Home » Laatste Nieuws » Meerderheid eredivisieclubs tegen nieuwe competitieopzet

Meerderheid eredivisieclubs tegen nieuwe competitieopzet

Door berichten uit de media bleek, dat de inkrimping van de eredivisie naar 16 clubs al bijna in kannen en kruiken was. Deze berichtgeving was echter iets te voorbarig. Vandaag heeft een vergadering plaatsgevonden, waar is gestemd over een eventuele nieuwe competitieopzet. Er lagen drie voorstellen.
1. Een eredivisie van 16 clubs met een hele kampioenscompetitie van de bovenste 6 clubs;
2. Een eredivisie van 18 clubs met een halve kampioenscompetitie van de bovenste 6 clubs;
3. Alles blijft bij het oude.
Bij de eerste 2 voorstellen zou ook de promotie-/degradatieregeling worden verruimd.

Vandaag heeft een meerderheid van 10 clubs tegen een nieuwe competitieopzet gestemd. Alles blijft dus bij het oude. Ook de promotie-/degradatieregeling wordt niet verruimd. Voor clubs als Willem II is dit goed nieuws. De kans om in de eredivisie te blijven is nu immers groter.

later ongetwijfeld meer

4 reacties

 1. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Alles bij het oude 18 clubs zoals het hoort

  1

  0
 2. hil goed gewerkt gewoon laten zoals t is (was). terug naar 16 clubs hoe haolen ze t in durre kop

  1

  0
 3. Blij dat de competitie geen verkleining ondergaat. Toch mogen ze wel een kritische blik werpen op de play-offs. Het is echt van de zotte dat zo’n FC Utrecht [wat een uitstekend seizoen heeft gedraaid], nu tegen een ploeg moet die 19(!) punten minder heeft. Natuurlijk leuk voor als je incidenteel een goed seizoen hebt, maar op sportieve doeleinde zijn die play-offs niet gericht.

  Even zo met de promotie/degradatie. Mijn part doen we het Duitse model; 17 en 18 rechtstreeks, 16 play-offs tegen nummer 3 Jupiler League. Zo geef je de hoogst [en laagst] geklasseerde ploegen waar ze recht op hebben. Immers is het ook van de zotte hoe een Helmond Sport en Sparta [toen 16de] uberhaupt kans maken op promotie.

  8

  1
 4. Geweldig nieuws. Er is niets mis met onze competitie. Het is  spannend en gewoon super leuk.

  Alles draait om geld.  Gelukkig niet bij de supporters en een gedeelte van de bobo’s.  Voetbal moet ook over  kennis en techniek gaan, en dat moet niet met geld te koop zijn.

   

  4

  0