Home » Headlines » Frenkie de Jong: ‘Jeugdtrainers maken voetbal te moeilijk ‘

Frenkie de Jong: ‘Jeugdtrainers maken voetbal te moeilijk ‘

Frenkie de Jong (20) speelde afgelopen zaterdag pas zijn tiende wedstrijd in de Eredivisie, maar zijn mix aan vaardigheden spreekt al bij veel mensen tot de verbeelding. Deze week spreekt hij zich uit in de nieuwe VI.
De Jong kwam op zijn achtste in de jeugdopleiding van Willem II en doorliep alle teams, alvorens op zijn achttiende zowel PSV als Ajax interesse toonde. De keuze viel op de Amsterdammers. Door zijn ervaring in de jeugdopleidingen heeft De Jong een open blik op de huidige problematiek van het Nederlands voetbal. ‘Ik heb de wijsheid niet in pacht en ben nog maar een jonge speler, maar zie toch wel waar het vaak misgaat’, zegt hij. ‘Veel jeugdtrainers maken het voetbal veel te moeilijk en halen daarmee de vrijheid uit een speler. Dat twee keer raken, het kiezen voor zekerheid boven risico. Ik liet me nooit iets aanpraten, deed zoveel mogelijk op intuïtie, maar veel spelers zitten zo niet in elkaar.’
‘Misschien was ik wel overstag gegaan als ik eerder bij Ajax terecht was gekomen. Dan had ik meer concurrentie om me heen gehad, waren trainers wellicht voor een ander gaan kiezen als ik mijn acties bleef maken en niet klakkeloos luisterde. Bij Willem II had ik krediet omdat ik jaarlijks tot de betere voetballers behoorde. Daardoor ging ik op een bepaalde manier mijn eigen weg. Ik hoop dat meer talenten dat doen.’
In het verhaal komt ook de speciale band van De Jong met zijn begeleider Ali Dursun aan bod, net als zijn roots in het dorp Arkel, terwijl het talent ook ingaat op de reacties op zijn spel.

8 reacties

 1. Dont hurt me ,no more!

  2

  0
 2. Krilles

  We hebben veel aan Streppeltje te danken, maar hier heb ik nog wekelijks buikpijn van. Als je ziet hoe die (nuchtere) gast iedere week loopt te voetballen, en dan niet goed genoeg zijn om meer dan een of twee keer in te vallen voor Willem II…..

  4

  2
  • Guillaume1896

   Klopt. Heeft onze club een aantal jaar veel goeds gebracht, maar de klucht rondom Frenkie is een regelrechte blunder geweest die voor een deel op het conto van Streppel kan.

   5

   0
 3. Onze club schittert ook niet in koopmans geest.Daarom maakt men ook geen grote sprong voorwaarts, maar blijft het sukkelen, met de huidige gevolgen.

  4

  0
 4. Pilske

  Heel benieuwd wat voor eventueel doorverkoop% wij hebben bedongen op deze jongen….weet iemand dat?

  1

  0
 5. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Het grootste talent die wij ooit hebben voortgebracht die over een paar jaar bij een van de topploegen van Eurapa speelt en een vaste waarde van het Nederlands elftal gaat worden.. het blijft pijnlijk  dat hier nooit de Kans heeft gehad

  23

  0
 6. Die jongen gaat nog een keer voor 30 miljoen verkocht worden door Ajax, let maar op. Wat een klasse voetballer.

  18

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *