Home » KingZine » Richtlijnen Willem II-tenue
Oud Willem II-shirt

Richtlijnen Willem II-tenue

Er is de afgelopen dagen veel over te doen geweest. Hierbij de nu geldende afspraken m.b.t. het Willem II-tenue. Voor de leesbaarheid is de tekst her en der iets aangepast i.v.m. het ontbreken van de (oude) voorbeelden waarnaar gerefereerd werd. De strekking/ afspraken zijn niet aangepast.

Richtlijnen Willem II-tenue
Het Willem II shirt is de belangrijkste uiting van onze clubcultuur. Niet veel zaken zijn nog heilig binnen de voetbalwereld, maar het Willem II shirt moet wel een van die zaken zijn. In het licht van artikel 6, lid 3 van de statuten stichting beheer betaald voetbalorganisatie Willem II Tilburg stelt de samenwerkende supportersorganisatie (SCW) samen met Willem II Tilburg BV voor om de uitgangspunten van het Willem II tenue vast te laten leggen. Dit voorstel is overgenomen/ aangenomen door de clubraad waardoor deze uitgangspunten zijn overgegaan in bindende afspraken voor de club voor nu en in de toekomst.

Thuistenue
Voorzijde
Het thuisshirt bestaat uit gelijkmatig verdeelde rood (kleurcode PMS 032) wit, blauwe (kleurcode PMS 276) banen. Deze hebben een breedte van minimaal 4,5 cm. De sponsoruiting aan de voorzijde wordt gedrukt op het witte vlak. In basis is dit vlak 13 cm hoog. De kleur van het sponsorlogo is altijd in hetzelfde blauw, rood of combinatie daarvan welke wordt gebruikt in het shirt. De hoogte en breedte wordt echter mede bepaald door de vorm van het logo van de hoofdsponsor. Is dit een smal hoog logo, zal het vlak zo nodig worden aangepast. De sponsoruiting zal nooit groter zijn dan 600 cm2. Uitgangspunt is om altijd zoveel mogelijk rood-wit-blauwe banen te tonen. Andere uitingen op de voorzijde van het shirt zijn niet toegestaan.*

* Recent is door de clubraad, met meerderheid van stemmen, goedkeuring verleent aan het voorstel: het voor de toekomst plaatsen van het bedrijfslogo van de hoofdsponsor op de voorzijde van het tenue en wel boven het Willem II–logo. Hierbij staat het Willem II vrij hier invulling aan te geven, met dien verstande dat het “in lijn moet zijn” met de rest van het shirt. Alleen Stichting KingZine en De Supportersclub stemden tegen.

Mouwen
Op de mouwen is plaats voor het beeldmerk van de kledingsponsor en op de andere mouw is er ruimte voor een badge/merk van de competitie waarin wordt gespeeld en/of eventuele andere uiting die collectief wordt afgesproken met de KNVB. Denk aan Eredivisiebadge, Respect logo etc. Er zal een mogelijkheid bestaan voor een mouwsponsor met een maximum van 60 cm2.

Achterzijde
Op de achterzijde staat altijd het Tilburg logo. Gedrukt in blauw en goud. Op de achterzijde is een wit vlak beschikbaar voor de shirtsponsor, maximaal 400 cm2. Daaronder komt het rugnummer en onder het rugnummer de naam van de speler. Verder zijn er geen uitingen toegestaan.

Broek
De broek van het tenue is wit en voorzien van het beeldmerk van de kledingsponsor, het spelersnummer en eventueel is er ruimte voor een broeksponsor, maximaal 75 cm2.

Sokken
Sokken zijn wit met op de rand van de omslag rood, wit, blauwe strepen.

Uittenue
Voor het uitshirt zijn afspraken met o.a. de KNVB leidend. Het thuisshirt wordt als ‘licht’ gezien waardoor het uitshirt ‘donker’ moet zijn. De kleur zal elk jaar worden bepaald door Willem II samen met de (kleding)sponsor. Op het uitshirt dient altijd het Tilburg logo terug te komen en bij voorkeur een rood, wit, blauw kenmerk. Op het uitshirt zal het sponsorlogo worden afgebeeld in een kleur die het meest passend is bij de kleur van het uitshirt.

De hoogte en breedte wordt mede bepaald door de vorm van het logo van de hoofdsponsor. De sponsoruiting zal nooit groter zijn dan 600 cm2.
Op de achterzijde positie beschikbaar voor de shirtsponsor, maximaal 400 cm2. Daaronder komt het rugnummer en onder het rugnummer de naam van de speler. Verder zijn er geen uitingen toegestaan.

6 reacties

 1. Stop eens met die onzin. Flut shirt

  1

  0
 2. Vragen:Liggen deze richtlijnen vast in de statuten van de club en/of clubraad?Welke meerderheid is er nodig om de statuten van de club en/of clubraad te wijzigen? Kan één van de supportersvertegenwoordigers in de clubraad hier antwoord op geven.

  2

  0
  • Tik

   De richtlijnen zijn in de clubraad met meerderheid van stemmen aangenomen waardoor deze uitgangspunten zijn overgegaan in bindende afspraken voor de club.

   Eventuele wijzigingen in het document kunnen alleen met meerderheid van stemmen (11 van de 20) worden aangenomen. 

    

   0

   0
  • Dus liggen ze niet vast in de statuten van de club? Dat vereist meestal namelijk een tweetal stemmingen met 2/3e meerderheid.

   0

   0
 3. Guillaume1896

  Hou toch eens op over dat tenue!

  6

  12