Home » Headlines » Legendarische overwinning in Amsterdam

Legendarische overwinning in Amsterdam

Willem II heeft vandaag een historische overwinning behaald in de Amsterdam Arena. Voor het eerst sinds het bestaan van de Tricolores wist het van Ajax in Amsterdam te winnen. Sol en Falkenburg waren de doelpuntmakers, voor Ajax scoorde Klaassen. Hiermee kwam de 1-2 eindstand op het scorebord!

81 reacties

 1. Bij het aantrekken van Lachman werd er nogal lacherig gedaan in de media en bij sommige hier. Nou maakt 1 zwaluw nog geen zomer maar hij heeft wel laten zien een uitstekende aanwinst te zijn en Dries Wuytens moet nu echt gaan vrezen voor zn positie. Dries ging 2 wedstrijden een paar keer mega in de fout en nu we Lachman erbij hebben kan het wel eens zijn dat hij nu de vaste rechter verdediger wordt. Mocht Peters vertrekken zie ik ons nog wel een vervanger halen waardoor Dries zn plek in het elftal wel eens definitief kwijt kan raken. Hij wilde nog graag, net als zn broer, een stap hogerop zetten maar vrees dat die niet meer gaat komen als Lachman zo blijft spelen.

  0

  0
 2. 2 prachtige goals. Ik zat in de tweede helft klaar voor weer een soort paniek bij de WII selectie. Niets van te zien. AJAX kwam er niet door en ging voor de lange bal. Kan noet wachten tot volgende week. Wordt genieten als ze weer deze team vechtlust laten zien. Verdedigend hebben ze de kwaliteiten en aanvallend ook + individueel talent. Dit wordt een mooi seizoen met ongetwijfeld weer een flinke dosis teleurstelling. Zou mooi zijn als iedereen na de wedstrijd blijft zitten voor de ereronde van de ploeg ipv lege tribunes als ze dat dien.

  0

  0
 3. gelaarsde sjaak

  Zag wel dat er een pingel gegeven kon worden, maar dat zou wel een erg zware beslissing zijn geweest. Eerst duwde 2 Ajax spelers bijna een Willem ii er omver, dus een pingel zou belachelijk zijn geweest. Als hij in zijn hoofd had: Ze hoeven maar iets te doen en ik leg hem erop, dan had hij het wel gedaan die scheids. Kunnen we niet over klagen. En die extra minuten waren wel terecht, omdat Willem II wat langer wachtte met uittrappen, ingooien. Begrijpelijk natuurlijk.

  Overigens was het ook helemaal niet goed geweest om kado pingel aan Ajax te geven voor het Nederlands voetbal. Omdat dit kwaliteit van Ajax verbloemt. Ajax is gewoon niet goed genoeg, en inderdaad van WIllem II is het een puike prestatie. Want natuurlijk is dit Ajax in potentie dus zelfs zonder verstrekkingen, veel en veel beter dan Willem II. Maar als ze een offday hebben en Willem II een goede dag verliezen ze gewoon, dat blijkt. Maar dan nog, als je daar als Ajax echt een goed team neerzet, wat een keer een totale offday heeft, win je nog met 3-0 van Willem II thuis…

  Ajax heeft genoeg geld, het is hun keuze om het al dan niet uit te geven, maar dan kun je wel dit soort resultaten krijgen.

  0

  0
 4. Als je ziet dat Haye, Sol, Calcan, Lachman en Van Anholt transfervrij aan zijn getrokken, klasse gedaan. Soms moet je dan geduldig zijn.

  0

  0
 5. Zoveel ophef over het verlies van hun godenzonen,maar nergens lees je (behalve hier) over de strijd en inzet van onze jongens,extra 5minuten speeltijd had ze ook niet kunnen redden.Mijn dag kan niet meer stuk.

  0

  0
 6. patriekolorus

  Haye was geweldig, dat heb ik niemand nog horen zeggen. Stond aan de basis van beide doelpunten!

  0

  0
  • Klopt helemaal. Maar laat verdedigend zeker steken vallen. Naar mijn mening al meteen bij  1-0. Zag dat gedurende de wedstrijd regelmatig gebeuren, we gelukkig niet bestraft werd door Ajax. Wat dat betreft snap ik wel dat Az zijn contract niet verlengd heeft. Hopelijk gaat hij zich hierin ontwikkelen en is het voor Willem II een geweldige speler.

   0

   0
   • drobs

    Wat een onzin, want niemand raakte de bal in de eerste 25 sec van WII. Hij is misschien niet de beste verdedigde mid, maar oow wat gaan wij plezier aan hem hebben met zijn fortuinlijke spelinzicht!

    0

    0
   • Forza Willem II
    Forza Willem II

    @ drobs

    Idd Haye laat verdedigend weleens steken vallen maar aan de bal zo sterk heeft heeft een goede trap een goede passé kortom een speler waar je gebruik van moet maken en desnoods zorgt dat andere in dienst van hem spelen

    0

    0
   • De 1-0 was niet Haye zn fout maar van VD Boomen die loopt er achter aan van het zal wel. als verdedigende middenvelder moet je Klaassen zeker afdekken! Maar neemt niet weg dat Haye meer aan aanvallende rol moet hebben en minder moet verdedigen. deze positie is dan wel beter voor hem (wel jammer voor Calcan die het in mijn ogen ook goed doet). Volgens mij kan Haye ook nog op 10 uit de voeten maar als controlerende middenvelder is het geen succes. Daar hebben we Kali, Vd Boomen en Ojo voor en indien nodig Heerkens. Geen probleem dus.

    0

    0
   • @queenzine. Ben het volledig met je eens ! Haye geweldig aanvallend. Zeer matig verdedigend. En idd meteen bij de 1 – 0 al. 3 spelers laten zich foppen ( Joppen, Haye en nog eentje ) maar kijk eens hoe belabberd tergend langzaam Haye dan achter El Gazi aan gaat ! Hij had er 200% voor moeten gaan om die voorzet er uit te halen. Dit “halvenbak”verdedigen is in alle 3 de wedstrijden overigens meerdere malen heel duidelijk te zien geweest. En ik denk net als jij dat dit de grote reden van AZ is geweest hem zo te laten gaan. Op basis van zijn geweldig spelinzicht en technische vaardigheden hadden ze hem niet laten gaan !

    Voor ons per saldo wel een geweldige aanwinst ! Maar of hij moet dit aspect ook anders in gaan vullen of je moet het door anderen laten compenseren, het “vuile werk ” voor hem laten opknappen zeg maar.

    0

    0
 7. gelaarsde sjaak

  Ajax heeft geluk dat de transfair periode nog niet voorbij is, in eigen huis verliezen van Willem II, zou ik als Overmars toch eens aan versterkingen gaan denken… Zeker als je daar ook nog eens die 2-2 tegen Roda bij optelt. Trouwens ik ben de eerste tegengekomen die ook de score 1-2 al gezien had op internet, maar dacht dat ze dat verkeerd erop gezet hadden, dat het 2-1 moest zijn… Is niet zo vreemd, elke WIllem II kenner wist dat Willem II nog nooit in de arena, of zelfs in heel het betaald voetbal gewonnen heeft bij Ajax thuis.

  Dat zegt al genoeg over wat voor prestatie dit is geweest van WIllem II, en de afgang van Ajax.

  0

  0
 8. Geweldig! Geeft vertouwen in het team. Sol word een goudhaantje!

  0

  0
  • Eens!!

   Dit doelpunt was klasse!

   0

   0
   • Wat ik tot nu toe gezien heb is echt een klasse spits. Zeer compleet. Gaan we veel plezier aan beleven/ en gaat geld opleveren. Let maar op

    0

    0
 9. RJ

  Net wakker geworden met een glimlach van oor tot oor. Mooi om te lezen op ajaxfanzone.nl waar ze zich zelf nu weg schrijven als het lachertje van Nederland. Heerlijk is dit, ik heb altijd al een hekel gehad aan die Amsterdamse arrogantie. Onze jongens zijn nu al helden ze hebben de Joden toch mooi hun plek gezet ik kan niet wachten tot volgende week.

  0

  0
 10. Eindelijk een verdediging die er staat, die zich niet schaam te bal gewoon weg te trappen, die niet ineen stort na een tegentreffer (onder S geen enkele wedstrijd gewonnen na een achterstand). Een goede aanvalslinie met scorend vermogen, die een van de topscoorders van vorig seizoen op de bank houdt.

  Eindelijk voetbalintelligentie, zowel op het veld als bij de technische staf. Dit heb ik 5 jaar gemist.

  En natuurlijk maakt die ene zwaluw geen lente, maar het geeft wel bergen vertrouwen aan spelers en supporters.

  0

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ Ere Noord

   Die Ere noord toch laat geen kans onbunt om Streppel te kunnen afzeiken. Al moet je de grootste onzin uitkramen jij doet het gewoon. Willem ll Roda,Jc van afgelopen seizoen vergeten voor het gemak? Want toen kwamen we namelijk ook achter

   0

   0
  • Echt ongelooflijk… We winnen verdomme in de Arena en de grootste kleuter die hier rond loopt moet weer zo nodig over Streppel beginnen? Kap nou eens met die onzin, en laat de rest hier gewoon van deze prachtige overwinning genieten in plaats van hier weer te beginnen te zieken en te stoken!

   0

   0
   • Makkelijk om Ere Noord maar weer eens af te zeiken. Maar wat klopt er niet aan zijn betoog?

    0

    0
   • In de 1e plaats gaat het met er niet eens om of het klopt ja of nee. Het irriteert me dat zelfs een prachtige overwinning uit bij Ajax, weer moet worden aangegrepen om een persoonlijke vete richting Streppel te voeden.

    Streppel is naar Heerenveen. Of je het nou met hem eens was of niet, kunnen we niet gewoon ophouden over Streppel? Hij is weg, moet nu echt elke gelegenheid aangrijpen om hem een schop na te geven en weer een opmerking te maken dat er geen enkele voetbalintelligentie op de bank zat? Die man heeft hier 5 jaar voor de groep gestaan, en inderdaad, zijn laatste jaar was ronduit bagger, maar is er altijd met ziel en zaligheid voor gegaan, zonder ooit maar een verkeerd woord over Willem II te spreken. Is het dan zelfs ná zijn vertrek noodzakelijk om zo respectloos te blijven? Dat past simpelweg niet bij onze club!

    Inhoudelijk kun je op zijn stukje nauwelijks ingaan, aangezien het alleen maar loze aannames en meningen zijn. Het enige feit dat er in staat is dat Streppel nooit won na een achterstand, en dat is simpelweg niet waar.

    0

    0
  • patriekolorus

   @ Ere Noord.

   mijn reactie staat verder los van hetgeen jij van Streppel vindt. Maar je hebt nu wel gelijk over vd Looi….tactisch goed gedaan!!  Vorige week vond ik het  tactisch juist zwak gedaan van vd Looi…..ik kan er nog geen hoogte van krijgen.

   0

   0
  • Mourinho

   Helemaal mee eens! Goed dat Streppel vertrokken is. Een verademing.

   0

   0
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Die overwinning in De Kuip nu al vergeten? Was gelijk aan die van gisteren.

   Met andere woorden. Allemaal momentopnamen, waan van de dag.

   0

   0
 11. Gelaarsde Sjaak, ik had het niet over het team maar over onze doelman.

  0

  0
 12. Ik lees het zojuist vanaf mijn vakantieadres. PROFICIAT!! Deze vakantie vergeet ik nooit meer.

  0

  0
 13. Sow, dit is nog eens lekker wakker worden?

  Het mooiste moment vond ik toch de 1-2 van Sol, met het vingertje naar het Ajax publiek en het spelen van het gitaartje erachteraan. Lekker brutaal en zelfverzekerd, heerlijk om zo’n spitske in huis te hebben…

  VIVA ESPAGNA !

  0

  0
 14. Deevitmetdemat

  wat ben ik trots op ons Willem II. Ik ga al 30 jaar naar ons clubje en wat heb ik een zaad wedstrijden gezien in Amsterdam. Olympisch stadion, laatste wedstrijd in de meer (6-1) en altijd weer die vervloekte arena waar je als een stuk vee behandeld wordt. Reden voor mij om daar niet naar af te reizen maar wat heb ik een spijt. 1-2 niets op af te dingen, lachaman aanwinst, Anholt goede back en Lamprou 1e keeper! Forza Willem II! Tegen Roda weer een kolkende kingside zoals het hoort

  0

  0
 15. Iedereen naar decibel maar wij pakken de punten wel ???ooooh oooh

  0

  0
  • pirot Russia

   Behalve tegen Vitesse, toen krege we wa lesse oooooohhhh oooooohhhh

   0

   0
 16. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Lekkerrrrrrrrrrrrr. Ik kan er verder weinig zinnigs over zeggen 🙂

  COME ON WILLEM II !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   

  0

  0
 17. Mourinho

  Heerlijk dit! Geeft hoop voor het seizoen!

  Onder Streppel werden dit soort partijen door angsthazenkeuzes nog weggegeven. Wat ben ik  blij dat hij weg is.

  0

  0
  • Dat is natuurlijk onzin, verliezen in Amsterdam zat bij Willem II in de genen, we hadden nog nooit gewonnen daar.

   0

   0
   • Keiebaant

    Ik ben het wel met Mourinho eens, Streppel had het niet aangedurfd om Wuijtens zo snel in het seizoen te vervangen dan wat van der Looij nu heeft gedaan. Ik denk dat deze trainer eerder durft in te grijpen dan de grote kale leider

    0

    0
   • Je was wel een beetje pessimistisch met je 1-1 voorspelling Henk 🙂

    0

    0
  • Helemaal mee eens. Onder S hadden we met 10 man voor de goal gestaan en na 4 fouten met 5-0 verloren.

    

   0

   0
   • Het was idd opvallend dat we bleven voetballen na de 1-2. Sol bleef constant aanspeelbaar, hierdoor konden we blijven voetballen, al hebben we de 2e helft weinig tot niets gecreëerd.  Hoop dat Lachman zijn niveau van Zwolle gaat halen, dan is hij een aanwinst…

    Haye 2 schitterende acties, klasbak !

    0

    0
   • @erenoord,

    Streppel heeft ons weer op de kaart gezet. Toen hij kwam hadden we niets en waren de vooruitzichten slecht, begin er maar eens aan om met een lege knip te promoveren. Oké, het laatste jaar hadden hij voor mij ook al weggemogen, maar uiteindelijk is dit toch nog goedgekomen.

    Kijk vooruit ipv constant een zondebok zoeken…

    0

    0
 18. Wat een verademing om Lachman te zien spelen achterin bij Willem ll, van Aanholt speelde ook goed. Fran Sol is juiste spits voor Willem ll gefeliciteerd mannen en vrouwen.

  0

  0
 19. gelaarsde sjaak

  Wij juichen helemaal niet te vroeg keesg. Kijk met Adriaanse speelde we gelijk in de Arena, en werden we 2e in de competitie, dus ik zie ze nu wel landskampioen worden. De trainer heeft ze gewoon op het hart gedrukt dat vanaf nu af aan elke wedstrijd gewonnen moet worden…

  Tja dan krijg je dit he…

  0

  0
 20. Dirruk, niet te snel juichen, er komen nog veel wedstrijden en er zijn er al veel geweest. Hopelijk krijgt hij hiervan wat vertrouwen want dat is al héél lang zoek. Ik (beoordeel) zie hem als een keeper met heel veel spanning tijdens de wedstrijd.

  0

  0
 21. Normaal gesproken gaan we na zo’n vroege voorsprong tegen een top 3 club alsnog het schip in. Scheelt natuurlijk wel dat wel dat we nu geen Frank van der Struijk op de backpositie hebben die van gekkigheid niet weet wat hij moet doen in zo’n situatie. Zeer volwassen uitgespeeld. Maar één zwaluw kaamt nog geen zomer. Winst tegen roda en we hebben met 6 uit 4 gewoon een prima start. Dit geeft de burger in elk geval moed. Gas erop!

  0

  0
 22. Lachman is een BAAS!

  0

  0
 23. wat een verademing: eindelijk een trainer die na 2 wedstrijden ingrijpt en begrijpt dat er geen zekerheden zijn waar je een heel seizoen krampachtig aan vast moet houden!!!

  0

  0
  • Frankie

   Mee eens. En weet je wat ook een verademing is? Een trainer die NIET verdedigend wisselt bij een 2-1 voorsprong.

   0

   0
 24. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Proficiat jongens. Een verdediging die nu eindelijk eens stond als een huis!! Falkenburg weer grote klasse. En Sol een grote aanwinst. Iedereen die ik verder niet genoemd heb ook sterk als TEAM gespeeld. Datgene waar het tegen Heracles aan ontbrak was nu wel aanwezig. INZET en de wil om NIET te verliezen. Op deze manier moeten we doorgaan.

  0

  0
 25. Lachman en Pele maakten een zeer sterk debuut zeg, hier kunnen we verder mee. Nog wat snelheid op de vleugels erbij,  Peters binnen houden, en dan kan het een leuk seizoen worden

   

  0

  0
 26. the-frozen-one

  Facking vet dit.

   

  Wie had dit verwacht na die snelle 1-0.

  Ik ben super trots op onze mannen.  Ze hebben gevochten als leeuwen en stonden goed te verdedigen ???

  0

  0
 27. Zo zie je maar met geduld en positief blijven denken win je altijd,

  0

  0
 28. Guillaume1896

  Bij de huidige stand 2-1 van NEC tegen Heerenveen kan Jordens gewoon bij ons blijven als hij hoger op wil ?

  0

  0
 29. Kostas Lamprou, Tilburgs number 1.

  0

  0
 30. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Wie had dat gedacht van geen punt in de stand,tot terugkomen van een achterstand!!

  0

  0
 31. Gefeliciteerd jongens dit had ik niet verwacht. Nu doorpakken in de andere wedstrijden

  0

  0
 32. gelaarsde sjaak

  Wel leuk dat ze geen pingel tegen hebben gekregen. Als je zo’n wedstrijd ziet denk je altijd: die gaat dadelijk voor niets op de stip. Niet dus, zou ook niet terecht zijn bij geen echte overtreding. (Anders natuurlijk wel)

  Ben wel benieuwd naar het strijdplan van de coach. Zoiets als… Jongens zorg maar dat je de snelste eredivisie treffer ooit tegen je krijgt, daarna zijn ze zo in slaap gesust dat je we wellicht nog wel winnen ook…

  Als je live op Willem II een tientje had ingezet na die 1~0 had je nu op de Bahama’s vakantie kunnen gaan vieren….

  Maar goed natuurlijk is het zo dat die andere keeper uitmaakt, en dat andere spelers ook geen blessures willen maken voor het duel woensdag. Dus toen ze 1/0 voorstonden dacht iedereen in de pocket, hoeven we niets meer aan te doen. Maar ja, voor Ajax kan dit echt niet. Verliezen van dit Willem II is voor Ajax gewoon schandalig…. Ik hoop trouwens wel dat ze het woensdag beter doen, en dat ze daar wel winnen.

  0

  0
 33. wa un beleid

  Klasbakken

  0

  0
 34. Kostas Lamprou
  Kostas Lamprou

  OnGELOFELIJK!!!!

  Het was niet eens onterecht, we waren 89 minuten en 34 seconden gewoon beter!

  wat ben ik trots!

  0

  0
 35. Op naar het stadion dit hebben de spelers verdient

  0

  0
 36. Dit is dus wel heel erg lekker, deze overwinning. Ik was niet zo negatief als sommige anderen hier maar dit had ik natuurlijk niet verwacht.

  0

  0
 37. ronald tricolore

  Voor alle azijnzeikers die al weken op Kostas vitten…. voor mij een Griekse held vandaag!! Trots op onze grote kleine man

  0

  0
  • Guillaume1896

   Helemaal mee eens. Er stonden nu tenminste weer stoere kerels op t veld. Lamprou en Lachman erg sterk en ook grote klasse van Jordens om zo’n wedstrijd te spelen na zo’n hektische week voor hem. Blijf!

   0

   0
 38. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Dat ik dit nog mag meemaken!! Geweldige teamprestatie!

  Deze konden we goed gebruiken.

  0

  0
 39. Geweldig! Het leven is vurrukkulluk!!!

  Come on Willem II !!!

  0

  0
 40. gelaarsde sjaak

  Willem II kan Ajax niet meer voor paal zetten dan ze nu gedaan hebben, bedoel in zo’n bepaald goede doen was Willem II de afgelopen wedstrijden niet geweest he…

  Voor diegene die dit nog niet realiseren: dit is echt meesterlijk van Willem II!

  0

  0
 41. oldskool79

  1-2 niet eens onterecht in de eerste helft, 2e helft goed verdedigd. Ajax speelde ons mooi in de kaart en creëerde 2e helft weinig. Ikke nu grote blij en ga dr un paar op vatte!

  0

  0
 42. Keiebaant

  Zoow die Lachman was goed zeg !

  0

  0
  • oldskool79

   Op 1e 30 seconde na werd er heel de wedstrijd goed verdedigd door heel het team. Maar Lachman zeker wel goed.

   0

   0
 43. Had gehoopt dat de ommekeer tegen roda ingezet zou gaan worden, maarrrrr……

  BAMMMMMM !!!!!!!!!!

  0

  0
 44. BAM

  0

  0
 45. pirot Russia

  Davei

   

  0

  0