Home » Laatste Nieuws » SOL: ‘OOK SPELERS VAN REAL MADRID VOLGEN WILLEM II’
Sol had weinig in te brengen tegen Marcelis. (foto: Toin Damen)

SOL: ‘OOK SPELERS VAN REAL MADRID VOLGEN WILLEM II’

Met negen competitietreffers kent Fran Sol tot dusver een prima debuutseizoen bij Willem II. De Spanjaard, die het uitstekend naar zijn zin heeft in Tilburg, blikt vooruit op het duel met AZ.

Willem II
Meer dan de helft van alle Eredivisie duels zitten er voor dit jaar al op. Fran Sol speelde ondertussen al aardig wat duels in het shirt van Willem II en blikt kort terug op de start van de competitie. “De mooiste wedstrijd tot nu toe? Dat was zeker weten de zege op Ajax”, zegt de Spanjaard. Over die vraag hoeft Fran Sol niet lang na te denken. “Het was onze eerste overwinning van het seizoen en het was mooi om in een groot stadion te spelen. Het publiek was stil toen ik de 1-2 scoorde en na de wedstrijd was het feest in de kleedkamer.”

EVEN WENNEN
Willem II verraste afgelopen zomer met het aantrekken van de flamboyante spits van Villarreal B , die als clubtopscorer wekelijks zijn waarde bewijst namens de Tricolores. “Je kunt alleen presteren als je je goed voelt en met mij gaat het perfect”, aldus Sol. “Het was even wennen aan het team, de coach en de staf. Maar al vrij snel had ik met iedereen een klik. Het niveau in de Eredivisie bevalt me en ook in Tilburg voel ik me goed. Ik woon in De Reeshof en ben regelmatig in het centrum te vinden.” En wat vindt hij van het klimaat? “In Madrid is het ook altijd koud, dus de stap naar Nederland was niet zo groot”, lacht hij.

BERICHTJES UIT SPANJE
Real Madrid. Dat is de club waar Sol de gehele jeugdopleiding doorliep. Als fan volgt hij de club op de voet. Ook mensen van Real Madrid volgen hem en Willem II. “Ik ben goed bevriend met Dani Carvajal, maar ik ken ook veel andere spelers van het eerste team. Soms krijg ik berichtjes van ze als Willem II heeft gewonnen of als ik heb gescoord en via sociale media ontvang ik ook wel eens felicitaties. Sowieso valt het me op dat veel mensen in Spanje de Eredivisie volgen: de competitie is populair.”

FOCUS OP DE WEDSTRIJD
Volgens Sol is het belangrijk dat Willem II zich zo snel mogelijk veilig speelt in de Eredivisie. “Ik heb gehoord van mensen op de club dat we met 34 punten een heel eind moeten zijn, maar je weet het nooit”, zegt hij. “De laatste weken spelen we goed en daarom denk ik dat we nog wel meer punten kunnen halen.” Sol is populair bij de fans en geniet altijd stilletjes als supporters op de Kingside zijn persoonlijke liedje inzetten. “Maar ik kan niet elke keer naar ze zwaaien, ik moet me in het veld focussen op de bal en het spel”, lacht hij. Zijn oom Antonio, neef Juanma en broer Angel zijn overgekomen uit Spanje om het duel met AZ bij te wonen. “Het wordt een pittig duel, maar thuis kunnen wij zeker winnen. En als ik scoor, is het doelpunt voor mijn familie”, besluit Sol. (DDJ)

(Bron: www.willem-ii.nl)

6 reacties

 1. JamesQuinn

  Ik weet natuurlijk niet of meneer Sol recentelijk heeft opgelet toen hij op het veld stond, maar “de laatste weken spelen we goed” vind ik toch getuigen van weinig zelfreflectie. Daar doet zo’n feelgoodstukje met misleidende kop niets aan af.

  1

  2
 2. Als ze maar van onze spelers afblijven!

  1

  1
 3. wa un beleid

  Ze zullen onder de indruk zijn

  0

  0
 4. Kan Sol niet even regelen dan dat zijn vrienden van Real op de open dag een wedstrijdje komen spelen. Hoeven we daar ook niet meer verder te zoeken

  9

  0
 5. REAL Madrid

  KONING Willem II

   

   

  Er is idd een logische link!

  6

  0
 6. Lijkt me niet meer dan logisch!! hahaha

  2

  0