Home » Headlines » Crowley officieel gepresenteerd; kan woensdag debuteren!

Crowley officieel gepresenteerd; kan woensdag debuteren!

Update 17 juli : http://www.willem-ii.nl/nl-NL/Willem-II/Nieuws/2017/07/17/Daniel-Crowley-tekent-voor-drie-seizoenen.aspx

Willem II zal zich vandaag gaan versterken met Daniel Crowley, die (als we de geruchten moeten geloven) een contract voor 3 jaar schijnt te tekenen. De 19 jarige Crowley kwam de laatste helft van het seizoen op huurbasis uit voor de Go Ahead Eagels. Voor de Deventenaren speelde hij 11 wedstrijden en was daarin 2 maal trefzeker.

Voor de middenvelder, die bij Arsenal weg wilde omdat hij door coach Arsene Wenger naar de selectie onder 23 werd verwezen, was meer belangstelling. Fulham wilde hem inlijven. Ook Hannover en een paar andere clubs uit de eredivisie toonden interesse. Crowley koos echter voor Willem II, dat onder meer informatie inwon bij zijn laatste coach Robert Maaskant. Willem II ziet in hem de ideale nummer 10!

Deze aanwinst past wederom in de visie van de club om jonge talentvolle spelers over te nemen waar op termijn goed op verdiend kan worden.

Een mooie stunt van Willem II, kudos voor de club en Joris!

(Bron: Brabants Dagblad)

70 reacties

 1. Gemeentelijk Sportpark

  De club neemt een groot risico met al die jonge talenten, al kan deze Crowley het niveau van de eredivisie met twee vingers in de neus aan. Een goede aankoop, dus. Maar het is de vraag of dit voor de overige talenten ook geldt. Degradatie kost uiteindelijk meer dan dat deze talenten uiteindelijk zouden kunnen opleveren (zie NEK). Ik maak me ook zorgen over het lage aantal dertigers in de selectie. Met Peters en Ogbeche zijn er slechts twee in de selectie. Misschien kan de nieuwe nummer 6 (verdedigende middenvelder) dan die nieuwe dertiger zijn…

  2

  1
 2. Der Bumber

  Welcome Daniel. Het vernieuwde Willem II begint aardig vorm te krijgen. Urbanski en Crowley zijn nog jong maar hebben bovengemiddeld talent.. Voetbaltechnisch ziet het er op eerste zicht beter uit als vorig seizoen. En een consistent beleid met langdurige contracten voor jonge splelers getuigt van realiteits visie. Oulare, een ervaren middenvelder en een stand in voor Croux erbij dan ben je eind klaar voor de competitie! Opnieuw hulde voor Joris, maar ook Erwin..

  1

  1
 3. Linkshandig zo te zien,  hopelijk tweebenig.

  1

  0
 4. Welkom bij de mooiste club van Nederland.

  1

  0
 5. Welcome Daniël 👌👌

  3

  0
 6. Yeaaah !!! Het is officieel Welkom Dan bij de mooiste club van t land !!

  http://www.willem-ii.nl/Willem-II/Nieuws/2017/07/17/Daniel-Crowley-tekent-voor-drie-seizoenen.aspx

  3

  0
 7. goed nieuws !! Hopelijk dat het idd allemaal definitief is. Las dat Roda Gustafson binnen heeft gehaald. Jammer had hem graag hier zien ballen komend jaar.

  4

  1
  • Wij hebben een talentvolle nummer 10 voor 3 jaar vastgelegd. Laat roda Gustafson (die niets beter is dan Crowley) lekker huren. Over een jaar kunnen ze weer de markt op/

   16

   1
 8. Top transfer dat staat buiten kijf! Maar een doelpunt telt pas als de scheidsrechter heeft gefloten en naar de middenstip wijst (tenminste voor de videoref zijn intrede deed); Willem II heeft nog altijd niets officieel bevestigd! Ook over de beslissing mbt Rossi is het muisstil geworden. Gevalletje vakantie verantwoordelijke medewerker communicatie?

  5

  2
  • Ik begin me ook zorgen te maken, misschien is er iets uit de medische check gekomen.

   2

   0
   • Willem II heeft bevestigd zo meld BD dus neem aan dat Crowley er sowieso bij gaat zijn. Over Rossi is inderdaad niks meer gemeld. 

    1

    1
   • Ze zullen hem mogelijk op het stadion willen presenteren en daar zijn contract laten ondertekenen. Dat zal later gebeuren, want nu zitten ze in Doorwerth. Dat kan een reden zijn van de “stilte” rondom deze prima aankoop.

    0

    4
   • Ik vind het BD niet bepaald een betrouwbare bron…

    3

    6
   • Arsenal heeft zn handtekening nog niet gezet vandaar dat het nog niet officeel is gemaakt. Hopelijk zijn ze daar gewoon traag en worden we niet met een dooie mus blijgemaakt

    5

    0
  • YES! Nu helemaal nieuwsgierig naar woensdag

   1

   0
 9. ftricolores1

  Dit zijn mooie berichten om te lezen als je 1x per dag een paar minuten Wifi kan gebruiken vanuit Egypte! Hoop komende anderhalve week op nog 2 á 3 versterkingen zodat de basis iig al wat vastigheid kan trainen voor de 1e wedstrijd! Let’s go Tricolores!!

  11

  1
 10. koen verhoeff
  koen verhoeff

  Ken deze speler niet zo goed, maar ik weet wel dat hij in de wedstrijd Willem II – Go Ahead de beste man van het veld was.

  4

  1
 11. Fantastische versterking!! Is dit nu officieel?? Ik hoop het van harte! Topper voor WII!

  Vanuit WII nog geen bevestiging of presentatie gezien, ook VI heeft het bericht nog niet overgenomen…

  4

  1
 12. Denk dat het jeugdige Ajax dat de Europa league finale speelde Nederland nog eens extra op de kaart heeft gezet als land waar jonge voetballers kansen krijgen en dat dat ons ook helpt om jonge buitenlandse geïnteresseerd te krijgen om in de Eredivisie te komen spelen.

  11

  2
 13. Van dijk bijna binnen bij Liverpool. Stel dat de transfersom 60 miljoen is. Krijgen wij dan überhaupt een solidariteitsbijdrage? En hoeveel procent bedraagt deze indien dat zo zou zijn.. Thanks 

  1

  1
 14. Voor diegene die moeite hebben dat het weer geen Nederlander is. Lees ff het stuk van Joris m.b.t. het beleid op het gebied van spelers halen. Door die belofte teams in de jl gaan jongens van dit niveau met nederlandse nationaliteit naar clubs die hun belofte teams in de jl hebben. Dan kunnen we 2 dingen doen. Genoegen nemen met mindere jongens (dan komt niveau Braber en vd Velden hier) of in het buitenland naar jonge talenten zoeken. Dat laatste pakt goed uit en je ziet dat spelers zoals Crowly hier willen spelen! Tja dan kijk ik liever naar een Duitser Pool en Brit dan naar Braber en vd Velden hoor. Nu is het wel zo dat we een erg jeugdig team hebben wat betekent dat we veel ups en downs zullen meemaken. Hopelijk komt er nog een ervaren kracht bij en anders moeten we vertrouwen op Peters Lachman en Kali. Ik heb nu al zin om deze jongens te zien spelen al hoop ik dat er nog 3 a 4 bijkomen.

  48

  2
  • Ajax is een goed voorbeeld van hoe het met jeugdige spelers kan uitpakken. Vergelijk gaat natuurlijk niet helemaal op maar zal ook aan kwaliteiten van onze trainer(s) liggen hoe de spelers zich gaan ontwikkelen. We gaan het zien, ik heb iig goede hoop 🙂

   6

   0
 15. Forza Willem II
  Forza Willem II

  @ win

  Als je bv 11 Nederlanders hebt zo als je elders aangeeft en het loopt niet is de kans groter de het wel eenheid is dat spelers voor elkaar willen knokken en dat heb je minder snel met te veel verschillende nationaleteiten. Naar mijn mening

  5

  16
  • Wat een gelul. Een goede prof is een goede prof, waar ie ook vandaan komt. Krijg nog steeds rillingen als ik terugdenk aan 2006-2007, voornamelijk Nederlanders en Belgen in de selectie, maar wat was het een zooitje ongeregeld. En knokken dat ze deden, maar dan met elkaar, en in een vol stadion (Redan – Imschoot)

   8

   2
   • Bij het terugdenken aan 2010-2011 met de Pressels, Strihavkas, Halilovicen en Jelicsen trek ik nog steeds wit weg.

    2

    1
  • @win

   Denk je dat echt? Dan zijn het slechte profs!

   Het gaat volgens mij om de intrinsieke kwaliteit van de spelers en de manier waarop tegenslagen gemanaged worden, niet om de plek waar toevallig hun wieg stond.

   1

   0
 16. Mohammed Sylla Fan
  Mohammed Sylla Fan

  Dit is kwaliteit, ik heb dit liever dan een Nederlands nep-talent zoals  Rai Vloet. Mohammed Sylla kwam ook niet uit Nederland, maar Guinee en daar was niks mis mee.

  16

  4
  • Highway Patrolman
   Highway Patrolman

   Die sprak Nederlands en nu is het zo dat bijna niemand meer Nederlands spreekt. En communicatie is toch belangrijk in een elftal!!

   3

   9
   • Kwaliteit is belangrijker

    10

    3
   • Mohammed Sylla Fan
    Mohammed Sylla Fan

    Highway Patrolman hij sprak Nederlands na jaren Nederlandse les, toen hij hier kwam sprak en verstond hij alleen Frans. Merci et au revoir. (houdoe en bedankt)

    10

    2
  • wa un beleid

   Een beetje profvoetballer spreekt gewoon Engels hoor; en anders leren ze dat maar. Communicatie mag het probleem niet zijn.

   Goed bezig Joris!

   3

   3
 17. UNITED

  Er zal wel nog wat ervaring bij moeten komen.

  9

  1
 18. er ging ook een gerucht rond dat menig ook misschien deze kant op komt weet iemand hier meer over ?

  10

  0
 19. Forza Willem II
  Forza Willem II

  @ikzelf

  Ik ben niet negatief. Ik zeg als het niet loopt. Hoop dat het dan geen los zand wordt met die verschillende nationaliteiten.  Maar hoop dat het gaat lopen hoor

  5

  1
  • @win

   Nogmaals, als het niet loopt en het wordt vervolgens niet goed gemanaged(!), dan ontstaat er los zand, ongeacht de nationaliteiten. Dat deze jongen toevallig geboren is in Coventry en niet in Gasselternijveenschemond (ja, dat bestaat) doet daar niets aan af.

   Dus, goed dat je je er druk om maakt, op zich, maar niet per se in relatie tot het aantrekken van deze jongen.

   4

   1
 20. Weer een goede aankoop, jong met het nodige potentieel, eerst twee jaar lekker ons in het linkerrijtje spelen en dan stap maken naar topclub die uiteraard daar een royale transfersom voor over heeft. Berry en Joris zijn goed bezig.

  22

  2
 21. ook op dumpert?, in elk geval is dit een gekke aanwinst

  4

  1
 22. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Welcome Daniel. Enjoy your stay here!!

  6

  0
 23. Speelde hier met de Eagles tegen Willem II erg sterk! Balvast, overzicht, …

  17

  0
 24. Forza Willem II
  Forza Willem II

  ben benieuwd hoe het gaat als het niet loopt of het dan geen los zand wordt met al die verschillende nationaleteiten.

  6

  28
  • kijk daar gaan we weer

   15

   2
  • De voertaal gaat toch al Engels worden, en dat kan Crowley als de beste ;-).Voordeel van vastleggen voor langere tijd ipv huren is dat het loont om die jongens allemaal aan een cursus Nederlands te laten beginnen!

   13

   1
  • En dat is nummer 4. Allemaal voor Willem II topaankopen. Maar gewoon blijven mauwen en negatief doen.   

   30

   5
   • Tri_colores_1896
    Tri_colores_1896

    Nummer 4? Nummer 7 inmiddels. Lewis, Wellenreuther, Coulibaly, Van der Leij, Urbanski, Tsimikas, Crowley

    12

    0
  • @win

   Als het niet loopt met 11 Nederlandse spelers krijg je ook gezeik.

   Spelers die direct iets toevoegen en die ons in potentie naar het linkerrijtje kunnen brengen zijn altijd welkom, ongeacht de afkomst. En Crowley is er zo één. En hij heeft straks, in potentie, ook nog transferwaarde.

   Zeiken is geen kunst, beargumenteerd zeiken wel.

   17

   1
 25. waar blijven de berichten; weer een buitenlander, lijkt wel nec 2.0. (-:. Ik hoop dat die komt. Mooie voetballer voor ons waar we nog wel wat aan kunnen verdienen!

  11

  12
 26. Een zeer cratieve speler met voetballend vermogen waar je voor naar de Goirleseweg komt, succes andwelcome Daniel !

  24

  1
 27. Zeer creatieve speler die altijd de kortste weg naar het doel zoekt, een echte nr 10.

  Het gaat de goede kant op manne👌

  23

  2
 28. Hoe mooi, als Willem 2 hier gewoon Hannover 96 en Fulham aftroeft. Dan beginnen alle seinen toch echt op groen te staan om een hoop ploegen achter ons te laten komend seizoen. En hopelijk weer eens dwingend en aanvallend spel met behalve weinig tegentreffers ook weer eens een karrevracht doelpunten 🙂

  23

  1
  • Voetbalkruik

   Hij kon ook naar Fulham en Hannover. Ze betalen daar minimaal 750.000 euro per jaar. Kun je nagaan wat zo’n jongen hier gaat verdienen. Dit noem ik nou een echte toptransfer. Joris is goed bezig.

   17

   4
 29. Sjef

  Hele mooie transfer, erg knap als dit WII is gelukt. Goed bezig, mag ook weleens gezegd worden!

  35

  3
 30. Hopelijk kopen niet huren.

  4

  11
  • Wat is er nou niet duidelijk aan dit bericht, “hij gaat tekenen voor 3 jaar”, of zouden ze eerst 3 jaar huren?

   23

   2
   • Bd meldde ook dat tsimakas voor lange tijd zou komen. Die is ook alleen gehuurd

    9

    1
   • Eerst zien dan geloven inderdaad… Maar als je zo’n gast voor 3 jaar kan binden met ongetwijfeld een optie voor nog een jaar is het een topdeal!!

    14

    1
   • Zonningenfrans

    Lees op alle Engelse sites dat Arsenal hem toch echt wilde verhuren: http://www.coventrytelegraph.net/sport/football/transfer-news/coventry-born-arsenal-starlet-daniel-13206881. Heeft nog een contract tot volgende zomer en wordt nog steeds als een groot jong talent gezien. Zou het ontzettend knap en tegen het onmogelijk aan vinden als WillemII zo’n speler kan kopen. Laten we hopen dat het wel zo is.

    13

    0
   • Het bericht is aangepast, in eerste instantie stond er niks over contract.

    2

    0
   • @ZonnigenfransAls zijn contract in 2018 afloopt lijkt het me dat Arsenal bij huur een speler transfervrij laat gaan. Lijk met dan voor de hand liggend dat er sprake is van een overstap met een eerste terugkoopoptie voor Arsenal o.i.d.

    3

    1