Home » Laatste Nieuws » MATCHDAY: Willem II – ADO den Haag

MATCHDAY: Willem II – ADO den Haag

Hoop doet leven…

Het seizoen begint pas écht op 1 september 2017. Een dooddoener, maar voor dit seizoen een enorm understatement voor onze Tricolores. Laten we zeggen dat de statistieken van de maand augustus niet echt rooskleurig zijn. 0 uit 3. 1 voor, 9 tegen. De 18e plaats.

Een plek in de middenmoot was ons voorgespiegeld, met een herkenbaar elftal, Nederlandse ervaring en potentieel naar de toekomst. Het merendeel van de supporters is nog niet helemaal overtuigd dat het technisch kader in haar opdracht is geslaagd. Daarom ook een goed initiatief dat Joris Mathijsen vragen beantwoord en duidelijkheid verschaft.

De laatste week/ weken van augustus stonden ook dit jaar in het teken van in- en uitgaande transfers. Zou Veerman dan echt komen? En dat voor € 800.000,-? Kortstondig ontstond er veel discussie, evenzo toen een mogelijk vertrek van Peters of Sol ter sprake kwam. Uiteindelijk ging er niemand uit.

Met Etien Velikonja, Mo el Hankouri en Job van der Linden werd de selectie in de laatste week van augustus nog versterkt. Hier tegenover stond het vertrek van Calcan, die overigens dan wel meteen scoorde bij zijn debuut voor FC Dordrecht. De selectie is daarmee, in ieder geval tot aan de winterstop, compleet.

ADO den Haag kende een vergelijkbare competitiestart. Op het oog een wellicht iets lastiger programma maar met hetzelfde resultaat. 3x verlies tegen FC Utrecht, AZ en SC Heerenveen. Alleen 2 doelpunten minder maakt dat ADO de 17e plaats bezet. Ook ADO den Haag roerde zich de laatste week op de transfermarkt. Vooral aanvallend werden op het oog aantrekkelijke spelers toegevoegd aan de selectie. El Khayati, Erik Falkenburg en Ricardo Kishna zullen hoogstwaarschijnlijk allen in de basis aantreden tegen de Tricolores.

En die wedstrijd, die wordt nu al getypeerd als de eerste degradatiewedstrijd van het seizoen. Beide teams zullen vooral niet willen verliezen. Houd Willem II vast aan haar doelstelling? Aantrekkelijk en aanvallend voetbal of bouwt Erwin van der Looi nu al zekerheden in die het resultaat heilig verklaren?

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst. Laten we het hopen want de balans tegen ADO den Haag is niet positief. De afgelopen 2 edities werden verloren. Van de laatste 7 thuiswedstrijden tegen ADO den Haag werd er slechts 1 gewonnen. Ach ja, hoop doet leven.

Ondanks alles zal Willem II de steun van het publiek hard nodig hebben. Laat Willem II – ADO den Haag het voorprogramma worden van een mooie avond. Half zeven thuis betekent ook dat we om half negen aan de bar kunnen staan van de Beitel. Hopelijk om te proosten op de overwinning!

Vermoedelijke opstelling Willem II:
Wellenreuther, Lewis, Lachman, Peters, Tsimikas, Rienstra, Chirivella, Crowley, Azzaoui, Sol, Coulibaly

57 reacties

 1. Ben de frustratie nog niet te boven, wat was het onthutsend zwak. De zwakste schakel was by far Lewis, maar je mag het van de Looi aanrekenen dat hij hem zo lang laat staan. Ook Lachman laat wekelijks zien dat het hem niet lukt zich volledig te focussen gedurende 90 minuten. Ik had me verheugd op een leuk potje voetbal, met fris en snel combinatie spel, met al die jonge en frivole nieuwe aankopen…. zitten die allemaal op de bank. ADO was heel slecht, maar als je daar dan toch van verliest zegt dat alles van Willem 2. Een lichtpuntje… volgend jaar de uitwedstrijd naar Volendam.

  1

  0
 2. Wat een kutteam! Mathijsen mag wat mij betreft vandaag zn koffers nog pakken! NIKS goed gedaan zolang hij hiee zit… Van t fiasco rondom de fanshop (ja daar speelt hij een rol in met zn Tricorp / Jorissport connectie) naar het wegjagen van spelers als Lamprou, Oulare, Koppers, Kali en Falkenburg en het niet doorpakken op FATSOENLIJKE versterkingen.Joris is de allerzwakste schakel!! Oprotten! En neem je oom mee!!!Ow en laat die kwal van een Hermans ook eens heel gauw oprotten!! Niks dan slechte invloed met een veel te dikke vinger in de technische pap, met 0,0 verstand van zaken!! 

  18

  0
 3. Ik ben echt totaal geen hooligan. Maar hebben jullie die gevoelens de laatste tijd ook om eens voor de hoofdingang te gaan staan en even uit leg te gaan vragen?manmanman

  14

  3
 4. Als van der Looi nog eenmaal Lewis op stelt is hij zeker ongeschikt. En verder, zelfs de presentator van fox had plaatsvervangende schaamte. Dat zegt genoeg. Volgende week Roda uit, kortom weer 0 punten.

  9

  1
 5. Dit elftal is zooooooo matig. We creëerden 0 kansen, alle spelers die zijn aangetrokken blijken het niveau niet aan te kunnen, een trainer die met 2 spitsen begint ZONDER buitenspelers……

  Ko. Al 37 jaar bij Willem II, dit is met afstand de slechtste wat ik heb gezien…..

  We gaan er rechtstreeks uit…o o wat is dit pijnlijk…..

  13

  2
  • Volledig mee eens. Die elftal kan niets. Niet verdedigen, niet aanvallen, nie5a creëren, geen duelkracht, geen inzet.  Apatische spelers. Goal was toeval. Kutactie, kutvoorzet en kut afgemaakt  (Ja, hij zat, klopt).

    

   Zoals eerder gezegd, dit team haalt geen 10 punten. Er is geen enkele meerwaarde aangetrokken. Joris, bedankt!

   4

   1
 6. Highway Patrolman
  Highway Patrolman

  Do I need to say more!!

  8

  1
 7. Van der Looi OUT!!!Joris OUT!!Lewis OUT!!Keepert OUT!!Lachman OUT!!Haye OUT!!Croux OUT!! En de mensen die iedereen minnetjes gaven dat we geduld moest hebben op versterkingen.  OUT!! Dan dinsdag beginnen met trainen en zien we waar het schip strand!! Dit team is Fc Oss niveau

  13

  3
 8. Als je ze zo kado geeft vraag je erom. En weer laat het middenveld een speler helemaal vraag. Joris is er toevallig geen clubloze middenvelder te vinden? Een die wel een man kan dekken?

  4

  0
 9. Kunnen de mannen van ks79 weer terug naar vak B? Leuk dat die mannen sfeer willen maken. Ga zo door! Maar was voor het seizoen al bang dat men zich teveel met uitpubliek bezig gingen houden.

  Tegen Excelsior viel dat mee maar dat komt omdat die niks mee nemen aan uitsupporters. Tegen ADO vandaag was t echt beschamend. Ze zetten zichzelf, de club en alle mede supporters zwaar voor lul.

  17

  2
 10. Ik kreeg zoveel duimpjes omlaag van de mensen hier dit team aan het verdedigen waren. PVinden jullie het nog steeds zo geweldig?  Als je het nou nog niet ziet dan heb je echt geen verstand van voetbal. 

  8

  3
  • rood wit en blauw

   Achteraf je gelijk halen is zo gemakkelijk…ik heb voor de competitie voorspeld dat ze17e worden….Dat had ik ook al 10x kunnen aanvoeren!!Maar wat heeft dat voor zin!Helaas,met deze trainer is het uitzichtloos…Nu ingrijpen…dan kan het allemaal nogAnders wordt het een rechtstreekse exit en heb ik het ook verkeerd voorspeld!

   8

   2
 11. Gelukkig wel iets meer strijd gezien al vanavond ! Maar was wederom dramatisch ! Eigenlijk alleen vd Linden en Tsimikas die enigszins een acceptabel niveau halen. Riemstra valt ook zwaar door de mand. Kan totaal geen stempel drukken op het elftal ! Wordt een lang en vervelend seizoen als er niets gaat veranderen.

  7

  0
 12. ’t is gedaan. Dit elftal gaat geen 1 punt halen dit seizoen.

  10

  2
  • rood wit en blauw

   Jawel…dat gaan ze wel op het moment dat de leiding besluit voor een andere trainer..En daar kun je uiteraard op wachten,,,dat is een ongeschreven wet in het voetbal!Wat mij betreft z.s.m.

   11

   0
 13. Door van der Looi binnen te halen hebben ze gezorgd dat de hele clubcultuur aan diggelen ligt. Alles wat Jurgen Streppel opgebouwd had heeft hij samen met Joris en Berry keihard afgebroken! van Anholt of Lewis Lamprou of deze clown,Chirivella of Falkenburg zeg het maar… In plaats van stabiele middenmoter ben je degradatiekandidaat nr 1. 

  14

  1
 14. Het is echt werkelijk waar om te janken dit zo slecht!

  7

  0
 15. Kan vd Looi aub terugschakelen naar 433. Met deze tactiek ga je geen kansen creeeren.

  8

  1
 16. Wederom dramatisch! Het kapitaal moet weer op het veld staan aldus Joris. Nou ik kan je verklappen er staat niets van waarde op het veld.

  4

  0
 17. Kutteam… slappe zooi. Haye opstellen is starten met 10… de rest… diepe zucht #schaamjekapot

  7

  0
 18. Wat een waardeloos elftal is dit!

  6

  0
  • rood wit en blauw

   Wellenreuter zelfde verhaal…lekker terug naar de reserves van Schalke en Branderhorst erin.

   5

   0
   • Wellenreuther en Lewis, by far de slechtste schakels. Levensgevaarlijk om deze achterin te zetten. Als vdLooi niet snel wisselt ie t gedaan.

    1

    0
  • rood wit en blauw

   Dit is geen elftal…dit is nog erger als los zand…slechtste elftal in 25 jaar! Ook alwinnen ze nog per ongeluk…slechtste elftal…5-3-2 thuis..schaam je van der Klooi!

   5

   0
 19. rood wit en blauw

  Gestuntel van Lewis onacceptabel op dit nivo!Heerkens rechtback en Lewis naar de tribune!

  6

  0
 20. Die vermoedelijk opstelling kan de prullenbak in!!Overigens is de echte opstelling naar mijn mening prima!

  0

  3
 21. losse kaart verkoop vandaag ?? kan iemand mij daar meer over informeren 

  0

  0
  • De Koninklijke II

   besteljekaartje.nlJe kunt ook een kaartje bij de stadionkassa’s kopen, vanaf anderhalf uur voor aanvang van de wedstrijd

   0

   0
 22. Het word niet makkelijk maar ik ga voor de eerste 3 punten. 2-1

  0

  1
 23. Der Bumber

  Verwacht Brandenhorst, Lewis, vd Linden, Peters, Tsimikas, Heerkens, Rienstra, Haye, Crowley, Sol en Velikonja.

  7 Nederlanders in de basis, zijn we in een keer van de discussie balans buitenlanders/ Nederlanders af.

  Ik hoop vooral dat we vanavond doelgerichtheid en kansen mogen bewonderen. En snel een chemie tussen Crowlely, Haye en Sol – Velikonja.  Twee scorende spitsen, waarbij opvalt dat Sol vooral met het hoofd soort en Velikonja met de (linker) voet.

  Gok op 3-1

   

  Come on Willem II

   

  4

  2
 24. Vandaag moet t gebeuren manne….

  COME ON WILLEM II  !!!

  1

  0
 25. In het evt. nieuwe systeem( twee spitsen)heb je 6 !!! overbodige vleugelaanvallersop de bank…belachelijk veel voor een club als Willem II !

  4

  3
 26. Lekker om weer wedstrijdje op zaterdag avond te hebben. Veel te lang geleden.

  HUP WILLEM II

  5

  5
 27. Ik weet niet of het jullie opgevallen is maar het kwetsbaarste deel van de verdediging is momenteel het centrum. Zeker op rechts met Lachman.

  4

  2
 28. david loggie

  T zou gek zijn als Vd Linden niet in de basis zou staan. Vd looi was erg blij mee. Hopelijk brengt ie wat rust in de verdediging. Gebrek aan snelheid wordt wel een dingetje in onze verdediging.

  Dus of 5 verdedigers en als het toch met  4 is verwacht ik peters of vd linden linksback..

  0

  3
 29. Mohammed Sylla Fan
  Mohammed Sylla Fan

  Misschien kunnen we beter een besloten wedstrijd houden, zonder publiek. Dat zijn de spelers nu gewend met de twee laatste trainingen die besloten waren. 😭

  4

  10
 30. Hoop van niet, maar ben bang dat ADO zn eerste 3 punten gaat halen. Dit elftal is niet sterk genoeg helaas. Zeker niet met lewis in de basis.

  5

  12
 31. Pirot Russia

  Wat doe je als je 3 wedstrijden verloren hebt : dan ga je knokken/vechten alles doen om de overwinning binnen te slepen….dat geldt voor zowel spelers als supporters.En volgende week gaan we met z’n allen naar Roda !

  22

  1
 32. Deze gewoon ff winnen en daaarna met zn alle naar Roda

  9

  2
 33. Ik gok op andere opstelling

  Wellenreuther, Lewis, lachman,Peters,vd Linden, Tsimikas, Rienstra, Chirivella, Crowley,Sol,Velikonja

  18

  1
 34. Misschien kan op dit item wel iemand mijn vraag beantwoorden;)Wat kunnen we van El Hankouri verwachten? Is dat een potentiële basisspeler?

  0

  1
  • Niemand heeft hem nog zien spelen. Ik verwacht dat hij coulibaly snel uit de basis speelt, afgaande op prestaties coulibaly tot nog toe.

   1

   4
   • @snorro,Die Fransman  staat  al niet meer in de basis hoor. Ze kwamen erachter dat Coulibaly geen Nederlands en/of Engels verstaat.Ja, een Fransman die alleen Frans praat en verstaat.Je verwacht het niet hè!!!!!!!

    5

    2
   • 😂😂

    1

    0
  • heb navraag gedaan bij Feyenoorder op het werk. Die kwam met het standaard verhaaltje.  Als hij vertrouwen heeft kan hij een leuk spelertje zijn voor jullie 

   3

   1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *