Home » Headlines » Groningen – Willem II: De cijfers

Groningen – Willem II: De cijfers

Het deed met vlagen zeer aan de ogen, maar waar we het in het verleden altijd met lege handen terugkwamen bij uitwedstrijden nemen we nu weer een puntje mee. We doen nog mee om plaats 9, maar we zullen wel beter moeten gaan spelen om serieus kans te gaan maken.

Lamprou 8.5
Kreeg een spervuur aan schoten en voorzetten te verwerken maar hield knap stand met een paar fraaie reddingen.

Joppen 3
Kreeg net als zijn collega back geen vat op de aanvallers van Groningen die veel van positie wisselde. Werd aan alle kanten voorbij gelopen door Tibbling. In balbezit slordig en besluiteloos.

Peters 7.5
Vormde wederom een ijzersterk centrum met Lachman. Had alleen bij de 1-0 adequater moeten ingrijpen. Haalde ontzettend veel weg.

Lachman 8.5
Staat laatste maanden ijzersterk te verdedigen. Wint bijna alle duels en haalt veel weg in het centrum. Heeft net als Peters de pech dat de backs niet in beste doen zijn.

Tshimanga 3
Wat blijft Tshimanga een aparte speler. Speelde vorige week goede wedstrijd tegen Zwolle maar in Groningen was hij dramatisch slecht. Werd voorbijgelopen of hij er niet stond en in balbezit geen enkel initiatief.

Ojo 7
Enige middenvelder die overeind bleef in Groningen. Won zijn duels en was redelijk secuur in zijn passing. Blijft te vaak voor balletje terug of breed kiezen.

Kali 4
Wat was er met Kali aan de hand? Het ontbrak aan gezonde agressie dat hem normaal zo sterk maakt. Verloor veel duels, dekte niet door en leed ontzettend veel balverlies.

Falkenburg 4
Deed Falkenburg eigenlijk wel mee? Is amper in het spel betrokken geweest. Werkte hard maar een Falkenburg in vorm moet veel meer laten zien.

Haye 3
Tja Haye. Maakte vorige week de bevrijdende 2-0 tegen Zwolle en kreeg nu door de afwezigheid van Koppers weer een basisplaats. Sjokte als een oude man over het veld en voegde niets toe aan het spel van Willem II. Haye moet zich exht gaan ontwikkelen want anders word de bank zijn vaste plaats.

Croux 3
We hadden eigenlijk een 1 of 2 in petto. Zelden een speler gezien die werkelijk waar niets goed deed in een wedstrijd. Alles maar dan alles mislukte bij hem. Stond met slordig balverlies ook aan de basis van de tegentreffer. MAAR toen kwam die ene fantastische voorzet op Oulare. En daarmee krijgt hij er toch puntje bij.

Oulare 7.5
Minder nadrukkelijk aanwezig dan tegen Zwolle maar is ijzersterk in de duels. Fungeert als een sterk aanspeelpunt. Jammer dat zijn 3 medespelers in de voorhoede er niets van bakten. Maakte een heel fraai doelpunt.

Wuytens 3.5
Moest Joppen vervangen op rechtsback en deed dat niet best. Wuytens is natuurlijk geen rechtsback en dat was te zien. Groningen werd steeds gevaarlijk via deze kant.

22 reacties

 1. darren

  Aan allen die liggen te roepen om salarisverhogingen……We zijn Willem II,niet Manchester UTD , Chelsea of Real Madrid, het is niet meer dan normaal dat onze club een  maximum salaris heeft, we zijn net schuldenvrij of  willen jullie nou echt dat we amateurvoetbal  moeten gaan spelen door een faillissement,dus wat wil je nu echt als we dit voor één speler gaan toelaten volgt al gauw de rest en zijn we weer terug bij af.

  Ik heb nog steeds liever dat onze club een gezond beleid voert, Jammer voor Lamprou maar logisch voor de Club

  10

  2
 2. Schandalig dat Lamprou in de Telegraaf slechts een 6 krijgt. Die rapporteur kan beter met zijn vrouw een avondje gaan bowlen i.p.v. een wedstrijd te bezoeken om zo’n laag cijfer te geven.

  6

  0
 3. koen verhoeff
  koen verhoeff

  De belangrijkste cijfers (33 uit 27) zijn prima. We zijn vrijwel verzekerd van weer een seizoen eredivisie. Maar het is ook duidelijk dat er de komende maanden nog veel werk aan de winkel is voor Joris.

  2

  6
  • Highway Patrolman
   Highway Patrolman

   Jammer dat Joris weinig tot niks heeft te vertellen binnen onze club!!

   2

   15
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Vertel!

    4

    5
   • Highway Patrolman
    Highway Patrolman

    @Koen Verhoeff. Het valt me erg tegen dat net jij deze vraag moet stellen! Jij zit nog dichter bij het vuur binnen onze club. Als je eerlijk zou zijn zou je mijn mening zelfs onderschrijven. Maar misschien heb je iets te verbergen en ben je de mol van de club?!

    5

    11
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Ik zit allesbehalve dicht bij het vuur. Maar jij komt hier met de stelling dat onze Technisch Manager niets te vertellen heeft. Zonder enige onderbouwing.

    10

    5
 4. De Lamprou verheerlijking begint hier groteske vormen aan te nemen. Gisteren vijf reddingen die elke eredivisie keeper had gemaakt. Punt Haye te laag was eerste helft één van de betere.

  2

  7
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   @ ben

   Zonder Lamprou hadden hadden we nu volop in degradatie zorgen gezeten. Heeft het hier 2 jaar goed gedaan

   12

   5
  • Haye is goed voor 1 helft of invalbeurt komt conditie en snelheid te kort sjokt als een ouwe vent achter zijn tegenstander aan en verliest zijn directe tegenstander altijd uit het oog.

   0

   0
 5. Keiebaant

  Lamprou is al weken de beste speler van Willem ll maar begrijp heel goed dat deze keeper niet meer kan verdienen dan het salarisplafond.

  Ik zou proberen Werner Hahn over te nemen van Feyenoord, dit is ook een geweldige keeper voor Willem ll

  3

  3
  • Ik zou de keeper van roda nemen. Daar qua reddingen en clean sheets kort achter lamprou

   6

   0
 6. Eerste keer dat ik een mening heb. Meestal lees ik het allemaal en vaak eens of oneens. Ik wil een duit in het zakje doen om te promoten dat een keeper als Lamprou van grote waarde is voor Willem 2. Noem eens een speler op die daadwerkelijk punten binnen gehaald heeft dan Lamprou. Enige foutjes gemaakt maar zowel de gehele verdediging en de voorhoede hebben meer fouten gemaakt dan Lamprou. Dus bestuur… ga nogmaals met deze keeper om tafel zitten en ga bouwen aan een goed team en de keeper heb je dan al

  10

  3
  • Hij wil niet. Hij wil hogerop…en geef hem eens ongelijk als je transfervrij bent na zo’n goed seizoen

   2

   2
  • Ik snap dat je je mening niet wil geven over een school op een site voor voetbal

   1

   6
 7. Ojo veels te hoog was eerste helt de zwakste verloor ook regelmatig de bal en liep zich regelmatig vast. In de rust had ie gewisseld moeten worden. Maar in de 2e helft kon het halve elftal wel gewisselt worden. Middenveld was beneden niveau en liep op 1 lijn met de verdediging hierdoor had het middenveld van Groningen alle ruimte. Het was gewoon niets op ons centraal trio achterin en spits.

  1

  2
 8. ftricolores1

  Lamprou geeft zelf aan ambitie te hebben om hogerop dan Willem II te gaan. Een verlenging van contract kan alleen als beide partijen daar interesse in hebben. Op dit moment keept Lamprou ijzersterkt en wacht hij op een club die jaarlijks top 8 speelt. Lamprou zijn we kwijt, hoe jammer dat ook is!

  5

  0
  • En zo ist. Wat mij betreft is het nu tijd om Bertrams op te stellen. Dit met het oog op komend seizoen. Laat hem speelminuten maken om te weten te komen of hij een waardige opvolger is.

   7

   2
   • Overigens geld dit ook voor Ojo Lieftink erin daar waar Ojo al heeft aangegeven eind dit seizoen te zullen vertrekken…

    0

    0
 9. Vind het cijfer van Ojo wel erg hoog, vond hem gisteren ook niet sterk. In de rest van de cijfers kan ik me goed vinden

  2

  1
 10. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  NOGMAALS BERRY:

  Hoe vaak moet Kostas bewijzen van meer dan normale waarde voor ons te zijn!! En dat je hem dan ook snel een GOED contract van 3 jaar moet aanbieden. Hij is een DRAGENDE kracht van ons team. De as van je team bepaalt de sterkte van je team. Met Kostas – Peters – Kali – Falkenburg – Sol (Oulare) hebben we die nu op dit moment. Dus DAAR je geld op inzetten!!! Op de nieuwjaarsreceptie zei je dat er volgend jaar meer financiën beschikbaar waren. Investeer dat geld ook in bovengenoemde spelers en we worden een zekerheidje in de eredivisie. Ook met eventueel 16 teams. Dus nogmaals Berry WAKKER WORDEN. HET KAN NOG!!!!!!!!

  9

  9
  • Falkenburg wil zelf naar het buitenland, dus die hou je niet hier. We gaan dan wellicht in begroting omhoog, maar wat nu als Kostas zoveel wil gaan verdienen dat we de begroting niet meer sluitend krijgen, moeten we hem dan nog zijn gevraagde salaris gaan betalen? Lijkt me geen gezonde situatie.

   Vergeet niet dat Lamprou van Feyenoord komt. Zou me niets verbazen als zijn salaris daar al hoger was dan dat Willem II kan betalen. Hij heeft nu laten zie wat hij waard is en wil opnieuw dat salaris gaan verdienen. Zijn goed recht dat hij dat gaat proberen

   12

   0