Home » Laatste Nieuws » Opgepakte supporters na Willem II – Feyenoord vandaag voor de rechter

Opgepakte supporters na Willem II – Feyenoord vandaag voor de rechter

Vandaag moeten 5 supporters die zijn aangehouden voor de ongeregeldheden die in het stadion plaatsvonden tijdens de wedstrijd Willem II – Feyenoord van oktober, voor de rechter verschijnen.

Tijdens de wedstrijd waren provocerende Feyenoord supporters, die zich buiten de combi regeling om in Willem II vakken bevonden, slaags geraakt met Willem II  supporters. Een Feyenoorder die uit de omgeving van Tilburg komt, belandde daarbij in de gracht. Zelf gesprongen zo verklaarde hij later. Wel probeerde deze persoon samen met enkele anderen later op de dag nog voor meer ongeregeldheden te zorgen in het centrum van Tilburg, waar de politie hem met de nodige dwang nog moest verwijderen.

De supporters die zich vandaag moeten verantwoorden hebben allemaal al van Willem II zelf een stadionverbod opgelegd gekregen. Eventuele straffen die de rechter oplegd komen daar nog bovenop.

29 reacties

 1. Zit allemaal niet zo te zeiken. Gebeurd is gebeurd.

  Nu allemaal je kaart kopen voor Feyenoord uit. Denk dat 80% nog geen kaart heeft gekocht van de mensen die hier beginnen te klagen.

  Geen gezeik, kaarten kopen!

   

   

  2

  5
 2. Gemeentelijk Sportpark

  Een incident van niets. Op uitgaansavonden of gewoon op straat gebeuren dit soort incidenten veel vaker dan in een voetbalstadion. Het feit dat zo’n incidentje zoveel aandacht krijgt, geeft al aan dat er veel veranderd is op het gebied van voetbalvandalisme (lees: gemarginaliseerd). Ik heb weleens gezegd dat het niet goed is dat de King-Side en Vak E zich verspreid hebben, maar misschien moet ik daar toch op terugkomen. Er zijn tijden geweest dat bijvoorbeeld het Oostfront of de Bunnik-Side vrij spel had op de lange zijde. Er was geen enkele tegenstand en Willem II werd keer op keer vernederd. Met Vak E is er nu tenminste een groep die ingrijpt als er geprovoceerd wordt.

  4

  7
  • david loggie

   Je moet de filmpjes nog maar eens naijken alsmede de reportage van de telegraaf die op die dag toevallig meeliep met de security. Dan zie je huilende kinderen en vaders in paniek. Daar gaat het om, maar er zijn aantal medesupporters zoals jij die zich meer zorgen maken of WII wel een goed figuur slaat als er rellen zijn. Triest.

   7

   1
   • Gemeentelijk Sportpark

    Dat zijn inderdaad de vervelende consequenties als er spontaan geweld uitbreekt waar dan ook. Maar hooligans denken niet eerst ‘daar loopt brave Hendrik met zijn kinderen’ of ‘kijk, daar hangt een camera’. Nee, dan gaat voor even het licht uit.

    3

    0
 3. De rechter stelt dat: “Iedereen die naar het voetbal gaat, heeft het recht om te juichen als zijn team scoort. Je zou niet bang moeten zijn om te juichen”. En daar ben ik het helemaal mee eens.

  Ik ben heel wat jaren mijn club achterna gereisd naar uitwedstrijden. We gingen op eigen vervoer, sloten aan in de rij, kochten een kaartje en hadden samen met de supporters van de ontvangende club veel plezier.  We waren gasten, ook in De Meer, de Kuip, bij ADO en NAC. Een jaar of 15-20 geleden kwam daar verandering in. Waarom? Geen idee.

  Waar is het respect voor medesupporters gebleven? Waarom kunnen we niet meer samen genieten van sport, van voetbal?

  Als ik de krant lees en ik zie dat de hoofddader, 29 jaar, een strafblad heeft dat terug loopt totdat hij een kind was! En dan zijn er hier mensen die hem in bescherming menen te moeten nemen?  Waar gaan we heen? Naar wedstrijden die alleen maar door thuispubliek mogen worden bezocht? Al die mensen die menen dat crimineel gedrag normaal is, het goedpraten, ik heb er geen goed woord voor over.

  Vandaag staan de landelijke media weer vol over ons WillemII, mijn WillemII en dankzij deze mensen lijdt het imago van de mooiste club van het land opnieuw schade.

  Maar dat interesseert jullie niets denk ik. En dan ben je geen supporter.

  27

  2
  • Zonder iets goed te willen praten aan wat er verder gebeurd is: Voor normaal juichen geldt dit toch ook gewoon? Waren zat mensen in het stadion aan het juichen voor Feyenoord. Zelfs bij ons op vak F, recht naast vak E. Geen enkel probleem. Provoceren is iets anders dan normaal juichen. Dat laatste kan hier in Tilburg nog steeds en heeft altijd gekund ook.

   8

   1
   • @sargantD, zegt het niet iets over je zelf als je je uberhaupt laat provoceren… al had dit stuk mestoverschot (en dan schat ik hem nog hoog in) me recht in mijn bakkes uitgescholden voor wat dan ook het had me niks gedaan… je had hem er meer mee gehad als er niet gereageerd werd, was voor hem echt een klote dag geweest (ook al had zijn liefde gewonnen die dag). Hij lacht zich nu waarschijnlijk kapot… had ik hem nooit gegund.

    Ik heb me wel eens af gevraagd of ik daarom zelf wel goed bij mijn hoofd ben maar op de een of andere manier kunnen bepaalde mensen mij niet raken… tis iets geks maar kan er niks aan doen…. het schijnt dat 97% van de nederlanders daar last van hebben… een medicijn is nog niet gevonden.

    Ook draag ik geen hooded sweater met een sjaal voor mijn porem (zgn. die hard supporters) sta niet als een soort baviaan tegen het raam te slaan als een suporter van de tegenpartij een keer lief knipoogt…. wellicht ben ik nou geen goede supporter….

    Nee effe serieus, Al die gasten die die dag zichzelf van hun slechtste kant hebben laten zien staan elke week met een verkeerd motief op de tribune en hebben mijns inziens in basis niets een voetbal stadion te zoeken…

    10

    0
   • ed, en nogmaals even benadrukkend dat ik hier niets goed probeer te praten: bekijk het eens van de andere kant, vanuit de “normale” supporter: hoe denk je dat een gezinnetje met jonge kinderen zich voelt als op hun vak wat mensen zich de hele wedstrijd al vervelend en intimiderend gedragen en de beveiliging van Willem II daar niets aan doet?

    4

    0
   • @sargantD: ik ben zelf een normale supporter (al 34 jaar lang) dus hoef het niet vanuit een andere hoek te bekijken. Ik snap niet wat je wilt zeggen, ik zit nl met mijn dochter van 8 jaar op de tribune. Ik heb haar geleerd abnormaal gedrag te negeren en vooral bij zichzelf te blijven. Is niet lastig een gaat prima!

    Wat ik het kind vervolgens niet kan uitleggen is dat er mensen naar een voetbal wedstrijdje gaan en elkaar slaan om te vermoorden want dat was het! Slaan om het licht uit zijn ogen te krijgen, ik had het haar graag bespaard!

    Nu zeg jij dat dit allemaal gebeurd is om onze gezinnen te beschermen tegen een stuk schorem dat zich als een maloot gedraagd op de tribune….

    Ik had liever tegen haar gezegd, let maar niet op hem die is niet helemaal lekker….

    0

    0
   • Kun je even aangeven waar ik dit zeg: “Nu zeg jij dat dit allemaal gebeurd is om onze gezinnen te beschermen tegen een stuk schorem dat zich als een maloot gedraagd op de tribune….”?

    0

    0
   • SargantD: je hebt gelijk je schrijft dit inderdaad niet letterlijk (mea culpa) maar je vraagt mij in je comment het eens te bekijken vanaf een andere (normale kant). Dat deed ik al…. ik en ik denk velen met mij voelde zich pas geintimideerd toen er een stel helden op stonden die hier wel effe een oplossing voor hadden…. dit zelfde effect heb je als er een beveiliger op duikt!   Brengt je niks…. rooi stien liep ook te intimideren. Die lieten we toch ook lopen 😉

    0

    0
   • Het ging me ook uitdrukkelijk om de situatie vooraf, die misschien niet voor jou, maar zeker voor andere mensen, een onveilig gevoel kan geven en soms geeft. En een deel van het probleem was dat de beveiliging er niets aan deed. Dat wat er daarna is gebeurd ook niet mag gebeuren is verder duidelijk natuurlijk.
    Oh, en ik heb toch herhaaldelijk geïntimideerde mensen weg zien lopen voor Rooie Stien vroeger. Maar dat waren dan meestal uitsupporters wel. 😉

    0

    0
 4. Ah joh in het uitgaansleven gebeuren ergere dingen daar was iemand nog met een bierflesje gestoken de dag voor dat wij tegen feyenoord moesten.

  En nu er een par klappen zijn gevallen (de meneer van feyenoord is ook  niet vies van een gevechtje) is het de media op zijn best .

  nogsteeds staat de teller op 219 feyenoord gaat echt niks terug doen hoor ;), hoop dat dat niet de reden is waarom er zo weinig mensen mee gaan.

   

  2

  14
  • gelaarsde sjaak

   Deze meneer had nog een voorwaardelijke straf openstaan, anders was hij met een veel lichtere straf er vanaf gekomen…

   Dat bleek ook wel: De rest kreeg 2 weken, of een taakstraf(je).

   Maar goed, juichen is natuurlijk vrijheid van meningsuiting, in feite. Dus ja, dat mag. En als het niet nadrukkelijk verboden is om in het uitvak van een tegenstander te zitten, mag dat dus.

   In een hoger beroep zou men nog aan kunnen zetten op groepsbelediging, dus dat de juichende supporters van Feyenoord door in het Willem II van te zitten de supporters van Willem II hebben beledigd, en dat het daardoor geen recht is om te juichen. Lijkt me een vrij kansloze zaak. Daarbij, als zou je daarmee gelijk krijgen, geeft dat nog steeds geen enkel recht om in te grijpen.

   5

   0
 5. En het mooiste, levenslang stadionverbod. Jammer dat er nog steeds van die gestoorde figuren rondlopen die dit gedrag proberen goed te praten.  Ach die komen vanzelf wel aan de beurt.

  25

  5
  • Is dat een dreigement, Lex?

   3

   21
  • TilburgWillemII

   Lex wat een megool ben je tog die vieze kakkies horen niet op thuistribune simpel zat tog gebeurd bij andere clubs hetzelfde heel drama om niks manmanman kansloze rukker komt zeker van het ere noord af gij ofniet he media blaast alles op 

    

   2

   29
 6. Moraalridders ten top hier, wees blij dat er actie werd ondernomen tegen die provocerende kakkies.

  die mensen die hier zo grote mond hebben gaan zeker 21 jan niet mee, bang voor een klap zeker.

  11

  43
  • Blij dat er actie ondernomen is? Ja. Blij op de manier dat er actie ondernomen is? Nee. Geweld is nooit goed te praten (alhoewel ik er bij deze meneer niet mee zit), al weet ik ook dat de slachtoffer niet alleen binnen het stadion, maar ook buiten het stadion provoceerde (hij is bekent in een lokale kroeg, waar hij ook mensen uitdaagt die hem toevallig ook weer in het stadion tegen kwamen). Natuurlijk is de straf te hoog en zit ook het slachtoffer fout, wat helaas niet veel in de media wordt besproken. Ik verwacht daarnaast niet veel van een ‘payback’, wel denk ik dat de extra beveiliging e.d. juist averechts zal werken aangezien dit voor meer spanning zorgt.

   13

   3
 7. Tilburg

  Waar praten we over; een knokpartijtje. Wat is deze maatschappij soft geworden zeg.

  14

  34
  • Wat is de maatschappij hard geworden. 2o Jaar geleden kon je in ieder stadion lekker samen met supporters van de tegenpartij genieten van voetbal, samen. Nu moet er strikte scheiding zijn omdat een paar malloten steeds weer op herrie, ruzie en illegaal gedrag uit zijn.

   En ja, de wereld is zo soft dat dit tuig niet wordt aangepakt.

   7

   2
 8. mad-r

  Volgens de gast met die grijze trui (zogenaamd slachtoffer) viel het allemaal wel mee dus hoeven er ook geen zware straffen uitgedeeld te worden voor die Willem II’ers lijkt mij.

  10

  15
  • Dus je wilt puur crimineel gedrag goedpraten? Enig idee wat de reputatieschade voor onze club is door de misdragingen van dit tuig?

   Gelukkig krijgen ze celstraffen zo is inmiddels bekend.

   29

   15
   • @win

    Ben het hier wel met Ere Noord eens. Dat het slachtoffer het wel mee vond vallen doet niets af aan de ernst van het vergrijp. Da’s net zoiets als een voetballer geen geel geven voor een spijkerharde overtreding omdat het slachtoffer niet geblesseerd raakt.

    26

    5
   • Er komen echt geen celstraffen.   De straffen vallen erg laag uit voor de meeste en dat is volledig TERECHT.

    Straf hebben ze verdient. Maar meer dan een beetje duwen trekken en eennpaar klappen was het niet.

    Ik was erbij vandaag… Omroep Brabant stond bij de entree al klaar om te interviewen de droeftoeters

    4

    22
  • drie maanden en twee weken cel. 60 en 40 uur werkstraf.

   11

   3