Home » Headlines » Tilburg Tifosi: 120 jaar Willem II
TILBURG - Willem II - Roda JC 0-0, koning Willem II stadion, 27-08-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Tifosi spandoek 120 jaar Willem II.

Tilburg Tifosi: 120 jaar Willem II

22 -5- 2016 is de dag dat Willem II de Play-Offs van Nac won en er een einde kwam aan het seizoen 2015/2016. Veel tijd om daarna rustig de zomerstop in te gaan hadden de jongens van Tilburg Tifosi niet, want Willem II is immers vroeg in het nieuwe seizoen jarig. 120 jaar oud maar liefst, een leeftijd om trots op te zijn en een leeftijd om niet zomaar voorbij laten gaan dachten wij.

Daarop volgend werden vergaderingen gepland en de ideeën uitgewisseld. Het begon bij het uitbreiden van de hijsconstructie, de oude hijsconstructie was immers alweer 10 jaar oud, met een formaat van 24×10 meter prima te doen, maar wij streven naar perfectie en wij willen onze creaties uit het doek laten springen. Daarom besloten we in overleg met Willem II om de hijsconstructie groter te maken naar een formaat van 50×10 meter. Toen het akkoord was gegeven voor de uitbreiding van de hijsconstructie, hebben we niet meer stil gezeten.

Aangezien Willem II niet thuis speelde in het weekend dat Willem II echt jarig was, werd er gekozen om bij de eerst volgende thuiswedstrijd van Willem II goed uit te pakken.

Begin juli werden de doeken  aan elkaar genaaid, het ontwerp was bedacht en de eerste schetsen werden enkele weken later op het doek gezet.  Vier dagen voor de aftrap werden de laatste likken verf op het doek aangebracht en werd het hijsdoek getest, waarbij alles soepel verliep. 20160827_155954

Op de dag van de wedstrijd werd er 3.5 uur voor de wedstrijd afgesproken, nadat de spandoeken waren opgehangen werd de hijsbuis in elkaar gezet en het doek er overheen getrokken. Om 18.15 uur nam iedereen zijn plek in bij een van de 16 hijstouwen en met 2 man per touw werd het doek om 18.30 uur omhoog gehesen. 1896 -2016 kwam groot in beeld met in de cijfers belangrijkegebeurtenissen uit onze rijke historie. De boven – en onderkant van het doek waren gevuld met het clublied.

Na de wedstrijd ontvingen wij veel positieve reacties van medesupporters, sponsors en de club. Dat heeft ons extra gemotiveerd om de volgende keer weer een mooi doek te maken. Bedankt voor al die lovende reacties.

Tilburg Tifosi

Bekijk HIER de beelden van het hijsdoek

120-2 120-3

Foto’s: Toin Damen, Tilburg Tifosi

5 reacties

 1. N.Y.C.

  Über Geil, wat mij betreft Europese top!

  0

  0
 2. Guillaume1896

  SUPERGAAF mannen, echt vette complimenten voor allen die hieraan gewerkt hebben. Dit jaar bij elke thuiswedstrijd gebruiken wat mij betreft!

  0

  0
 3. tilburg-west
  tilburg-west

  Wat een doek! Echt heel goed werk Tilburg Tifosi. Ga vooral zo door.

  0

  0
 4. the-frozen-one

  Dat doekwas echt gaaf mannen. Het was echt super goed te zien vanaf M

   

  Ga vooral zo door.

  0

  0
  • Echt een fantastisch mooi doek. Wat mij betreft in dit kalenderjaar van het 120-jarig bestaan elke wedstrijd laten zien. Zou zonde zijn van alle tijd, geld en energie die erin gestoken is om het maar eenmalig te laten zien.

   0

   0