Home » Headlines » Coming up: Willem II – Go Ahead Eagles
Foto: Toin Damen

Coming up: Willem II – Go Ahead Eagles

Komende zondag om 12:30 speelt Willem II de op een na laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. De tegenstander deze middag is Go Ahead Eagles. De opdracht is duidelijk: winnen, zodat je nu écht zo goed als veilig bent.

De afgelopen week was niet bepaald een succes voor Willem II. De uitwedstrijden tegen FC Utrecht en PSV werden verloren en de midweekse wedstrijd thuis tegen ADO eindigde ook in een verliespartij. Vooral de wedstrijd tegen ADO had meer op kunnen leveren, omdat Willem II meer dan genoeg kansen kreeg. De uitwedstrijd tegen PSV kende twee hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt was het bomvolle uitvak dat niet stil te krijgen was. Het tweede hoogtepunt was de schitterende treffer van Haye. Helaas voor Haye en voor Willem II slaagde de assistent-scheidsrechter er niet om te constateren dat de bal een halve meter over de lijn was. Al met al was het week om snel te vergeten.

Bij tegenstander Go Ahead ging het vorige week niet veel beter. De nummer 18 van de Eredivisie won nog wel knap op bezoek bij FC Twente, maar in de Kuip werd de ploeg met 8-0 weggespeeld. Het belangrijke thuisduel tegen Heracles Almelo werd met 1-4 verloren. Heracles beleefde een makkelijke avond nadat Manu een discutabele rode kaart kreeg.  De club en Manu waren het niet eens met de straf van de KNVB, maar de voetbalbond verandert niets aan de schorsing. Manu mist daardoor het duel met Willem II.

Voor beide ploegen is de wedstrijd van zondag enorm belangrijk. Go Ahead heeft nu een achterstand van vijf punten op de nummer 17. Als Go Ahead verliest, dan lijkt rechtstreekse degradatie onvermijdelijk. Voor Willem II zou een winstpartij betekenen dat de 9e plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs, in zicht blijft. Mocht Willem II verliezen, dan worden de laatste weken enorm spannend. Ploegen als ADO, Excelsior en Sparta kruipen langzaam dichterbij.

 

12 reacties

 1. ftricolores1

  Winst is lekker! Maar wat een schande hoe vd Looi met Branco vd Boomen omgaat! 60minuten laten warmlopen, schandalig! Dieptepunt van deze middag!! (Al was t spel ook verre van goed)

  4

  1
 2. Waar is de KINGSIDE ??

  Waar zijn de 1600 uit Eindhoven, die er een geweldige sfeer van maakten ??

  COME ON WILLEM II !!

  1

  2
 3. Wat denken jullie van deze opstelling? Oulare en Sol in de spits. In de middenas achtereenvolgens Haye, Kali, Lachmann, Peters en Lamprou. Op links Croux en Wuijtens. Op rechts Lieftink en Van Anholt. Toelichting: Oulare is blij met Willem II, kopsterk, keihard werkend, inzicht, goede passes. Sol houdt van Willem II en de supporters houden van Sol. Neus voor doelpunten. Haye wordt ondergewaardeerd, maakt mooie doelpunten, heeft inzicht, kan mooi voetballen. Kali heeft een “eigen” liedje, zorgt ervoor dat Haye niet te veel verdedigend werk hoeft op te knappen. Lachmann doet meer goed dan fout. Peters is van dit team de echte Mister Willem II, is heel verstandig, is volgens mij een goede spelersbegeleider. Lamprou: Ik hoop echt dat hij volgend seizoen nog steeds bij Willem II zal spelen. Croux heeft mooie acties. Wuijtens heeft Willem II nog nooit in de steek gelaten, letterlijk en figuurlijk. Lieftink is in mijn ogen onopvallend goed. Van Anholt is solide.

  0

  2
 4. Der Bumber

  Het wordt zeker lastig. Maar de uitslagen van gister zijn gunstig. Zelfs bij verlies, blijft de streep 5 punten weg. En dat is veel over 3 wedstrijden. Bij winst ben je in feite 100 % veilig en is dat volgende week zelfs officieel..

  GAE gaat vrees ik degraderen, maar zal zijn huid duur verkopen. Antonia vind ik een bijzondere speler, ook een type wat bij WII zou passen. Welke back moet hem afstoppen, ik denk van Anholt. De kansen benutten dat gaat helpen. Come on Willem II!

   

  1

  0
 5. Heb er een slecht gevoel over.

  0

  5
 6. N.Y.C.

  Je moet deze wedstrijd winnen om 100% veilig te zijn, maar je speelt met een gehavende verdediging tegen een ploeg die vecht voor de laatste strohalm. En dat doe je als ploeg die nog geen overtuigende wedstrijd gespeeld heeft of een overtuigende overwinning op het scorebord heeft gezet. Als is te vrijblijvend en gezapig. Hopelijk doen ze het morgen anders, anders maak je het jezelf weer onnodig moeilijk.

  1

  0
 7. Na verlies van Heracles moet je voor maximale gaan. Winst is meedoen tot laatste dag en dat is toch anders meedoen tot de laatste dag zoals we gewend zijn de laatste jaren.

  vol op de aanval spelen met Oulare en sol in de punt en Falkenburg daar kort achter

   

  lamprou

  wuytens Peters Lachman van Anholt

  Ojo

  Haye                           Kali

  Falkenburg

  Sol                    Oulare

   

   

   

   

   

  5

  2
  • drobs

   Ik hoop het ook dat het weer deze opstelling wordt, want toen met Sol en Oulare in de aanval vond ik het beter gaan!

   1

   2
 8. Nu al ontzettend veel zin in morgen.  Wij willen 3 punten !

   

  Gas erop boys !!!

  5

  0
 9. Forza Willem II
  Forza Willem II

  We zijn al veilig nee nog niet officieel. Maar je hebt vandaag roda -sparta  een van de 2 laten punten liggen of ze pakken slechts un punt. Je hebt nog Eagles – sparta.,un  Ado Excelsior… maar zorgen dat we morgen winnen dat we officeel veilig zijn. Zodat ze aan de Goirleseweg komende week kunnen beginnen met de brieven voor het verlengen van seizoenkaarten 

  2

  -1
  • In hart en nieren

   Nog maar eens rekenen. Zelfs met die wedstrijden van concurrenten tegen elkaar kunnen we nog heel goed in de nacompetitie belanden. Met wat pech hebben we aan die 33 punten misschien niet genoeg. We moeten dan hopen dat Ajax er in navolging van PSV geen doelpuntenfestijn  van gaat maken. Inzetten op winst tegen de Eagles, maar vergeet even plaats 9, zeker niet verliezen, ook 1 punt kan heel belangrijk zijn.

   2

   0