Home » KingZine » Update: Ojo nooit meer in het rood-wit-blauw

Update: Ojo nooit meer in het rood-wit-blauw

Ja, we hebben verloren.
Dus ja, we zijn pissig.
Maar wat ons betreft speelt Funso King Ojo nooit meer in het rood-wit-blauw.
Wat hij flikte na de wedstrijd, kan niet richting club, richting supporters.
Niemand is groter dan de club Funso!
Opsodemieteren!

Update:
In het Brabants Dagblad vandaag staat dat Willem II Ojo geen sancties oplegt!
Trainer Erwin van de Looi noemde het gedrag van Ojo ‘niet professioneel’ en sprak donderdag na de training met de speler. ,,De inhoud van dat gesprek blijft tussen ons”, zei Van de Looi. ,,We hebben allebei een mening over het voorval. We begrijpen elkaar. Maar dat betekent niet dat we het met elkaar eens zijn.”
(Bron: Brabants Dagblad)

58 reacties

 1. wa un beleid

  Iemand die zichzelf King noemt… zucht…

  De man zonder doelpunten en de man van tikki terug.

  Pssst Queen Ojo…Het publiek heeft altijd gelijk.

   

  0

  0
 2. wa un beleid

  Iemand die zichzelf King noemt… zucht…

  De man zonder doelpunten en de man van tikki terug.

  Het publiek heeft altijd gelijk.

   

  0

  0
 3. TilburgWillemII

  King ojo lekker oprotten hier uit tilburg denkt dat die stap hoger kan maken ik heb nooit wat in die jongen gezien het is alleen balletje breed en terug hebben we niks aan en van de 200 schoten op goal gin een erin gegaan droeftoeter dan vindt ik elmo 3 klasse beter ongeacht die wissel staat en ik zal je advies geven bij de volgende jp clubje haal de naam king van je shirt af manmanman pannekoek mag hopen dat die dit leest

  2

  0
 4. Ik ben geen supporter van (sommige) spelers maar van het shirt, ojo heel snel laten gaan en lekker aan het team van volgend jaar gaan bouwen met wellicht lieftink.

  5

  0
 5. ronald tricolore

  Uit het gesprek tussen Willem II en kingetje bleken de meningen niet gelijk… de baas geeft geen straf. Kingetje vindt dit normaal en blijft dus dit gedrag volhouden. Kingetje is dus blij…. de club tevreden

  De supporters zijn zeer ontevreden en voelen zich geschoffeerd. Terecht naar mijn mening…

  Ik mis de reactie van de teamgenoten, ze zouden kingetje een rotschop moeten geven omdat de supporters de spelers steunen. Blijkbaar durft of doet dat niemand tegen kingetje…. conclusie kingetje is de grote jongen in de club en mag schijt hebben aan clubcultuur en achterban

  Shame on you Willem II

  5

  5
 6. Wilhelm Deux
  Wilhelm Deux

  SUPPORT THE TEAM. DON’T HATE THE PLAYER!!

   

  Natuurlijk is het onprofessioneel van Ojo. Hij straft zich daar zelf mee. Je kunt energie maar een keer gebruiken. Gebruik het om het team aan te moedigen en niet om een speler uit te fluiten. Dat kan altijd nog na de wedstrijd.

  Uitfluiten gaat ten koste van de teamprestatie. Dat moeten we niet willen.

  12

  2
  • Eens. En dit weet je bij sommige spelers, en het mooie is je ziet het al aan hun houding op en rondom het veld. De broodvoetballers zogenaamd (tuurlijk dat zijn ze allemaal, maar je hebt wel degelijk verschillen). We hebben er al veel versleten, type Jens Janse, Jerson Cabral, Lasnik, Nemec, Danny Schreurs, Kevin Brands… En daar hoort Ojo ook in thuis. Maar laat die fantastische away day zaterdag met 1500 man in Eindhoven niet in het teken staan van Foensoe OJO aub. Hij is het niet waard.

   4

   1
 7. JamesQuinn

  Ik vind het opvallend dat zoveel supporters deze jongen blijven verdedigen, terwijl hij er de afgelopen weken alles aan gedaan heeft om ons te schofferen. Eerst die opzichtige provocaties richting het publiek, en daarna ook nog eens de pers opzoeken met belachelijke uitspraken. Welk doel meneer Ojo daarmee voor ogen heeft is mij volstrekt onduidelijk, maar feit blijft dat hij tot nu toe bij elke club met gezeik is vertrokken:

  http://www.soccernews.nl/news/103057/Rutten_zet_Ojo_uit_selectie_PSV
  http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130315_00506191
  http://www.gva.be/cnt/aid1504957/antwerp-dumpt-funso-ojo-en-pape-diakite-definitief
  http://www.rijnmond.nl/nieuws/125951/FC-Dordrecht-ontneemt-Ojo-aanvoerdersband

  Voor meer voorbeelden van dit soort fratsen moet je het Ojo-draadje op het supportersforum van onze oosterburen maar even doorlezen. Meneer scheen in zijn PSV-tijd beste matties te zijn geweest met ene heer Reis, en dan weet je het wel.

  Overigens zou dit alles voor mij persoonlijk een totale non-issue zijn geweest wanneer Queen Ojo regelmatig een ruime voldoende zou halen, maar ja…

  19

  4
 8. Sogetup

  Wat een gezeik, het is ook maar een mens. In een goud huwelijk is ook wel eens ruzie

  9

  12
 9. Laat ik even duidelijk zijn, als Ojo er 2 tegen PSV inschiet, dan hoeft die van mij niet voor zijn doelpunten te juichen, en mag die neerbuigend (of het de gewoonste zaak van de wereld is) het veld aflopen zonder de supporters te bedanken…

  Met andere woorden, hij komt hier mee weg omdat hij goed speelt. Een boete helpt waarschijnlijk ook niet, omdat hij bevestiging nodig heeft van het publiek, en een boete niet echt als bevestiging is.

  Wel moet hij dat gedrag snel van zich afzetten, hij gaat het voor zichzelf erg moeilijk maken als die dat bij andere clubs ook gaat doen. Ik zou zeggen neem een voorbeeld aan Lamprou. Die is mentaal veel verder.

  9

  0
 10. In hart en nieren

  Zachte heelmeesters maken stinkende wonden

   

  2

  2
 11. Deevitmetdemat

  Belachelijk dat die Klojo geen boete krijgt. Wat hebben wij hem tot nu misdaan? Hij heeft zijn eigen graf gegraven. Van mij hoeft hij niet meer te spelen. Genoeg andere opties op die positie.

  7

  7
  • Daar heb je die dramaqueen weer aan. Nog niet verwerkt? Pfff

   2

   12
   • Deevitmetdemat

    Snorro weer zoals gewoonlijk niets te melden. Niks dramqueen aan menneke. Lieftink opstellen, Ojo naar de tribune. Alvast met het oog op volgend jaar. Doorselecteren heet dat

    7

    4
  • Hahaha is goed overdreevit!!

   3

   4
 12. Patrick van den Akker

  Willem II legt ojo geen straf op Alleen een goed gesprek is blijkbaar genoeg . Schijnbaar doen de supporters er niet toe Schandalig

  8

  7
 13. DeRijdendeRechter

  Al die verwende kinderen mogen oprotten. Dat is mijn uitspraak.

  Oh nee toch niet, dan houden we geen elftal meer over!

  1

  18
  • de laatste zin is totaal ongepast!!!

   10

   0
   • DeRijdendeRechter

    Mijnheer FIK, u heeft een punt. Ik hekel meer een mentaliteit die we bij onze club niet moeten hebben. Een mentaliteit van sterallures, pats-gedrag, grootheidswaanzin, dat soort werk. Dat is inderdaad niet van toepassing op de gehele selectie, maar op slechts enkelen. Bij deze trek ik mjin laatste zin in.

    2

    0
   • netjes

    0

    0
 14. Misschien nak proberen king die hebben de beste….., not

  5

  3
  • Jullie hebben groot gelijk dat deze kwast niet bij een club als Willem II hoort.

   Maar verwerk deze onderdeur aub op een andere manier.

   2

   0
 15. Hij hoeft van mij helemaal niet op te sodemieteren. Maar van deze tekst schrijver hierboven wel.

  Geeft in elk geval wel aan dat de wereld knetterhard is.

  Daar heeft Ojo ook wel gelijk in. Echter, dat is niet ergens niet beter. Tenminste niet als je hogerop wil.

  Kijk als hij bij achilles 29 wil gaan voetballen, zal die daar als een held en de grote man binnengehaald worden, maar dan verdien je ook als Ojo zijnde niet eens modaal bij zo,n club dat kunnen ze niet betalen. Terwijl die daar bij Willem II echt wel een aantal stappen boven modaal zit.

  Maar als je naar een nog grotere club gaat, zijn de supporters nog veel kritischer.

  Stel dat een speler zo doet bij AZ, dat een aantal keren doet, dan staat op een gegeven moment de halve tribune met witte zakdoekjes naar je te zwaaien… Sterker nog, ik heb net voor de gein op de AZ pagina gekeken, en daar staat als die clown niet op rot, we nemen massaal witte zakdoekjes mee… en niet 1 bericht, en dan kneuzen dit, sukkels dat het gaat zo maar door  ect ect.

  Tja, Ojo en die man waar over het gaat bij AZ, doet niet eens wat jij doet, richting WIllem II supporters. Hoe denk je dat AZ supporters dan reageren?

  Ik ben het er ook niet mee eens dat de wereld zo knetterhard is, maar het is wel de realiteit. Daar moet je mee dealen, anders kom je nooit ver als voetballer.

   

   

   

   

  2

  6
 16. Is dit nou wel handig? Ojo was gisteren één van de betere, zoniet de beste speler op het veld. Door dit bericht zet je de rest van het team, de staf en de club ook voor het blok. Want Ojo mag nooit weer spelen. We wisten toch al dat hij het eind van het seizoen zou vertrekken? Dit statement levert enkel verliezers op vrees ik. Soms moet je als supportersgroep ook ergens boven  weten te staan. Dat is hier vind ik het geval. Je helpt de club er niet mee. Ik had liever een bericht op Tilbo gezien: Fluiters nooit meer naar Willem II. Volslagen belachelijk dat de spelers gisteren werden uitgefloten. In Utrecht ook zoiets. Wordt Zivkovic uitgefloten. Wat heeft die jongen ons misdaan?

   

  19

  8
  • Keiebaant

   Ik ben het ook niet met eens om nu te stellen dat Ojo niet meer in het rood, wit, blauw mag spelen.

   Aan de andere kant vind ik wel dat je als profvoetballer meer verantwoordelijkheden hebt dan alleen je best doen op het veld. Ojo moet wel weten dat de supporters en sponsors zijn salaris betalen en jou de ruimte biedt om van zijn hobby zijn beroep van te maken.

   Ik vind het niet meer dan normaal dat spelers vooral bij uitwedstrijden de eigen aanhang komen bedanken, en als je dat  niet meer op kan brengen moet je contract vrijwillig inleveren en tegen het bestuur zeggen dat je niet meer voor deze club wilt uitkomen. als hij dit zou doen heb ik zelfs nog respect hebben voor Ojo.

   2

   0
 17. Beste Ojo,

  Van mij (in tegenstelling tot veel andere) mag je gerust pist zijn op ons als supporters, zolang je maar goed je ding doet, boeit me de rest geen ene sodemieter.

  Willem II zelf, zal daar anders over denken, net zo als vele supporters.

  Maar, de maatschappij is tegenwoordig knetterhard, Ojo. Dus als jij dadelijk naar een grotere club gaat, en je zegt dat het niet om het geld gaat (stel dat) en het echt gaat om de mentaliteit, zal je nog vaak aan Willem II terugdenken, dat het hier toch echt niet zo slecht was.

  Wat denk jij als je bij Heerenveen of Az speelt, de supporters dan mindere eisen stellen aan je? Denk je dat nu echt? Zou het niet zo zijn, dat ze nog veel meer eisend zijn?

  Is de groep met veeleisende supporters dan niet een heel stuk groter?  Of, als ze meer betalen, maakt dat dan niet uit, en is dat dan een vergoeding om het immateriële leed dat jij als voetballer ontvangt?

   

   

  9

  0
 18. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Ik zeg de laatste wedstrijd tegen (ajax) allemaal.. fluitjes mee nemen en overhandigen aan Ojo.als aandenken!!

  2

  9
 19. dn Baaierd

  Ik was gisteren over het spel van Ojo verrast hij speelde een keer een goede wedstrijd dat andere spelers kansen missen helaas. Maar ik vond dat hij dreigend was niet iedere keer balletje terug tikken maar naar voren inspelen zoals het hoort.

  En inderdaad het is wel een beetje flauw om te zeggen dat je door de supporters word uitgefloten dat dat een reden is waarom hij niet bijtekend. Terwijl vorig jaar het hele stadion Frankie Frankie Ojo Ojo zong maar dat zal ie dan denk al wel weer vergeten zijn.

  Funso King Ojo ik hoop dat je de wedstrijden die voor ons speelt laat zien waarom jij degene bent waar het omdraait.

  We moeten iedereen steunen die onze kleuren draagt we hebben tenslotte iedereen nodig om een zo hoog mogelijk haalbaar resultaat te halen.

  6

  0
 20. RoyB

  Het is wel bijzonder jammer voor hem zelf dat hij dit zo moeilijk maakt. Waarom deze misplaatste verontwaardiging? Hij mag zijn hobby professioneel uitoefenen en krijgt daar ook nog eens goed voor betaald. En dan gaat hij overgevoelig lopen doen over wat negatieve uitingen van een handje vol mensen. Hij zou een van de gelukkigste mensen moeten zijn want er zijn duizenden mensen die zo met hem willen ruilen. Ik ben wel fan van de voetballer King maar als mens laat hij nu niet zijn beste kant zien.

  3

  0
 21. Bedenk dat iedereen recht heeft op het uiten van emoties op zijn eigen manier. Supporters geven hier hun al dan niet ongezouten mening m.b.t. emoties, Ojo mag dat ook doen op zijn manier. Was gisteren de beste voetballer van Willem ii, liet op die manier zien dat de club voor hem belangrijk is. Heb liever een goede Ojo in het veld die na een verloren wedstrijd niet zwaait, dan een slechte Ojo die wel zwaait. We leven gelukkig in een land waar ieder recht heeft zijn emoties op de bij hem passende manier vorm te geven.

  5

  0
 22. Zo! Heb er nog eens even een nachtje over geslapen… voor de mensen die hier negatief reageren op een speler….wat zijn jullie allemaal jankerds zeg, niet normaal. Ze zijn niet bedankt door Ojo… boehoehoe. Dat je daar ook maar wakker van ligt zegt veel over je leven. Stel dramaqueens. En dan die lege huls ‘niemand is groter dan de club’. Mag ik even een emmertje?

  Laat die jongen lekker zelf bepalen of ie jullie bedankt.

  15

  23
  • Deevitmetdemat

   komt zeik snorro weer aanzetten met een hele hoop crap. Gij snapt er echt niks van. Dit is de vijfde keer achter elkaar dat hij zo naar binnen loopt. Niemand maar dan ook niemand heeft Ojo ooit uitgefloten. Respectloze zak hooi is het en dat terwijl hij gisteren mijns inziens de beste op het veld was. Jammer dat hij nu door de achterdeur onder een striemend fluitconcert Willem II gaat verlaten. Dat jij dat weer bagataliseert zegt genoeg. Jouw Posts raken kant noch wal. Beter zeg je niets meer

   4

   6
   • Nee dan in dat licht bezien zijn jouw posts een verademing. Over crap gesproken. Ik hoop voor je dat je het allemaal een plaatsje kunt geven en dat je het feit dat een speler je 5 hele wedstrijden niet heeft bedankt te boven komt zodat je weer tijd hebt voor de belangrijke zaken in het leven. Aansteller!

    4

    6
   • Snorro snorro snorro toch, wat zet je jezelf weer voor lul.

    De meeste mensen zijn pissig omdat ze geen respect krijgen vanuit een speler die voor onze club mag spelen. Voor sommige mensen zijn seizoenskaarten een dure aanschaf en verwachten daarbij dat er spelers op het veld staan die zich professioneel en respectvol opstellen en gedragen.

    Het bedanken van het publiek is een gedragsnorm waarvan ik vind dat spelers zich daar aan moeten houden.

    6

    5
 23. Zondag de bus massaal uitzwaaien toch? Gewoon de spelersbis pas laten vertrekken als je de garantie hebt dat hij niet speelt. Wij zijn de club!

  5

  24
  • Wij zijn de club? Jij bent een nepsupporter!

   14

   3
  • Tilburg

   Chefke, wilde niet meer reageren onder mènne Tilbo naam, vooral omdat je klinkklare onzin uitkraamt. Gek dat er twee keer dezelfde naam gekozen kan worden, tip voor het beheer van Tilbo.

   2

   2
 24. Oja, Ojo, wederom één van de beste vandaag, vooral wegpesten mannen, heel verstandig.

  12

  6
 25. Ojo had nooit zo gedaan als vd Struijk er nog was geweest. Doordat Frankie er was werd ook Ojo toegezongen!

  Zonder gekheid. Ik vind Ojo een prima speler voor Willem II en ik heb hem vaak verdedigd, maar nu is zijn krediet op.

  Succes verder Funso en houdoe

  2

  1
 26. Wij supporters geven week in week uit veel geld uit voor willem ii.

  Hij had gewoon het rondje mee moeten lopen ookal ben je nier blij met het publiek.

  In plaats daarvan gaat deze passant met ado praten en daarna naarbinnen. Net als utrecht, net als groningen .

  Je staat echt niet boven de supporters omdat je beter kan voetballen.

  Bij deze (king) ojo veel succes bij (antwerp?) waar ze ook heel blij met je zullen zijn 😉 zie je daar wel als ik n wedstrijdje kijk. Daar zijn t niet 2000 mensen maar 10000 die je uitfluiten als je zo doet.

  8

  0
 27. UNITED

  Voetballers staan er niet om bekend om de meest intelligente mensen te zijn (uitzonderingen daargelaten) maar je zult maar zo’n plaat voor je kop hebben als Ojo. Alsof hij de God van het voetbal is en geen kritiek mag krijgen. Nou, nou wat is hij toch onterecht behandeld door iedereen. Onbegrijpelijk dat wij de naam van het stadion nog niet veranderd hebben in het “king funso ojo stadion”. Wat een aansteller.

  Houdoe en niet bedankt drama queen ojo!

  6

  0
 28. Deevitmetdemat

  Welke fluitconcerten? Niemand heeft queen Ojo uitgefloten. Ik ben het helemaal eens met tilbo. Naar binnen lopen, publiek niet bedanken voor de 5e wedstrijd op rij? Nooit meer in het rood wit blauw. Opsodemieteren. Niemand is groter dan de club

  6

  1
 29. leeuwenmoed1896
  leeuwenmoed1896

  Ojo moet weten dat dit niet verstandig is! Meneer mag dus ook opdraaien voor de consquenties: flinke boete en / of niet meer opstellen!! Overschatte speler

  2

  -1
 30. Onze koning heeft zijn zin gekregen, vandaag is ie voor het eerst door het publiek uitgefloten. Ongelooflijk dat iemand zich zo boven de rest van het elftal verheven voelt, en dan zo weinig brengt. Vandaag ook weer één leuke actie, voor de rest na Tshimanga de zwakste man op het veld.

  Maximale boete opleggen, restant salaris uitbetalen en bedanken voor (niet) bewezen diensten en per direct ontslaan. Ik kan er prima mee leven dat we het met matige spelers moeten doen, we zijn nu eenmaal geen topclub, maar als een van de zwakste spelers van de afgelopen 3 jaar dan zo begint, dan houdt het gewoon op. Bedankt, en veel succes bij Emmen, Petrolul, RW Essen of waar je dam ook onderdak vindt.

  De excuses en de spijt horen we over een jaar of 5 wel.

  5

  1
 31. Kan dit bericht niet van Tilbo afgehaald worden? Ik vind het altijd leuk om een berichtje te schrijven maar als we persoonlijk gaan worden naar eigen spelers dan hoeft niet meer voor mij.

  ik ben geen fan van Ojo, met tal van afstandschoten elke wedstrijd waar die al jaren geen doelpunt ervan inprikt. Maar dat een jongen reageert op een fluitconcert van een aantal wedstrijden geleden van onze supporters. Supporters moeten incasseren en spelers. Dat hij na deze wedstrijd gewoon naar binnen loopt en de supporters niet bedankt, moet dit berichtje op deze Site komen. Bah, walgelijk. Ieder zijn mening maar dit is de mijne.

  12

  8
 32. Tilburg

  Nou nou jongens een speler loopt naar binnen, loop niet zo te azijn zeiken allemaal. Bij die jongen zaten de frustraties van de wedstrijd hoog en als je geëmotioneerd bent dan neemt dat wel is de overhand. Haal Ojo nou niet volledig door het slijk hierdoor.

  24

  6
  • Het was de vierde keer op rij. Bij Groningen en Utrecht uit kwam hij niet naar het uitvak, zelfs niet nadat ploeggenoten hem zeiden dat te doen. En PEC stond hij al onder de douche, terwijl de rest nog een ronde liep op het veld. De club moet hier wat mee doen, want niemand is groter dan diezelfde club.

   6

   0
 33. Beste voor de club en speler om deze jongen niet meer op te stellen! Je gevoelens uiten is prima en ook over de supporters maar door meteen weg te lopen laat je, je echt kennen!

  3

  6
 34. ronald tricolore

  Mee eens maar ben bang dat nienand binnen de club dat durft te doen

  0

  2
 35. ftricolores1

  Wat is er gebeurd?

  96minuten lang speelde hij een prima pot, op Lamprou na de beste speler op het veld vandaav!  Wat er na de wedstrijd is gebeurd is me echt ontgaan…

  2

  4
  • Hij stond eerst te ouwehoeren met speler van ADO en liep daarna kn zijn eentje naar binnen terwijl z’n team maten netjes langs de supporters gingen.

   2

   1