Home » Headlines » Coming Up: Willem II-AZ
Haye in actie tegen zijn voormalige club AZ (c) foto: Toin Damen

Coming Up: Willem II-AZ

Zo, die was lekker afgelopen zaterdag. De 0-2 tegen Vitesse. Waar na de desastreuze nederlaag tegen Heracles de degradatiezone weer lonkte, is deze door de overwinning op Vitesse voorlopig weer even uit beeld. Aanstaande zondag – de wedstrijd is van zaterdag naar zondag verplaatst vanwege de Europa League-verplichtingen van AZ – kunnen we (definitief ?) afstand nemen van de degradatiezone. Drie punten zouden ervoor zorgen dat Willem II zich veilig nestelt in de middenmoot en zelfs omhoog kan kijken.

Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Er zal immers nog wel eerst nog even moeten worden gewonnen van AZ. Over de vorm van de Alkmaarders na de winterstop is weinig te zeggen. Tegen degradatiekandidaten Go Ahead Eagles en Sparta werd resp. gewonnen en gelijkgespeeld. Tegen concurrenten Vitesse en SC Heerenveen werd resp. verloren en gewonnen. En er werd ook kansloos verloren tegen PSV. Dit alles leverde tot nu toe 7 punten op na de winterstop. Een punt meer dan Willem II.

Tijdens de winterstop was AZ nog op 3 fronten actief. Volgende week zullen dat er nog maar 2 zijn. De kwartfinale van de beker werd gewonnen van SC Heerenveen met 1-0, maar afgelopen donderdag kregen de Alkmaarders een forse tik op de neus in de Europa League tegen Olympique Lyon. 1-4 werd het maar liefst. Einde verhaal dus.

Net zoals er weinig over de vorm van AZ te zeggen valt, is er ook geen peil op Willem II te trekken. Willem II had al definitief veilig kunnen zijn als het van concurrenten NEC en Heracles had gewonnen. Vooral deze laatste nederlaag deed pijn. Met een man meer wist Willem II een 1-0 voorsprong niet te behouden. Aan de andere kant had Willem II wel erg veel geluk met de 3-2 overwinning tegen Sparta Rotterdam. En ook de 0-2 overwinning tegen Vitesse was nauwelijks verdiend te noemen. Maar wie maalt er om? Erwin van de Looi zal dan ook weinig aanleiding zien om zijn elftal te wijzigen. Het oude, vertrouwde 4-3-3 zal wederom worden ingeruild voor 4-2-2 met Sol en Oulare in de spits. De enige wijziging is wellicht de rechtsbackpositie. Van Anholt lijkt niet helemaal fit, waardoor de kans bestaat dat Guus Joppen zijn positie inneemt.

Willem II en AZ kennen een lange, pikante, geschiedenis. Dit begon in 2004 toen Martin van Geel Willem II-ers Joris Mathijsen, Kew Jaliens en Tarik Sektioui wegkaapte uit Tilburg. Sindsdien hebben nog meer spelers de overstap gemaakt, waarvan de transfer van Mounir el Hamdaoui op de laatste avond van de transferperiode in de zomer van 2007 het meest pijnlijke was. Stijn Wuytens was de laatste Willem II-er die in de winter van 2016 de overstap naar Alkmaar maakte. Stijn Wuytens zal waarschijnlijk in de basis staan aanstaande zondag, nadat hij twee wedstrijden geleden 2x geel kreeg tegen PSV.

De wedstrijd eerder dit seizoen werd in Alkmaar vrij kansloos met 2-0 verloren. AZ-thuis ligt Willem II echter wel. Gek genoeg was AZ de ploeg waar Willem II de afgelopen jaren vaak van heeft gewonnen. Ook in de sportieve donkere jaren aan het begin van dit decennium. Vorig jaar werd er weliswaar met 0-2 verloren door 2 doelpunten van Vincent Janssen, maar de drie hieraan voorafgaande thuiswedstrijden werden alle drie gewonnen. Laten we aanstaande zondag hopen op een zelfde resultaat!

13 reacties

 1. Helemaal eens, hoe kan je geen fan van Lieftink zijn. Erg goed gespeeld al weken! Tegen beter weten in wellicht hoopvol gestemd vandaag.

  2

  0
 2. Als we vandaag winnen komt DGKL in zicht?

  1

  0
 3. Ondanks de zondag, en een klote tijd, weer enorm veel zin in.

  Gaan we een grote stap zetten naar volgend seizoen wederom eredivisie ??

  COME ON WILLEM II ?

  0

  0
 4. RJ

  Eindelijk Matchday! Na Vitesse uit ben ik weer hoopvol gestemd. De bal is rond, we beginnen weer met 11 tegen 11 en een 0-0 stand.

  COME ON WILLEM II, zorg ervoor dat de Kaaskoppen eraan gaan vandaag.

  0

  0
 5. Ik geloof niet dat je veel kans maakt met 4-2-2 tegen AZ….

  5

  1
 6. Lieftink speelt over 2 jaar bij een club bovenkant linkerrijtje!

  Fijn zo’n binnengewandelde meevaller voor ons clubke!

  Vitas niet blij mee denk!!

  1

  0
 7. Der Bumber

  Dit is weer een tegenstander die ons ligt. Ook uit spelen we vaak aardig tegen AZ. Maar ons ploegje dan. Vorige week met stijgende verbazing gekeken naar Vitesse uit. Enerzijds veel mazzel, anderzijds Vitesse creëerde niet zoveel.  Verwacht dat AZ het spel zal maken en dat ligt ons beter dan een tegenstander 90 minuten onder druk zetten.

  Belangrijk on nu de punten te pakken. Roda won gsiter van GAE. Vorig seizoen werd je met 30 punten 15e (Excelsior), maar dit seizoen ligt de lat op 34/35 punten.

  Obbie Oulare is nu al geslaagd, ondanks de kritiek op het houterige spel. Misschien kan die ander huurling van Juventus wat meer rust op het middenveld brengen. Ben geen fan die Lieftink, al werkt hij erg hard.

  Come on Willem II

   

   

  0

  8
  • geen fan van Lieftink? De man speelt hartstikke goed. Tegen Vitesse wat minder dan maar voor de rest speelt hij echt top.

   11

   0