Home » Headlines » MATCHDAY: Willem II – SC Heerenveen

MATCHDAY: Willem II – SC Heerenveen

Morgen speelt Willem II om 18:30 een thuiswedstrijd tegen het Heerenveen van Jurgen Streppel. Na een behoorlijk dramatische start werd er afgelopen weekend eindelijk gewonnen. Willem II won met 1-3 van Roda JC. Woensdag werd daar een nieuwe zege aan toegevoegd; in het bekertoernooi werd CSV Apeldoorn met 2-4 verslagen. Kan Willem II het in vorm verkerende Heerenveen verslaan?

Er zal geen twijfel bestaan over het feit dat de start van de competitie dramatisch te noemen was. Na vier duels stond de teller nog op 0, er werden nauwelijks doelpunten gemaakt en het spel was niet om aan te zien. Al snel ontstond er daardoor bij supporters en (zogenaamde) voetbalkenners het gevoel dat Willem II dit jaar weleens degradatiekandidaat nummer 1 zou kunnen zijn. De wedstrijd tegen Roda JC was om die reden dan ook van cruciaal belang; er moest en zou gewonnen worden. Gewonnen werd er. En hoe. Het eerste halfuur liet Willem II zien, in een 3-5-2-systeem, dat het wel degelijk kan voetballen. Door veel beweging in de ploeg en de drang naar voren werd Roda JC weggetikt. Resultaat: binnen 30 minuten stond er een 0-3 stand op het scorebord. Alle drie de doelpunten werden gemaakt door het spitsenduo Sol-Velikonja. Na rust was het spel een stuk minder. De goede wedstrijd tegen Roda JC kreeg woensdag een vervolg tegen de amateurs uit Apeldoorn. Met weinig moeite werd er, in tegenstelling tot andere jaren tegen amateurs, gewonnen.

Tegenstander Heerenveen is het seizoen opnieuw goed begonnen. Na 5 speelrondes is de ploeg van Streppel terug te vinden op de 4e plaats. Heerenveen heeft daarnaast als enige ploeg in de Eredivisie nog geen duel verloren dit seizoen. Smaakmaker aan de kant van de Friezen is op dit moment Arber Zeneli. Ook verdediger Denzel Dumfries maakte de afgelopen weken een zeer goede indruk.

Het zal voor Willem II niet makkelijk worden om zaterdag de punten voor het eerst dit seizoen in eigen huis te houden. Toch heeft de wedstrijd tegen Roda genoeg vertrouwen gegeven om te hopen op een goed resultaat. Het maakt niet uit in welk systeem je speelt, het gaat om de manier waarop je met het gekozen systeem omgaat. Met de steun van het eigen publiek moet Willem II in staat zijn om er een mooie avond van te maken.

 

25 reacties

 1. rood wit en blauw

  De wedstrijd was op fox 3 Kenny en niet op fox 1…bril vergeten?

  0

  1
 2. Ben niet ontevreden. Heerenveen 1 kans gehad ( kopbal voorlangs ) en uiteindelijk een schot die vanuit het niets aan kwam waaien. Voor de rest speelde willemII behoorlijk goed. Wat me tegenviel waren die lange ballen van de keeper.

  0

  2
 3. rood wit en blauw

  Afgelopen….van de Looi…het is mooi geweest,tijd om te vertrekken,gezakt voor je herexamen!

  4

  3
 4. rood wit en blauw

  Die Lachman…is die niet veel te dik?Of ligt het aan mijn tv???

  1

  2
 5. Veel te weinig bewegingen naar voren. Geen counters ook.

  1

  1
 6. rood wit en blauw

  Het zakt weer compleet in elkaar…wat een drama-elftal

  3

  2
 7. 1-2, met dank aan vdLinden die ‘m kansloos inlevert.

  1

  1
 8. Vind Sol goed spelen.

  0

  1
 9. rood wit en blauw

  Van der Looi doe iets…het zakt weer helemaal in…die spits kon zo inkoppen!!!

  1

  1
 10. ftricolores1

  Waarom krijgt een afscheid nemende speler niet de kans om het publiek toe te spreken… Schandalig om dit snel snel voor de wedstrijd te doen! Gewoon in de rust, veel beter! Zit nu een beetje naar Guus Meeuwis te luisteren….

  0

  1
 11. Zo de zon zakt na 45 min achter het stadion. Kan ik eindelijk weer wat zien!

  0

  1
 12. rood wit en blauw

  Voorstel…1e helft voortaan 44 minuten..scheelt WII nl veel doelpunten .

  0

  2
 13. Erg benieuwd hoe we vandaag gaan spelen. Zou me niet verbazen als we terugpakken naar 4-4-2

  wellenreuther

  Heerkens van de linden peters tsmikas

  Rienstra

  Crowley.                 Haye Croux

  Velikonja sol

  1

  2
  • frankvanstraalen

   Mij wel. Er is namelijk geen enkele reden voor na twee gewonnen wedstrijden om van systeem te veranderden. Gewoon Urbanski op de vrij gekomen plek. Of anders Heerkens als verdedigende middenvelder en Lewis op de plek van Heerkens.

   1

   1
  • lieftink speelt vandaag op de plek van chirivella 100% zeker 

   0

   1
 14. Lekker weertje en biertjes erbij 🙂

  Vanavond ouderwets gas erop !

  COME ON WILLEM II 💪💪

  1

  2
 15. Keiebaant

  Al wordt er morgen wel en geen goed resultaat gehaald dan nog kan het nog steeds niet geloven dat het aankoop beleid van Mathijsen totaal niet overeen komt met die van de trainer.

  In mijn visie kan deze samenwerking niet lang duren, Mathijsen haalt 6 buitenspelers en wij hebben een trainer die speelt met nul buitenspelers, dan gaat hij wisselen en breng een verdediger en laat deze als buitenspeler spelen.

  Dit maak je in geen een betaalde voetbalclub mee als alleen hier in Tilburg.

  9

  6
  • Weet niet of de samenwerking slecht is. Vd looi was begonnen met 4231 en dus de vleugelspelers. Ba utrecht is dat afgeschaft en zijn we 532 of 352 gaan spelen. In die tijd is er 1 vleugel aanvaller gehaald. Denk dat vd Looi gedurende dit seizoen is afgestapt van aanvallende vleugels. Blijft wel vreemd dat deze aanvallers niet gebruikt worden als vervangers van sol en onze slowaak. In een 352 kunnen azzaoui en coulibally ook uit de voeten. Laats genoemde speelt op die positie bij Jong Willem II

   1

   1
   • Gedurende t seizoen?? Utrecht pas de 2e wedstrijd vh seizoen  

    1

    0
   • Dus gedurende het seizoen niet voor start van het seizoen toch? Of tellen de eerste 2 wedstrijden niet mee.

    0

    0
 16. Afgelopen twee wedstrijden vertrouwen opgebouwd dus wellicht gaat het beter dan tegen ADO. Op de 1 of andere manier lukt het deze ploeg de laatste maanden niet om thuis te winnen. Ik weet ik maak me niet populair door te zeggen dat ik hoop dat Lewis niet speelt, maar dat meen ik echt. Maar het is reeel als Heerkens doorschuift op de plaats van Chirivella. Dus mijn voorspelling: met Lewis 0-2, zonder Lewis 1-1.

  3

  3
  • Waarom niet Rienstra op plek van chirivella en haye en crowley wat aanvallender?

   12

   0
   • Misschien omdat onze verdedigers bewezen hebben dat ze nog geen controle hebben! ge kunt wel alles op de aanval willen gooien, maar dan moet je verdediging er wel staan!

    1

    0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *