Home » Headlines » COMING UP: Heerenveen – Willem II

COMING UP: Heerenveen – Willem II

Het werd toch weer een beetje zweten afgelopen weken, toen de concurrentie ineens flink punten begon te halen. Zouden we dan toch nog in gevaar kunnen komen? Gelukkig niet. Na een schandalige eerste helft werd Eagles toch verslagen, waardoor Willem II nu echt zo goed als veilig is. 8 punten tot de streep, dat mag toch niet meer mis gaan. Sterker nog, de play-offs zijn ook nog altijd in zicht. 36 punten met nog 3 wedstrijden te gaan, dat voelt toch wel erg lekker!

Vrijdag staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Een potje waarin de Tricolores volledig vrij en vrolijk kunnen voetballen zonder druk. Tevens een weerzien met onze voormalig kale leider Streppel. Die staat met zijn Heerenveen na 31 wedstrijden slechts 4 puntjes boven onze jongens. Een half jaar geleden was het feest in Friesland, want Heerenveen was onder Streppel goed gestart en speelde zo nu en dan geweldig voetbal. Hoe anders is dat een paar maanden later. Heerenveen speelt soms leuk, maar wint niet veel meer. Een euvel dat we nog wel een beetje kennen van de jaren dat Streppel hier trainer was. Waar mogelijk verzorgd voetbal, maar vaak niet het gewenste resultaat. Uiteraard met het verschil dat Braber niet in de 75e minuut het veld in komt 😉

Willem II was overigens zelf een van de ploegen die Heerenveen met beide beentjes op de grond heeft gezet, door eerder dit jaar thuis met 2-1 te winnen (Sol scoorde 2x). Daarna is het er niet beter op geworden in Friesland en de kritiek groeit dan ook.

Maar ook bij de Tricolores zijn er nog altijd wel zorgen. Niet meer over de uitkomst van dit seizoen, dat zal wel goedkomen, maar wel over de blessures. En daar kan ook nog een schorsing van Croux aan worden toegevoegd. Van de Looi zal dus creatief moeten zijn met de opstelling, net als tegen Eagles.

Er staat vrijdag voor beide partijen zeker nog wat op het spel. Heerenveen kan nog altijd ingehaald worden door Heracles, Groningen en Willem II. Winnen in Heerenveen brengt de kansen op play-offs weer wat dichterbij. Helaas dit keer niet met een grote delegatie Kruiken, de teller blijft voorlopig op net boven de 120 steken. Willem II onwaardig, snel bestellen dus nog!

Wat denk jij, gaat Willem II voor een stuntje zorgen in Heerenveen?

11 reacties

 1. Graag trainer buitenstampen. Dit kan toch niet het resultaat zijn van een heel seizoen hard trainen en samenspelen. Het is verdomme een godswonder dat je er zonder nacompetitie in blijft. Het is eigenlijk respectloos naar jezelf toe als je de uitwedstrijden van Willem II kijkt. Weer 90 minuten van mn leven vergooid aan rotzooi.

  0

  0
 2. Over de knie leggen die kale biljartbal. Van Aken geblesseerd, dusss Obbie, er bovenop bij die kleine onzekere Belgische krullenbol. Respect voor Streppel Ok, maar tot de dorpsgrens van Heerenveen, daarna geen ontzag meer maar 200% en wel 93 minuten. En het mag wat sneller die opbouw..

  4

  0
 3. Meer respect graag voor Jurgen Streppel.

  Onder zijn leiding zijn we gepromoveerd. Ik zal het geheugen nog even opfrissen:)

  Afbeeldingsresultaat voor streppel heuvel promotie

  4

  4
 4. mantelosimples
  mantelosimples

  Please man ik kan die kop niet meer zien….ARGHH

  4

  9
 5. Ik duim voor 3 punten.

  2

  0
 6. We zijn dit seizoen op een handvol wedstrijden na nergens weggespeeld, dus zie ons wel een puntje (of meer) pakken in Friesland.

  Achterin dichthouden en stiekem toeslaan met onze kleine rotterdammer ?

   

  8

  2
 7. N.Y.C.

  Ik denk eerlijk gezegd, zeker als we beginnen net als tegen Eagles, dat je met een achterstand de rust in gaat. Ik schaal Heerenveen toch wel een stuk hoger in en we mogen blij zijn als we een punt halen. Met een goede instelling, wie weet…

  2

  1
 8. De foto van Streppel beschrijft exact mijn voorgevoel over deze wedstrijd…

  11

  0
 9. Cards

  heerenveen heeft helemaal niets waarvoor ik een (halve) dag op werk opneem, dus hou dat verhaal met die kaarten bij je. 15:45 op vrijdagmiddag werken de meeste mensen gewoon. dat bij de wereldvreemde knvb iedereen om 13:00 aan de bitterballen zit heb niets mee te maken.

  13

  2
 10. De kaarten voor het eigen vervoer zijn in tegenstelling tot Groningen uit ook wel erg prijzig…

  8

  1
  • groningen geeft gratis kaarten als je maar 1 van de 2 vakken pakt. vandaar.

    

    

   0

   1