UPD 2 Willem II-fans woedend

Artikel AD

Update 2: woensdag 30-01-2013


Willem II supporters dienen een klacht in bij de politie Utrecht. Hiervoor hebben zij advocaat Willem van der Putten ingeschakeld. Mogelijk overwegen zij ook een schadeclaim voor de geleden schade (onder andere gekochte kaartjes).

Update 1: Willem II wil toelichting op aanhoudingen

Willem II gaat bij de politie van Utrecht om een toelichting vragen over de arrestaties die afgelopen zondag plaatsvonden, voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen FC Utrecht en Willem II.

Een groep supporters die gebruikt maakte van de vrije reisregeling bevond zich in het centrum van Utrecht en werd daar aangehouden. Willem II wil van de autoriteiten graag weten welke reden hieraan ten grondslag lag. Op basis van die informatie beslist de club of het nadere stappen neemt.

Zowel in het AD als in het Brabants Dagblad zijn vandaag artikelen te lezen over de schandalige wijze waarop Willem II supporters afgelopen zondag in Utrecht zijn behandeld. De PvdA fractie in de 2e kamer gaat zelfs vragen stellen over het wangedrag van de politie in Utrecht.

Een groep van ongeveer 60 Willem II supporters ging voor de wedstrijd tegen Utrecht een hapje eten en wat drinken in de binnenstad van Utrecht voorafgaand aan de wedstrijd. In de desbetreffende kroeg is niets voorgevallen, de kroegbaas bevestigt in het AD dat iedereen zich keurig heeft gedragen en alles netjes is betaald. Toch kwam de politie binnen en heeft de gehele groep geboeid afgevoerd en naar een cellencomplex in Houten. Pas 6 uur later zijn de Willem II supporters vrijgelaten. De absurde actie van de politie in Utrecht is helemaal niet te begrijpen gezien het feit dat Utrecht supporters in Tilburg ook gewoon een biertje in de binnenstad hebben gedronken en dat alles goed is verlopen op die dag. Utrecht supporters zaten zelfs zonder problemen op de thuisvakken van het Koning Willem II stadion.

2e kamerlid Tjeerd van Dekken (PvdA) wil uitleg van de politie en gaat in de 2e kamer vragen stellen over dit belachelijke optreden van de politie. Ook Eric van Dorp van het landelijk supportersplatform vindt de actie van de politie onbegrijpelijk en noemt het in het AD 'de wereld op zijn kop'.

Hoe lang gaat dit supportertje pesten nog door? Hoe lang moeten wij ons als supporters altijd maar als crimineel laten behandelen? Het moet nu echt stoppen!!! Wij roepen Willem II en alle andere clubs op voor hun supporters op te komen. Vertel de KNVB, politie, burgemeesters en het openbaar ministerie nu eens hoe ze met supporters moeten omgaan! Kom op voor die trouwe supporters die jullie door dik en dun steunen.

Watching football is not a crime!

Reacties (20) 

 
#11 Frietmet 29-01-2013 13:11
tallone zei:

Interview met supporter stond in AD en niet in BD

hij doelt waarschijnlijk op het SCW dat in het BD zijn verhaal deed
 
 
#12 Pah 29-01-2013 13:11
Ik had business seats. Daar geen last van vervelende agenten en bewakers. Prima geregeld met natje en droogje.
 
 
#13 Sjakie 29-01-2013 13:17
@pah bij de hoofdtribune lagen voor mij ook twee vip kaarten klaar... heb helaas niet de mogelijkheid gekregen om ze op te halen. Komt lekker dankbaar over t.o.v. je zaken relaties!
 
 
#14 sammi 29-01-2013 13:21
Coo zei:
Sammi, laat Willem II in deze haar verantwoordleijkheid maar eens nemen en actie ondernemen.


Nou, dan bij deze: dat het SCW dit aan Willem II doorspeelt!
 
 
#15 tilburg-united 29-01-2013 17:28
Olivier H zei:
Er was volgens mij ook niet goed gecommuniceerd met de politie Utrecht die er van overtuigd waren dat we alleen met de bus + auto mochten komen.


Ook wij moesten 10 minuten ongeveer in die Utrecht menigte blijven wachten tot we eindelijk is binnen mochten.. vervolgens daar weer 15 minuten moeten wachten tot we eindelijk ons kaartje mochten omwisselen!

De term "Vrij Vervoer" is schijnbaar veranderd zonder dat iemand dat weet! :-)
 
 
#16 ForzaWillemII 29-01-2013 22:30
Er was een groep van +- 35 man die wel degelijk uit was om te matten. Er is contact gelegd met de 'hooligans' Utrecht. Niet voor niks denk ik. Doordat er iemand van Willem II teveel met z'n neus in de poeder heeft gehangen moest de betreffende persoon af worden gevoerd naar het ziekenhuis. Hierbij kwam meneer plisie ook mee en heeft deze groep vast gezet.
Tja, risico van het vak en je dupeert er ook een hele hoop onschuldige mensen mee die wel gewoon met de vrije combi om kunnen gaan!
 
 
#17 DR 29-01-2013 23:17
@Forza
Was je erbij ??
Hou anders lekker je bek dicht ! ipv klakkeloos verhalen over te nemen, die je ergens gehoord en/of gelezen hebt !
 
 
#18 Wiggel 29-01-2013 23:30
Zou op zich wel erg stoer zijn om met 35 man in centrum Utrecht af te spreken om te matten.

Zo naief zijn die 35 toch niet hoop ik ?
 
 
#19 Dirruk 30-01-2013 00:19
http://www.youtube.com/watch?v=8bYFGM2cYDo

Deze is wel heel toepasselijk.

656 X 2
 
 
bami
#20 bami 30-01-2013 14:50
@ForzaWillemII

Van zo iemand als jij gaan mn handen dus wel direct jeuken he!
Houd gewoon oe hoazenlipke als ge van niks weet kwezel
 

Log in of maak een nieuw account om te kunnen reageren.