Home » Headlines » Tilburg Tifosi: Willem II King’s Pride

Tilburg Tifosi: Willem II King’s Pride

Voor de belangrijke wedstrijd tegen Go Ahead Eagels werd er gekozen om een hijsdoek te maken. In twee weken tijd werd het doek van 24 x 10 meter aan elkaar gestikt en in vier weken tijd werden alle lijnen op het doek gezet en het ontwerp geschilderd.
Op de wedstrijddag werd 2,5 uur voor de wedstrijd verzameld om alle spandoeken op te hangen en de sfeeractie voor te bereiden.
Een uur voor de aanvang van de wedstrijd was alles klaar en kon er nog wat gedronken en gegeten worden.
Om half 1 werd het doek met 2  leeuwen en in het midden een kroon, omhoog getrokken. Voor het hijsdoek was er nog een spandoek te zien van 24 meter lang, in de vorm van een perkamentrol met de tekst ‘Willem II King’s Pride,’ om zo het totale plaatje compleet te maken.

Bekijk het Filmpje van de actie >> HIER <<

Foto: Toin Damen

29 reacties

 1. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Weer een top doek mannen. Recpect voor de makers die keer op keer weer een mooi stukske vakwerk leveren

  Ps, de jaarlijkse collecte eingenlijk al geweest? Of begin ik demment te worden? Deh zal toch niet God non de ju

  2

  0
 2. Mooie Actie, supermooi doek, puik stukje werk. Trots op de mensen die hun kostbare tijd en energie hierin steken.

  8

  0
 3. Toppie!!

  2

  0
 4. wa un beleid

  Puik werk Tifosi.

  R E S P E C T

  14

  0
 5. Prachtig doek, maar waarom weer dat domme Engelse gelul? Voetbal is van oorsprong een Engels spelletje, dat begrijp ik,  maar is Willem II niet gewoon een Nederlandse club met zijn eigen traditie en historie? Ben trots op je eigen voetbalcultuur en stop met het importeren van die onzin. Overigens moet ik, als ‘native speaker’, de makers er wel op wijzen dat het King’s pride is en niet Kings pride. Dat krijg je als je niet in je eigen moerstaal lult.

  11

  26
  • Ongelofelijk dat er dan toch altijd iemand is die commentaar moet hebben op een kunstwerk waar veel vrijwillige uren in hebben gezeten. Wat had je er liever zien staan? Koning zijn trots? Het is gewoon dat een spandoek vaak met Engelse teksten makkelijker te uiten is dan met Nederlandse taal.

   Maar top werk mannen! Een van de mooiste werken die er ooit zijn gemaakt!

   19

   3
   • ‘Het is gewoon dat een spandoek vaak met Engelse teksten makkelijker te uiten is dan met Nederlandse taal’.

    Dat blijkt wel uit die spelfout. Gelul dus.

    Heren, schitterend doek, maar voortaan even met google zoeken naar de correcte spelwijze of toch maar in je eigen taal een kreet bedenken.

    9

    9
  • Man man man. Veel zieliger volk dan taalnazi’s bestaan er bijna niet. Wat wil je dan ophangen. Willem II koning’s trots. Ziet er toch niet uit man. Als er nou had gestaan kings praaid. Dan had ik je nog wel gelijk kunnen geven met je taalfout. Maar het is maar een apostrof die ze vergeten zijn.

   7

   7
   • Mooi doek – absoluut, maar wat Coykoopal zegt is gewoon waar en dan meteen met “taalnazi” reageren… dat is pas sneu! Moet daarmee de eigen domheid afgereageerd worden of zo?

    7

    5
   • ‘Veel zieliger volk dan taalnazi’s bestaan er bijna niet’.

    Jawel hoor, dat is volk dat strandt in stropopredeneringen wanneer een discussie ze niet bevalt.

    ‘Wat wil je dan ophangen. Willem II koning’s trots. Ziet er toch niet uit man.’

    En dat is nu precies mijn punt. Leg mij dat nou eens uit? Want voor mij, als iemand met een Engelse taalachtergrond, ziet Willem II Kings Pride (Willem II Koningen Trots) er niet uit. Dat het Engels hier de fout verhult, maakt het mijns inziens niet minder dom dan dat er inderdaad Kings Praaid had gestaan.

    6

    6
   • * mijn inziens…

    2

    2
   • Nee, mijns inziens. Zoek het maar even op. Lachwekkend.

    Azijn, taalnazi, dure woorden, bashen.

    Jammer dat volwassen kerels niet gewoon over het supporten van onze club kunnen lullen zonder zich direct aangevallen te voelen. Zonde ook voor dit forum.

     

    2

    1
  • “Maar” is een voegwoord en hoort niet vooraf te gaan door een komma, je hebt je Nederlands grammaticaal niet lekker op orde jongen.

   2

   3
   • Behalve dat dit onjuist is , speel ook jij de man en ga je voorbij aan de boodschap. Jammer dat veel ‘fans’ hier een (rood-wit-blauw) bord voor de kop hebben en daardoor niet in staat zijn het eigen supporterschap kritisch te beschouwen.

    7

    3
   • Veel dure woorden Coy Koopal. Laten we ons meer focussen op het gezapig zooitje op het veld de laatste tijd ipv te batchen op ons hardwerkende en fantastische vrijwilligers.

    1

    2
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    Voor alle taaldeskundige hier. Jullie hadden vroeger mee tien voor taal mee moeten doen hadden we meer van België gewonnen!!!!. Het is een Willem ll Site. Gewoon over onze club lullen hier dan deze onzin

    0

    1
  • Frankie

   Was de azijn lekker? Oh ja, het is overigens Coy Koopal 😉

   1

   3
 6. mad-r

  inderdaad een van de mooiste doeken ooit gemaakt!

  11

  0
 7. Voor de exposure van het stadion, zou je dit mooie doek ook enkele dagen buiten het stadion kunnen hangen! Zeg maar richting de Ringbaan. Hier komen tal van mensen langs die toch wel even zullen opkijken!

  12

  0
 8. Wa un skône spandoek! Kwaliteit van de spandoeken vind ik altijd erg goed. Wat wordt er eigenlijk met een spandoek gedaan eenmaal gebruikt, aangezien deze vaak maar één keer gebruikt wordt?

  5

  0
  • Word na de wedstrijd weggegooid

    

   1

   1
   • Guillaume1896

    Waarom zou een doek niet 2 keer gebruikt kunnen worden?  Is zonde van tijd en materiaal en bovendien is de uitstraling iedere keer weer goud. Reken maar dat het ook indruk maakt op de spelers. Groot compliment trouwens aan de makers. Petje af!

    0

    0
 9. Wat een geweldig mooi spandoek, de kwaliteit, en creaties worden nog beter dan ze al waren. Heb hem gelijk als bureau-blad gebruikt op mijn pc, en door geapped. Gewoon kunst 🙂

  12

  0
 10. Zit voor mij in de top 3 van alle doeken.

  Klasse manne ???

  8

  0
 11. Fantastisch mooi doek. Ik weet zeker dat het minstens 3000 x gefotografeerd is en door geapped naar allerlei vrienden en familie. Door mij in ieder geval wel. Respect voor de makers!!

  8

  0
 12. N.Y.C.

  Hij is weer goud!

  1

  0
 13. Prachtig doek. Respect voor het team dat dit allemaal realiseert. Wel jammer dat zo’n mooi doek  maar  1 keer  gebruikt wordt.

  15

  0
 14. Respect voor jullie. Absolute klasse!!

  9

  0