Your Voice: Selectie volgend seizoen

Het seizoen 2011/2012 zit erop, en dat betekent dat we vooruit kunnen kijken naar weer een seizoen in de eredivisie. Omdat we uitgevoetbald zijn, en er weinig nieuws meer is omtrent Willem II heb ik de selectie voor komend seizoen eens onder de loep genomen. Op moment van schrijven heeft Willem II vijf aankopen gedaan: Van Buuren en Peters (beiden FC Den Bosch), Haastrup (Helmond Sport), Jallo (Heracles Almelo) en El Harouchi (jeugdopleiding Feyenoord/Excelsior). Tot nog toe dus vier verdedigers en één middenvelder. Verdere aankopen lijken vooral gericht voor de nummer 9 en 10 positie.

Spelers die al uit Tilburg vertrokken zijn: Bakx (onbekend), Gravenbeek (FC Zwolle), Janga (Excelsior), Hutten (SC Veendam), Keller (onbekend), Pereira (onbekend) en Swinkels (Lierse SK). Met deze mutaties ziet de selectie er voor het seizoen 2012/2013 zo uit.

Selectie-opzet12-13

Opstelling met dubbele bezetting en contractduur speler

Technisch directeur Marc van Hintum wil alle posities dubbel bezet hebben. Mochten Van Nuland, Sanusi en Schreurs worden verhuurd, wat de wens van Willem II is, dan zou El Harouchi doorschuiven naar de plek van Sanusi en hebben we dus nog een verdediger nodig i.v.m. de verhuur van Van Nuland. De status van Snijders en Wojciechowski is nog niet helemaal duidelijk. Eerstgenoemde is gehuurd van Vitesse, maar daar loopt zijn contract af. Onze Poolse vriend heeft ook een contract tot de zomer van 2012, maar er is nog geen duidelijkheid of dit verlengd wordt. Verder kunnen er natuurlijk altijd nog spelers vertrekken, denk aan een De Groot waarvoor de eredivisie misschien te hoog gegrepen is.

De bezetting in de spits, in de eredivisie, is nu vrij mager. De Groot lijkt meer een Jupiler League spits, en de status van Wojciechowski is nog onbekend. Aanvallers zijn vaak duur, dus Van Hintum zal creatief moeten zijn. Een van de oplossingen is dan ook het huren van spelers. Je komt dan al snel uit bij namen als Castillion en Locadia. Voor de positie achter de spitsen lijkt Kevin Brands in beeld. Deze 24-jarige aanvallende middenvelder heeft echter wel een contract tot 2013 waardoor Willem II wel een transfersom zal moeten betalen.

Ook kunnen er natuurlijk spelers uit de jeugdopleiding doorschuiven. Weghorst, spits uit de beloftes, zou daar een voorbeeld van kunnen zijn. Wat verder opvalt, is dat de talenten Misidjan, Podevijn, Lumu, Sanusi, Ippel en Akoulli minimaal tot en met 2014 vast liggen. Van Hintum is er steeds snel bij met contractverlenging waardoor spelers niet voor nop de deur uitlopen, wat in het verleden vaak het geval was. Ook de recente contractverlenging van Hocher is een goede zaak.

Niet eens met bovenstaande opstelling / versterkingen? Gooi het in de comments!

Superkruik13

Reacties (17) 

 
#11 forza willemII 15-06-2012 11:53
@ Koekeloere

Nijland heeft het bij nec ook niet zo goed gedaan en ja het kan altijd dat ie het ineens wel laat zien. maar je moet dat risico niet nemen aangezien je geld maar een keer kunt uitgeven. toen hij bij groningen speelde werdt hij gezien als een groot talent en is toen naar psv gegaan maar het is (nog) niet uitgekomen
 
 
#12 JTW 15-06-2012 12:01
- van Nuland en Haastrup moet je qua positie en favoriete voet omdraaien
- Misidjan heeft volgens mij een contract tot 2015 ipv 2017
- Wojciechowski gaat terug naar zijn vaderland Polen
- Snijders is nog helemaal niks over bekend, maar zou die snelle buitenspeler kunnen zijn die ze nog aan willen trekken
- Ippel heeft ook nog niet bijgetekend geloof ik, maar de intentie is er wel
- verwacht dat Streppel weer 4-3-3 met 2 controleurs wil gaan spelen ipv met 1, omdat we vaker onder druk zullen komen te staan
 
 
#13 Yoriz 15-06-2012 12:18
Hoe is het eigenlijk met Marko Kolsi??
Blijft die bij de beloften komend seizoen of vertrekt hij naar een andere club?
 
 
#14 Tilburg Till I Die 15-06-2012 12:40
Koekeloere zei:
Tilburg Till I Die zei:
Ja want Nijland heeft hier twee jaar geleden echt een verpletterende indruk achter gelaten...


Domme opmerking. Een voetballer ontwikkelt zich in de loop der jaren.
on topic: ik heb de ontwikkeling van Nijland niet echt bijgehouden, dus nu geen mening over hem.

En dan noem je mijn opmerking dom...
 
 
levim1896
#15 levim1896 15-06-2012 13:40
hoe zit dat nou precies met Ricardo ippel, want hij heeft toch een nieuwe aanbieding van Willem II gehad? ik heb daar verder namelijk niks meer over gehoord weet iemand tot wanneer hij blijft of dergelijke?
 
 
#16 Superkruik13 15-06-2012 16:11
kukeltje zei:
Ik mis in je verhaal de nieuwe Belgisch talenten Jonas Van Kerckhoven en Alexander Maes.


John Nr1 zei:
Wojchiekowski is vertrokken, en Weghorst is naar Emmen.


Klopt, ik heb dit stukje een tijdje geleden naar Tilbo gestuurd, toen waren deze mutaties nog niet bekend.
 
 
#17 18Niels96 18-06-2012 15:08
Ik heb eerlijk gezecht weinig vertrouwen in deze selectie, hoop nog op een goede spits. Het gaat sowieso heel zwaar worden!
 

Log in of maak een nieuw account om te kunnen reageren.