Home » events » KNVB Handhaaft straf m.b.t. Willem II – Nac

KNVB Handhaaft straf m.b.t. Willem II – Nac

Bericht van Willem II:

Willem II is er helaas niet in geslaagd om de beroepscommissie van de KNVB op andere gedachten te brengen met betrekking tot de voorgestelde straf naar aanleiding van de ongeregeldheden bij de finale van de play-offs tegen NAC Breda op 22 mei 2016.

Ook de beroepscommissie blijft bij het eerder door de aanklager voorgelegde schikkingsvoorstel van een boete van € 12.500,- en een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek met een proeftijd van twee jaar.

Algemeen directeur Berry van Gool: ‘We zijn met name teleurgesteld dat de tuchtcommissie de voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek handhaaft. We erkennen dat het afsteken van vuurwerk tijdens wedstrijden een terugkerend probleem is. We hadden echter graag gezien dat de grote groep goedwillende supporters niet de dupe zouden worden van het gedrag van een kleine groep raddraaiers.

We zetten alles op alles om met elkaar te voorkomen dat er een wedstrijd zonder publiek gespeeld moet worden. De fantastische sfeer in het stadion moeten we vasthouden, maar absoluut zonder vuurwerk. Het afsteken van vuurwerk wordt niet getolereerd en supporters die zich hier toch schuldig aan maken zullen altijd worden bestraft.’

Kun jij je vinden in de uitspraak van Berry? Of was het vuurwerk tijdens de opkomst doorslaggevend voor de uitslag?

Even terug kijken? kan hier!

24 reacties

 1. Gemeentelijk Sportpark

  Het probleem ligt hier bij de KNVB. Deze moet beseffen dat een veldbestorming erbij hoort als een club succes boekt. Waar elders in de wereld miljoenen doden vallen bij oorlogen, maakt men zich hier druk als eens in het jaar een enkele club succes boekt en de supporters vervolgens een spontaan feest vieren…

  Ook vuurwerk hoort erbij. Voetbal is een volkssport en de KNVB moet beseffen dat het volk niet alleen uit kaviaar etende heren bestaat maar ook uit supporters die het voetbal op een bepaalde manier beleven. Bovendien is vuurwerk sfeerverhogend en levert het prachtige plaatjes op. Meteen ook een goede reclame voor het voetbal. Maar nee, de KNVB maakt er liever misbruik van en eist boetes. Dat is knap vervelend voor de clubs.

  Mijn advies aan de supporters is dan ook om alleen vuurwerk af te steken bij de belangrijkste wedstrijden. Advies aan de KNVB: ga eens nadenken over waar het voetbal écht om draait in plaats van het te verzieken!

  2

  1
 2. Ze hebben die wedstrijd niet gewonnen omdat er een paar fakkels werden afgestoken vanaf de tribune. Wel heeft de passie van het publiek zeker meegespeeld met de winst, maar zou die passie er tegen NAC nooit zijn geweest zonder die paar fakkels? Lijkt me niet.

  Ik hoop dan ook dat er geen vuurwerk meer wordt afgestoken vanwege die wedstrijden zonder publiek. Wel wil ik een kanttekening plaatsen. Er is ooit een interland georganiseerd in het WIllem II stadion, door de KNVB (Knvb was in deze dus verantwoordelijk en niet Willem ii) die compleet uit de hand liep, waar vuurwerk werd afgestoken, vele stoeltjes werden vernield, op het veld werd gelopen tijdens het spel ect.

  Nu vraag ik me af… Dan moet de KNVB in de toekomst ook voor zich zelf regels op gaan stellen, en zich zelf gaan beboeten, en die boete geven aan de club waar men te gast is. Dus als er bij een interland supporters over het veld lopen, en vuurwerk af wordt gestoken, onderzoek door de aanklager.

  Want nu is het naar mijn idee wel een beetje met 2 maten meten.

  2

  2
  • Het is sowieso met 1 maten meten want bij de heen wedstrijd in Breda werd ook vuurwerk afgestoken en daar wordt nu niets mee gedaan.

   1

   0
 3. Kostas Lamprou
  Kostas Lamprou

  Zaterdag tegen PSV veel vuurwerk op het vak, dit slaat lekker over op de spelers.

  ”op het vak”

  niet op het veld gooien/naar het uitvak gooien

  4

  7
 4. DikkeHaan

  Vuurwerk bij voetbal is traditie!

  Groetjes, Zwarte Piet

  11

  6
 5. Willem II had gewoon een vergunning voor het vuurwerk wat op het veld werd afgestoken. Deze wedstrijd was nooit gewonnen zonder deze fantastische opkomst en degradatie had ons veel meer geld gekost!
  En voor al die azijnpissers hier, zeker nog nooit beelden uit Polen gezien wat daar wekelijks afgestoken wordt? Iedereen vind dat tof om te zien!

  No Pyro, No Party!

  17

  3
 6. RoodwitblauweStrijker

  NO PYRO NO PARTY

  Bij een sfeerwedstrijd horen rookpotten, fakkels, knallers, opblaaspoppen, sterretjes, je moeder in een discopakje, noem het maar op.

  Ik word zo moe van die brave borsten reacties elke keer, “het mag niet, het kost de club geld — blablabla” –> heel saai en slaapverwekkend allemaal. Een boete van 12,500 EUR is natuurlijk ook belachelijk, daar kunde een hoop mooi vuurwerk van kopen voor een wedstrijd!

  Het beleid van de KNVB zit gewoon helemaal mis hier. Dat moet aangepakt worden. Niet de club en ook niet de supporters die sfeer willen maken.

   

  11

  3
 7. Wat kunnen mensen janken zeg. De sfeer was echt niet het zelfde geweest zonder fakkels etc etc.

  Het geeft de spelers een extra boost. Als we die wedstrijd hadden verloren zat er weer 8000 man in t stadion max .

   

  is bijna 2000 seizoenskaarten minder neem voor t gemak 200 eu

  200.000

   

  fijne dag nog

  3

  7
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Het is dus heel simpel: gewoon elke wedstrijd vuurwerk afsteken. Kost de club een paar ton oer jaar, maar we winnen wel elke wedstrijd. Diepe zucht!!

   Het afsteken van vuurwerk is verboden. Maar we doen het lekker toch, want daar krijgen we een kick van. Het moet nie gekker worden.

   8

   14
   • Nou waar een leuke pyro actie is geweest hebben we wel leuke wedstrijden gespeeld heb niet gezegd dat we elke wedstrijd winnen dan

    0

    1
   • DikkeHaan

    Ja hoe ist, alles is verboden in de ogen van het KNVB.

    Godverdomme helemaal niks meer doen, lekker braaf zitten, niks zeggen en vooral niet schreeuwen, geen spandoek want meningen zijn kwetsend, niet juichen, niet staan, geen biertraytjes meer van karton, geen aanstekers, geen uitsupporters en ga maar verder. Lekker neutraal en politiek correct de hele dag.

    Je zit in een voetbalstadion, niet in een of ander wellness center!
    Alles volgens de regels is gewoon kut en word uiteindelijk een sleur.. Soms heb je gewoon juist dat soort out-of-the-ordinary momentjes nodig in het leven! Net als een kantoorpikkie die gaat parachutespringen in het weekend om maar iets te noemen.

    Daarnaast waar praten we over… Een paar fakkels en rookbommen, er was niet eens uitsupport en er zijn geen NAC spelers mishandelt.
    Lopen janken over een bietje gekleurd vuur omdat het verboden is.. Boehoe

    5

    2
 8. Kostas Lamprou
  Kostas Lamprou

  Hou tegen psv het vuurwerk gewoon in het vak, niet mee gooien.

  9

  4
 9. de Koninklijke II

  Ik vind de indirect financiële boete van het spelen van een wedstrijd zonder publiek onevenredig hoog in vergelijking tot de opgelegde boete van 12,5k. Bovendien tref je de club dan dus nogmaals in de portemonnee, en bestraf je niet zij die behoren gestraft te worden (vuurwerk meenemen blijft illegaal, hoe goed bedoeld ook). De KNVB laat hier wederom zien dat het aan symboolpolitiek doet, en er vaak niet voor de clubs is.
  Het is al zo moeilijk voor Nederlandse profclubs om geld te genereren afgezet tegen het buitenland. Ook is het niet zo dat Willem II nalatig is geweest; men wordt gefouilleerd, maar kan uiteraard geen garanties afgeven. Jammer dat de KNVB dit niet kan of wil inzien.

  Desalniettemin, neem gewoon geen vuurwerk mee. Het professionele vuurwerk maakt nog eens meer indruk ook.

  9

  3
 10. RoyB

  He Butch,

  Dus jij betaald mij terug als we 1 wedstrijd missen waar ik al wel (via mijn seizoenskaart) voor betaald heb? En wellicht van alle andere supporters met een seizoenskaart? Nee ohhh dat verrast me nu.

  Ik zou voor willen stellen. Is er nu iemand die met vuurwerk of iets dergelijks er voor zorgt dat er een wedstrijd plaats vind zonder publiek, gelijk alle kosten laten betalen, alle supporters 1/17 van hun seizoenskaart vergoeden + gemiste omzet van de horeca in en om het stadion. Wellicht dat mensen dan beseffen dat het eigenlijk helemaal niet zo grappig is.

  7

  5
  • Beetje zure reactie dit. Misschien hadden we zonder deze spectaculaire opkomst, die elke tegenstander op zn minst ongemakkelijk maakt niet eens gewonnen. En hoe veel seizoenskaarten had dat gekost?

   Die ene wedstrijd die ik nu misschien mis door deze geweldige dag, neem ik voor lief.

   Het was voor mij en vele anderen misschien wel de mooiste Willem II dag in jaren.

   4

   8
   • RoyB

    Beetje zuur? Want Willem II heeft toch genoeg geld? Straks allemaal weer zeiken dat het geld niet op het veld staat. En dan de KNVB de schuld geven. Man durf toch eens de hand in eigen boezem te steken, dat dit niet kan en dat hierdoor ons clubje de rekening weer mag betalen. En misschien dit en misschien dat is echt z’n slap gebrabbel. Feit is boete (weg gegooid geld) en een mogelijke wedstrijd zonder publiek.

    4

    3
   • Willem II heeft zelf toestemming gegeven voor het afsteken van vuurwerk.

    Daarbij levert handhaving +een wedstrijd zonder publiek nog altijd meer op dan degradatie.

    Ik vind de straf van de KNVB overtrokken, daar er ook helemaal niets heeft plaatsgevonden qua ongeregeldheden o.i.d.

    Als we ons nu zo hadden gedragen als de supporters van de Graafschap kon ik de straf begrijpen.

    8

    0
  • Butch

   Maauwerd, ik heb ook al 20 jaar een seizoekaart en sta nog steeds achter deze actie idd. Jij ben vast zo’n glory hunter die alleen maar op de centen zit en huilen als er iemand 2 seconden langer blijft staan als er gescoord wordt! Als je een dergelijke derby liever zonder sfeer meemaakt, koop dan aub een Fox-sport abonnenment en lever je seizoenkaart in, loop je ook niet het risico om iets te missen.

   2

   1
   • RoyB

    He Butch je bent in iedergeval grappig ik (of wie dan ook) “Glory hunter” bij Willem II.

    1

    0
 11. Butch

  Doorslaggevend is een groot woord, maar het droeg toch zeker bij aan de zo lang gemiste “Derby-Kriebels”!! Dit was gewoon een opkomst zoals die in een dergelijke wedstrijd hoort te zijn. Met kippenvel op de tribune en dat gevoel in je buik dat er een super wedstrijd aan gaat komen!

  Jammer dat dat een boete en evt verdere straf tot gevolg heeft, maar dat was het (wat mij betreft) zeker waard!

  6

  3
  • Alweer eentje die de kosten met een lach gaat meebetalen,alvast bedankt

   4

   5
   • Ach kijk…. Sint is weer in het land. Dan kon zeurpiet natuurlijk niet achterblijven!

    3

    2
   • Noud, je hebt gelijk, maar de heren zijn nu eenmaal korte termijndenkers…. voor zover ze denken dus.

    0

    3