Home » Headlines » The day after…

The day after…

“Afspraak is afspraak”
“Een storm in een glas water.”
“Een doodzonde.”
“Waar maakt iedereen zich druk over.”
“Gestrekt been erin!”
“Als ze maar betalen…”

Gisteren stond de eerste competitiewedstrijd op het programma en aangesproken zijn we! Voor- en tegenstanders, met en zonder begrip. Stichting KingZine heeft er voor gekozen stelling te nemen omdat wij vinden dat het op deze manier niet (langer) kan.

Willem II verkoopt identiteit door falend marketingbeleid
De doelstelling van Willem II is helder. Willem II heeft de ambitie om uit te groeien tot een stabiele middenmoter. En dan met af en toe play-offs om Europees voetbal, en niet om degradatie. Iedereen begrijpt dat dit alleen kan vanuit een solide basis. Dus een sluitende begroting en een goede organisatie.

Stichting KingZine is groot voorstander van de ambities van Willem II. Het mag misschien wat ambitieuzer (seizoenkaarten, zichtbaarheid, communicatie) en over de uitvoering, of het ontbreken hiervan, hebben wij ook een mening. Laten we zeggen dat we er (nog) niet heel enthousiast van worden. Maar, liever zeuren over iets wat beter kan, dan zeuren over iets wat fout gaat. In voetbaltermen… Wij zien heel veel kansen gemist worden.

Waarom?
Want het gaat nu toch goed met Willem II? We hebben een sluitende begroting, spelen voor het 4e jaar op rij Eredvisie. Het kapitaal staat op het veld! Met Sol, Wellenreuther, Coulibaly, Crowley staan er weer spelers met (doorverkoop)potentieel op het gras.

Met Berry van Gool en Joris Mathijsen is het kantoor “onder controle” en de trainer lijkt een stabiele factor. De begroting is rond en heeft een batig saldo en alsof het allemaal niet op kan hebben we zelfs 3 tenuesponsoren kunnen vinden en binden aan Willem II.

Klinkt als een successtory. Klinkt als een verademing ten opzichte van de situatie in 2010.

Met vele miljoenen schuld door structureel wanbeleid vertrok Hans Verbunt in 2010 en er was een commissie van drie “wijze mannen” nodig om Willem II van een faillissement te redden. Dit ontstond omdat er geen controle was op de werkwijze en geen duidelijke kaders waarbinnen kon worden gewerkt.

In deze periode is ook de clubraad opgericht, o.a. verantwoordelijk voor het bewaken van statuten, clubnaam, logo, tenue en/of de clubkleuren. Daarnaast heeft de clubraad inspraak bij het benoemen van diverse posities en goedkeuren van het meerjarenbeleidsplan en de jaarlijkse begroting.

Daarom!
Terug naar gisteren. Terug naar het waarom. Waarom zo stellig. En misschien wel belangrijker. Hoe nu verder? Een korte samenvatting hebben we reeds gegeven in ons artikel op Tilbo.com (LINK).

Het huidige Marketing & Communicatiebeleid van Willem II kan beter vinden wij. Daarover discussiëren we vaak met Willem II via diverse geledingen. Dat zijn vaak pittige discussies. Soms constructief, soms aansporend, soms corrigerend. Soms besluiten we het dan maar zelf te doen. Wij denken dat Willem II hier geld laat liggen. Laaghangend fruit.

Waar wij ons echter door gepakt voelen, is als dit makkelijk te verdienen geld dan wordt gevonden in het bewust negeren van een harde afspraak. De positie die is gegeven aan Cleanprofs op het wedstrijdshirt van Willem II is NIET beschikbaar voor een commerciële uiting. Vanuit de T van Trots en Traditie zijn er keiharde afspraken gemaakt over wat wel en niet mogelijk is. Als dat dan genegeerd wordt voelen wij ons niet serieus genomen, Niet in de clubraad, niet als fanatieke supportersgroep en niet als vrijwilliger van én voor Willem II.

Wij vinden dat we daar stelling tegen MOETEN nemen, om te voorkomen dat we terug afglijden naar waar we vandaan komen. Dat hebben we zondag in het stadion gedaan, maar separaat hebben we dit ook gedaan door onze zorgen te uiten bij de directie zelf, bij het Stichtingsbestuur en bij de RvC. Uiteraard hebben wij de overige clubraadleden geïnformeerd over deze gang van zaken en gevraagd ook hun positie kenbaar te maken.

Gedane zaken nemen wellicht geen keer. Wij zullen ons onverminderd blijven inzetten om de mooie ambities van Willem II te blijven ondersteunen. Er staat veel moois te gebeuren met de (door)ontwikkeling van het stadion wellicht als mooiste voorbeeld. Samen moeten we dat tot een succes kunnen maken.

Leev’ hoezee, voor Willem II.

Aanvullend:
Link naar richtlijnen Willem II-shirt

9 reacties

 1. Hoop gehuil dat er niet naar jullie geluisterd wordt, maar jullie luisteren zelf ook niet naar je achterban. Groot deel is het niet mee eens.

  8

  1
 2. De begroting moet omhoog.  Ik snap dat deze manier/ positie van sponsoring ongewenst is bij velen. Er had mogelijk een betere sponsor deal kunnen zijn.  Ik weet dart niet want ik was er niet bij. Maar de begroting moet omhoog om stabiel mee te kunnen doen in de eredivisie.  Als dit dan de manier is die gevonden is door Willem II dan ben ik blij voor extra geld.  Jammer van de tekst op het shirt een de paar plekken  voor spandoeken minder in het stadion.  Ik vind wat er op het veld gebeurd wel belangrijker dan een paar doekjes in het stadion. Hopelijk volgens seizoen een betere sponsordeal zodat dit ongedaan kan worden gemaakt.  Voor nu geen ik liever nog 1-2 echte versterkingen dan een spandoek

  13

  1
 3. Moker

  Allemaal leuk en aardig hoor: een dunduukske met scherpe teksten, weer een column over de ‘onrechtvaardige’ handelingen van Berry en Co. Maar wordt het niet eens tijd om gewoon eens een andere weg in te slaan dan deze brave hendrikken acties? 

  3

  10
  • Zijn de mannen die in 2010 aan de bal trokken, niet moe omdat het zeven jaar later nog altijd niet geregeld is. Iets met een paard dat niet meer leeft.

   0

   0
 4. En ik maar denken dat de kop over de wedstrijd ging…. zucht….

  2

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   Hebben ze jou mooi gefopt de mannen van Tilbo😂

   1

   0
   • Haha klopt. Heb het artikel toch maar gelezen… blijkbaar voelen enkele mensen zich goed genaaid. Kan me er niet zo druk om maken. Maar ieder zijn ding en passie, trots, whatever 

    2

    1
 5. Kostas Lamprou
  Kostas Lamprou

  Is er nog een optie dat het wordt teruggedraaid dit seizoen? Cleanprofs kan toch ook op de mouwen? En van een paar duizend euro minder zal Berry heus niet wakker liggen, toch?

  0

  9
 6. Guillaume1896

  Ik kan me helemaal vinden in de laatste alinea. Punt.

  0

  2