Home » Headlines » MATCHDAY: Willem II – Excelsior

MATCHDAY: Willem II – Excelsior

Aanstaande zondag gaat de voetbaljaargang 2017/2018 van start voor de -tegen die tijd- 121-jarige Trots van het Voetballand. Tegenstander in het Koning Willem II Stadion is Excelsior. Om half drie vindt de aftrap plaats van de wedstrijd die onder leiding staat van arbiter Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Schaap en Kleinjan. De vierde official luistert naar de naam Gerrets.

Het was in personeel opzicht een bewogen zomer aan de Goirleseweg. Direct na afloop van het vorige seizoen kwam een exodus op gang die uiteindelijk leidde tot het vertrek van maar liefst veertien spelers. Hier tegenover staat de komst van -voorlopig- negen nieuwkomers. Veelal talentvolle jeugdinternationals, met als logische keerzijde dat de huidige spelersgroep op momenteel nog op weinig ervaring kan bogen. Een routine-injectie, vermoedelijk in de persoon van Ben Rienstra, is dan ook gewenst. Zondag komt hiervoor echter te vroeg, wat inhoudt dat Willem II hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap verschijnt met Wellenreuther, Lewis, Lachman, Peters, Tsimikas, Chririvella, Heerkens, Coulibaly, Crowley, Azzaoui en Fran Sol. Een elftal waarvan slechts vier spelers ook vorig seizoen al voor de Tricolores uitkwamen. De pot tegen Excelsior is daarom niet alleen een belangrijke openingswedstrijd tegen een potentiële concurrent, maar ook een graadmeter voor de sportieve staat van het nieuwe Willem II.

Ook bij Excelsior zijn deze zomerstop de nodige naambordjes vervangen. Een fors aantal spelers verliet de ‘club van oud papier’, waaronder uitblinker Nigel Hasselbaink, doelman Warner Hahn en Bas Kuipers. Ook Terrell Ondaan vertrok uit Kralingen en komt inmiddels uit in de Turkse tweede divisie. Opvallende nieuwkomers zijn de gewilde Jinty Caenepeel die overkomt van FC Eindhoven en de ons welbekende Ali Messaoud. Excelsior werkt enigszins gehavend toe naar het treffen van zondag. Mike van Duinen ontbreekt door een knieoperatie en het meedoen van Luigi Bruins, die met een bovenbeenblessure kampt, is onzeker.

Onze club heeft het de laatste jaren opvallend lastig in thuiswedstijden tegen de Kralingers. De laatste overwinning dateert alweer van tien jaar geleden. Op 1 december 2007 werd een klinkende 6-0 zege geboekt dankzij goals van Demouge, Poepon (ieder twee), Boutahar en Van der Struijk. Sindsdien werd er op eigen bodem drie keer gelijkgespeeld en twee keer verloren. Vorig seizoen eindigde de ontmoeting in Tilburg in een teleurstellende puntendeling, toen een vroeg doelpunt van Sol kort voor tijd ongedaan werd gemaakt door de gelijkmaker van Hicham Faik. Op Woudestein presteren we de afgelopen seizoenen met drie overwinningen en één gelijkspel aanmerkelijk beter.

5 reacties

 1. Dit gaan wij niet winnen. Azzoui en coulibaly veel te statisch waardoor Sol ook niks kan…..

  0

  0
 2. Sogetup

  Wow zoveel zin in. Nu al de kriebels. Ik ben zo benieuwd. Hopelijk iedereen er vol achter en niet gelijk gaan lopen fluiten als het even niet loopt. Dit is gelijk een belangrijke pot. So get up!

  14

  1
 3. Met uitwedstrijden tegen het sterke Utrecht en Feyenoord in het vooruitzicht zal deze gelijk gewonnen moeten worden..

  Knallen op de tribune en zorgen dat de vlam overslaat op het veld !

  COME ON WILLEM II💪💪💪

  10

  1
 4. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Bam de 1e stap naar lijfsbehoud is gezet ADO verloren van Utrecht we staan 17e😜

  15

  2
  • Dat is idd altijd het positieve voor ons aan de 1e speelronde, we kunnen alleen maar plekken winnen 🙂

   4

   1