Home » Laatste Nieuws » Jordens Peters steunt kunstgrasverbod

Jordens Peters steunt kunstgrasverbod

Jordens Peters ondersteund samen met 11 andere eredivisie captains een kunstgrasverbod voor de eredivisie. Op de website van de VVCS is een verklaring te lezen waarin dit is aangegeven.  De verklaring, geplaatst in een open brief, is een initiatief van de aanvoerder van AZ, Stijn Schaars. Alle aanvoerders van de clubs welke nog op echt gras spelen steunen het initiatief. Alleen de aanvoerders van de 6 clubs die op nepgras spelen hebben het initiatief niet ondertekend.

Het verbod zou er moeten komen “omdat alle technische vaardigheden zoals passen, trappen, aannemen anders zijn op kunstgrasvelden”, zo zegt FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen. “Daarnaast vind ik kunstgras competitievervalsing, omdat sommige clubs er dagelijks op trainen en een uitspelende ploeg eens in de zoveel tijd met kunstgras wordt geconfronteerd”

bron: VVCS en Voetbalprimeur

11 reacties

 1. Forza Willem II
  Forza Willem II

  KNVB laat het aan clubs zelfover of ze kunstgras willen spelen dus alles blijft bij het oude..

  1

  1
 2. Hoewel nog niet volledig vastgesteld ligt het aantal blessures op (n.a.v.) kunstgras hoger. Als de clubs met kunstgras zich moeten verzekeren voor de gevolgen van deze blessures zullen ze snel een gewone mat neerleggen.

  2

  0
 3. En terecht; weg met die troep. Als je als professionele voetbalclub niet eens een veld kan onderhouden waar je zo’n 17 – 22 potjes [beker + oefenpotjes etc. meegerekend] per seizoen op speelt, dan heb je er mijn inziens niets te zoeken.

  Natuurlijk, ik snap dat het financieel aantrekkelijker is om op kunstgras te voetballen. Immers, minder onderhoud, je hebt een trainingsveld “extra”, en het kost veel minder geld. Voor de kleine clubs die dit niet kunnen begroten mag de KNVB dan wel eens instaan voor wat extra dienstverlening. Als compensatie mogen de clubs met een echte grasmat ook financiële voordelen in het vooruitzicht worden gesteld.

  Overigens frappant dat van de 18 er 6 tegen zijn; Roda, Heracles, Zwolle, Excelsior, Sparta [god wat zonde dat er op Het Kasteel een plastic mat ligt] en ADO. Niet geheel toevallig dat de kunstgras clubs het voorstel dus wel willen honoreren. Ons kent ons zeg maar.

  1

  0
  • 013Bert

   Lijkt me niet dat Heerenveen tegen een verbod is, aangezien het initiatief door hun aanvoerder is gestart. Verder ben ik het met je eens dat er een kunstgraskliekje in Nederland is, waar we maar eens vanaf moeten

   2

   0
 4. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Stijn Schaars, aanvoerder van AZ??? Heb ik iets gemist?

  5

  0
  • Een afsluitdijkje en wa Friessche meren verschil als je t mij vraagt

   0

   0
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    Leek mij ook….ik ben gelukkig niet de enige die het opviel 😉

    1

    0
 5. Goed initiatief! Bij voetbal hoort de geur van pas gemaaid gras, rondvliegende modder, onverwachte polletjes. Geen rondvliegende rubberkorrels.

  7

  0
 6. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Eindelijk wordt er actie ondernomen tegen dat “kut”gras. Eigenlijk is het zelfs op 2 manieren competitievervalsing.

  1. DE club die op kunstgras speelt heeft hier voordeel van want ze trainen altijd op deze ondergrond. Bovendien is het kunstgras ook niet overal hetzelfde! Nog moeilijker trainbaar voor de gewoon veld clubs.

  2. Het argument dat ze geen geld hebben voor een normaal grasveld kun je ook omdraaien. Dat betekent dat zij dus MEER geld in spelers kunnen steken wat clubs die op normaal gras spelen dus NIET kunnen. De selectie van kunstgrasploegen kan dus beter zijn omdat ze daar meer geld aan kunnen besteden. Ook competitievervalsing dus!!

  Bijvoorbeeld:

  Willem II heeft een begroting van € 2.000.000,- waarvan € 500.000,- naar het onderhoud van een veld gaat. Dan is er dus over voor de spelersselectie € 1.500.000,-

  Heracles heeft ook een begroting van € 2.000.000,- waarvan € 100.000,- naar het onderhoud van een veld gaat. Dus een spelersbegroting van € 1.900.000,-

  COMPETITIEVERVALSING ten top dus!!!
  En het aantal blessuregevallen per club zal ook aanzienlijk lager worden!

   

   

  19

  1
 7. UNITED

  Ben benieuwd wat er met clubs als Heracles en Zwolle gebeurd als ze niet meer op kunstgras mogen spelen.

  1

  0
  • drobs

   Dan moeten er een aantal spelers vertrekken, waaronder bij Heracles Armenteros dan te duur is!

   6

   0