Gool”: In het verleden interesse uit China en Qatar: “Gesprekken”

Willem ll-directeur Berry van Gool vertelt dat er in het verleden interesse uit China en Qatar is geweest om een belang te nemen in de club. Dat heeft hij laten weten in het tv-programma ‘Einde speeltijd. De duistere krochten van het topvoetbal’.

“Dat was ongeveer twee jaar geleden en het is toen gebleven bij oriënterende gesprekken met tussenpersonen. De interesse werd niet concreet”, legt Van Gool uit aan het Brabants Dagblad. De directeur vindt het logisch dat hij bij voorbaat geen nee zegt tegen dergelijke interesse. “Ik ben onder meer aangesteld om te bewerkstelligen dat we met Willem II een stabiele eredivisionist wordt.”

“Dat heeft voor een groot deel met geld te maken. Uiteraard proberen we dat in eerste instantie zelf te bewerkstelligen, via sponsoring, spelerstransfers en seizoenkaartenverkoop. Maar het blijkt via die wegen uiterst lastig om ons doel te bereiken.”

Volgens Van Gool hoeft niemand bang te zijn dat de club verkocht wordt aan een investeerder. “Dat kan helemaal niet. Als er een partij zou komen waarvan ik na onderzoek zou menen dat die bonafide is en de club op een goede manier vooruit zou kunnen helpen, dan leg ik dat voor aan de clubraad. Daarin zijn alle geledingen van Willem II vertegenwoordigd. Alleen als die instemt, kan zoiets doorgang vinden. Dan zal zeker worden bekeken of zo’n plan strookt met de clubcultuur.”

Bron: VP.nl

14 reacties

 1. Het voetbal gaat sowieso kapot. Competitievervalsing etc. etc.Kijk maar naar Vitesse, NAC en ADO.

  0

  1
 2. Gewoon doen. Maar onder voorwaarde max 49% aandelen. Stadion loopt leeg. Als er nog een degradatie is dan is het helemaal over met onze club. Het voetbal is al 15 jaar niet meer om aan te zien… 

  1

  12
  • Moker

   Gek!!! Liever uit naar Sittard en Almere, dan je ziel verkopen en meedoen voor Europees! 

   7

   1
   • Om wat te bereiken? Dat je met 500 man een biertje kunt drinken in het stadion? Ik zit liever in een vol stadion waar topvoetbal word gespeeld. En niet zoals nu. Goed gespeeld maar weer nipt verloren.  Niet ten koste van alles maar een samenwerking met een topclub of een sponsor zoals van seumeren zie ik wel zitten. Als het zo doorgaat zakken we en zijn de sponsors ook weg. Kan je alleen voor de poort van een leeg stadion komen staan. En zeg niet dit overkomt ons niet. 

    4

    9
   • @win

    Dit overkomt ons niet.

    3

    4
 3. Cards

  Lekker alle vrouwen via aparte ingang toch barry? Of net zo’n gek aan het hoofd als bij ado? Liever 50 jaar in de juup dan 1 seconde in de reet van een poenerige aziatische clown!

  22

  3
  • Ja, en dan doen we gelijk een naamswijziging in Willy II Dragon United.Overigens, ben ik het dus wel met hem eens, als je daar hele strikte voorwaarden aanstelt, heb ik er geen probleem mee. Met andere woorden, stel dat iemand hier 50 miljoen wil dumpen, en vervolgens amper tot geen inspraak in de club heeft, mij best. Het punt is alleen: Dat gaat niet gebeuren! Dat zie je bij al die relatief kleine clubs die enkele miljoenen (Dus veel minder) aannemen,  dan willen ze en inspraak, en nog veel ook, en daarna ook nog eens een boel gezeik.Maar we hoeven Berry niet als gekke Berry af te schilderen hier, waarschijnlijk dacht hij er ook zo over, bedoel als iemand hier zijn geld kwijt wil zonder dat hij daar veel voor terug krijgt mij best. Maar de kans daarop is vrijwel nihil.De kans is vele malen groter dat iemand hier komt met tussen de 5 a 10 miljoen, dan zegt ik wil daar een meerderheidsbelang voor in de club, ik wil 2commissarisen erin hebben, jullie moeten mijn club in het verre oosten ook van dienst zijn door trainers en spelers te leveren…. Ect ect.Ja dankje de koekkoek… Heet dat bij mij.Punt is wel, als iemand dit soort eisen stelt bij Willem II maar hij bied in een keer meer dan 50 miljoen, moet jij eens opletten wat er gebeurd. Ik weet het wel… Dan kun je zomaar het bovenste verhaal krijgen… Het is dat bij Willem II niet de nood aan de man is, maar als dat wel zo zou zijn zou dit verhaal dus wel lukken met 5 a 10 miljoen.  

   3

   0
   • Cards

    Doet inderdaad terugdenken aan die ontzettend trieste vertoning van fc den bosch destijds. Mensen aan de macht daar die voor lege beloften van nepsjeiks bereid waren geen bier te schenken in een voetbalstadion om mannen in jurken te plezieren. triester word ’t het niet, ten oosten van ons.

    0

    0
 4. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Nooit met dat soort mensen in zee gaan. . Tenzij ze geld geven en dus 0,0 zeggenschap hebben. En aangezien ze dat nooit doen. Is het dus Nee..

  8

  2
 5. Krilles

  Heel voorzichtig zijn met dergelijk gedoe. Kijk maar eens wen gezèèk er van is gekomen in Den Haag. Liever een Jupiler League club met onze eigen identiteit dan een Eredivisie club die door een stel Red Bull achtige figuren wordt verkracht.

  9

  2
 6. Als we de komende jaren zo door blijven ploeteren (degraderen/promoveren), dan is het wachten totdat er toegehapt gaat worden aan de goirleseweg.

  Op zich mag dit wat mij betreft, maar enkel en alleen als er goede voorwaarden voor onze club worden vastgelegd met geen meerderheidsbelang voor de investeerder(s).

  Vrees dat dit voor de kleinere clubs de toekomst wordt, ADO-Vitesse-Roda-Utrecht en nac hebben al zo’n bepaalde constructie en geloof Maar, dat zijn echt niet de laatste clubs, je kan er op wachten dat Groningen en Heerenveen ook gaan volgen…

  4

  4
 7. Als hij er dan ook echt iets aan doet om geld binnen te halen.. door geen reclame te maken voor de club zal er nooit geld binnen komen (seizoenskaarten, shirts, zichtbaarheid, losse kaarten goedkoper maken). Dit zijn grote inkomsten waar hij zoveel geld heeft laten liggen en dan raar staan te kijken dat er te weinig binnen komt. Deze man probeert voor zijn fouten de ziel van de club te verkopen. Dit heeft hij al 3 keer geprobeerd. Waarbij we blij mogen zijn dat investeerders hier zelf vanaf zien. Het wordt tijd dat zo iemand snel op straat wordt gezet! 

  5

  34
 8. Door alle standpunten die de clubraad in het verleden al heeft ingenomen, heb ik niet het vertrouwen dat zij Willem II zelfstandig wil houden…

  8

  2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *