Reacties na GAE - Willem II

streppelReactie Jurgen Streppel: 'We begonnen prima aan de wedstrijd. We komen verdiend op voorsprong en zette veel druk, iets wat wij heel graag willen. Daarna kregen we een penalty tegen. Voor die fase waren we het even kwijt, dan valt die penalty al dan niet terecht dat kan ik vanaf mijn positie niet beoordelen. Daarna nemen wij het heft in handen en komen we via een penalty 1-2 voor.'

'De tweede helft hadden we Go Ahead meer pijn moeten doen in de tegenstoot. We stonden prima en hebben weinig kansen weggegeven. Moet zeggen dat David attent was. Maar al met al een verdiende overwinning. Het was niet de bedoeling dat we in de tweede helft terug zouden lopen, maar soms word je gedwongen door het opportunisme door de tegenstander. En dat was het bij fases. We hebben inderdaad wel te weinig druk gezet de tweede helft. Iedereen wist op voorhand dat deze wedstrijd heel belangrijk was, misschien wel een cruciale wedstrijd voor de play-offs. We hebben nu negen punten na drie wedstrijden in de vierde periode, maar we kijken eigenlijk liever naar de ranglijst. En dan nu met een goede vierde periode hopen we iets in de play-offs te kunnen uitrichten. De ontlading in de kleedkamer was ook heel erg groot. We kunnen allemaal wel roepen dat het na de winterstop beter gaat, dat we meer controle hebben. Maar het gaat om punten en die moet je als het kan vaak achter elkaar pakken, dan kom je in een flow. Dat zat vandaag wel goed.'

Reactie Ruud van der Rijt: 'Ik kan maar het beste zeggen dat het geen toeval is he (Willem II won de wedstrijden waar Van der Rijt in meespeelde red.)? Het spel is na de winterstop zeker al een stuk beter. Deze overwinning hebben we hard nodig, of het toeval is? Laten we maar zeggen van niet. Het bevalt heel goed bij Willem II, voor mij is dit gewoon een nieuwe stap. Het is gewoon een stuk groter dan dat ik gewend ben bij Eindhoven. Het verwachtingspatroon is ook hoger, maar ik denk dat we met deze groep gewoon bij de eerste vijf moeten eindigen en vandaag was daarom een belangrijke overwinning.'

'Ik ben zeker moeiteloos ingestroomd. In het begin een blessure gehad, proberen zo snel mogelijk fit te zijn. En nu zie je dat het steeds beter gaat, dat je steeds meer ritme krijgt. Dat gaat nu de goede kant op. Het gat naar de eerste drie is vrij groot, maar we gaan voor de eerste vier, vijf zodat we de eerste ronde overslaan. En als we deze vorm vasthouden kunnen we van iedereen winnen.'

Reacties (8) 

 
#1 Budje 30-11--0001 00:19
Helemaal eens met Streppel. Er is veel meer controle over de wedstrijd dan voor de winterstop. Dit is de basis voor verdere ontwikkeling.

Ga zo door.
 
 
#2 0davids8 30-11--0001 00:19
Het was niet de bedoeling dat we in de tweede helft terug zouden lopen, maar soms word je gedwongen door het opportunisme door de tegenstander.


Dat moet je zelf nog opportunistisch er spelen en hun weer achter uit zetten. Het is toch niet logisch als de tegenstander ff opportunistich gaat spelen dat je dan meteen met de rug tegen de muur staat?
 
 
bayke
#3 bayke 30-11--0001 00:19
Budje je hebt volkomen gelijk.
Sooike 73 zal wel weer met een reactie komen. Maar mensen heb vertrouwen in wat we hebben. Een beetje geduld nog en er komt echt een goeie ploeg te staan. Het team is veel fitter in vergelijking met andere ploegen als aan het begin van de competitie. Komende week zonder mulder. Ik hoop dat we ippel als plaatsvervanger krijgen ipv nick. Mulder is onze jan wouters: belangrijke voetballer. Ook ik zeg ga zo door
 
 
#4 John Nr1 30-11--0001 00:19
Van der Rijt was misschien wel de missing link van dit team. Een verdediger die goed is in de duels en vooral durft op te bouwen. Je ziet dat daardoor Meul, Swinkels en Mulder ook beter gaan spelen.

Ik zou vrijdag starten met Ippel ipv Vossebelt. Dan kan Ippel Hulst uitschakelen, want die is te bewegelijk voor Vossebelt.

Daarnaast hoop ik dat Hocher snel echt fit raakt, en De Groot de vorm gaat krijgen want die speelt echt heel slecht de laatste weken.
 
 
#5 Tricolores-Siem 30-11--0001 00:19
bayke zei:
Budje je hebt volkomen gelijk.
Sooike 73 zal wel weer met een reactie komen. Maar mensen heb vertrouwen in wat we hebben. Een beetje geduld nog en er komt echt een goeie ploeg te staan. Het team is veel fitter in vergelijking met andere ploegen als aan het begin van de competitie. Komende week zonder mulder. Ik hoop dat we ippel als plaatsvervanger krijgen ipv nick. Mulder is onze jan wouters: belangrijke voetballer. Ook ik zeg ga zo door


Ik ben het over de plaatsvervanger van Mulder helemaal met Bayke eens. Vosselbelt is gewoon echt een slappe voetballer en Ippel is nog jong en kan zich nog heel goed ontwikkelen in het veld. Overigens ben ik het ook eens met Bayke en Budje dat we na de winterstop veel meer controle krijgen. Ook ga zo door!
 
 
#6 Koen Verhoef 30-11--0001 00:19
Ippel is inderdaad nog jong, maar vergeet niet dat Vossebelt nog jonger is.
 
 
#7 Ere noord 30-11--0001 00:19
Streppel heeft steeds zijn woordje klaar, maar heeft het team na 9 maanden nog steeds niet op de rails. Nog steeds ziet hij niet dat Mulder-Haemhout s de achilleshiel van dit WillemII is.
Met Van De Rijt zit het centraal achter nu wel goed, maar het laatste doelpunt zegt alles, langebal vanuit de verdediging naar voren omdat er geen afspeelpunten zijn op het middenveld, Hocher moet de ballen halen die eigenlijk door de verdedigende middenvelders gebracht moeten worden.
Misidjan scoort de 1-3 maar had hij de bal niet beter aan Polski kunnen geven? Hij speelt nog teveel voor zichzelf.
Ja, het ziet er beter uit, maar we zijn er echt nog niet en over 9 wedstrijden staat NAC op het programma, dan moet het team er staan!
 
 
#8 Trotsvanhetvoetballand 30-11--0001 00:19
@Ere noord: NAC op het programma? NACompetitie misschien, maar NAC Breda blijft wel boven de streep staan hoor... Elftal barst van de ervaring en na overwinning tegen PSV en gelijkspel bij AZ gaan zij het echt niet meer weggeven. Heb ook eerlijk gezegd liever een ontmoeting met een ploeg als VVV Venlo of de Graafschap. Dat zijn ploegen die we zelfs met de huidige selectie echt pijn kunnen doen en die het echt niet lekker zullen vinden om in een vol Koning Willem II Stadion aan te treden. Bijkomend voordeel: we kunnen eerst thuis een resultaat neerzetten.

Met andere woorden: NACompetitie, ja graag!
Maar NAC Breda liever niet. Dan liever 'gewoon' volgend jaar een derby in de Eredivisie. Waar beide clubs thuishoren.
 

Log in of maak een nieuw account om te kunnen reageren.