Home » Headlines » MATCHDAY: Groningen – Willem II

MATCHDAY: Groningen – Willem II

WAT een ontlading zondag! We zijn er nog van aan het natrillen. De Tricolores hadden het na rust erg lastig, maar de overwinning was over de gehele wedstrijd gezien gewoon verdiend. Eindelijk zag het spel er ook weer eens goed uit, want ondanks de vele punten afgelopen weken was het spel niet altijd goed. Maar ach, we don’t care, zolang die punten maar gehaald worden!

Na de overwinning van zondag, die ook nodig was aangezien de ploegen onderin ook ineens massaal besloten te winnen, zijn we toch eigenlijk wel echt officieus veilig. Toch? Sterker nog, met thuiswedstrijden tegen Eagles en Ado voor de boeg mogen we zelfs denken aan het behouden van onze positie. Dat zou wat zijn…!

Komend weekend trekken we naar het Noorden, naar Groningen. Waar Willem II de laatste maanden punten pakt, kan dat van Groningen niet echt gezegd worden. 14 januari werd er voor het laatst gewonnen, uit bij Heracles (wel gelijk met 1-4). Afgelopen weekend verloor men kansloos van Roda, met 3-1. En dat terwijl Roda niet bepaald bekend staat om het aanvallende spel en de doelpunten. Een wanprestatie dus. Groningen zit in de problemen en kent een kleurloos seizoen. De ploeg staat zelfs 4 punten achter ons eigen Willem II, dat zijn we niet gewend.

Wie weet valt er dit jaar dus wel wat te halen in Groningen. Eerder dit jaar werd het in Tilburg 2-1, na een laat doelpunt van Ogbeche. Ook toen was er sprake van grote opluchting. In Groningen viel er in het verleden vaak niet heel veel te halen voor Willem II, al laten de laatste jaren wel zien dat het elkaar vaak weinig ontloopt.

Zal Sol starten tegen Groningen? De lange/sterke Oulare is wellicht geen balvirtuoos, of afmaker zoals Sol, maar was tegen Zwolle wel ERG belangrijk. Vrijwel elke lange bal was voor Obbi, die daarmee een zeer belangrijk aandeel had. Hij hield continu 2 verdedigers bezig en werd dubbel gedekt waardoor er elders ruimte kwam. De tijd zal leren wie de voorkeur krijgt, maar het is een verademing voor ons als supporter om ook in de spits keuze te hebben!

9 reacties

 1. Willem II rulezz

  Groningen was beter… maar niet omdat ze zoveel druk zetten. Willem II verloor elk duel EN elke vrije bal. Ik heb weinig rustig opgebouwde aanvallen gezien. Wat werd de bal snel ingeleverd, verschrikkelijk…

  Erg blij met het ene puntje. Snel koesteren en op naar de volgende wedstrijd!

  0

  0
 2. Gelukkig punt, maar dik tevreden mee. Tsjimanga was heel erg slecht. Mooi doelpunt Oulare

  0

  1
 3. Dramatisch begin, te weinig druk op de bal door de voorwaartsen, gelukkig hebben we Kostas, die behoed ons maar weer eens voor een achterstand.

  0

  0
 4. Wat een dramatische eerste helft was dit zeg

  1

  0
 5. De Koninklijke II

  Willem II heeft een mooie uitgangspositie. Waar we een tijdje terug nog een wedstrijd moesten winnen om een gat te slaan met de degradatiezone, kunnen we dat nu doen om een serieus gaatje te slaan in de middenmoot!

  Hopelijk spelen ze niet te angstig, vorige week gezien dat dat nergens voor nodig is. Benieuwd naar de opstelling!

  Come on!!!

  0

  0
 6. Der Bumber

  Tegen Zwolle wist ik niet wat ik kon verwachten. Dat was dus een enorme positieve verassing. Maar tegen Groningen weet ik het wel. Dit wordt een zeer lastige wedstrijd.

  We kunnen Groningen eigenlijk niet op een slechter moment treffen. De druk stijgt daar per week. En dat is gezien de kwaliteit van de selectie onnodig. Ze hebben erg goede spelers zoals Tibling en Mahi. Tegen Ajax speelden ze erg sterk. Ook in Tilburg vond ik ze goed spelen. We wonnen toen niet echt verdiend.

  De wisselvalligheid zie bij de meeste clubs in de Eredivisie. Zie Vitesse (Zwolle, Sparta), Sparta (Feyenoord en Vitesse), maar ook Groningen (Ajax en Roda) en Willem II (Twente en Zwolle)..

  dus ben geen azijnpisser, maar hopelijk heb ik het mis. Come on Willem II!

  3

  8
 7. david loggie

  Mooi stadion, matig team, Linssen geschorst, Groningen Fanatics met vakantie, WII geen druk…kortom dit wordt een driepunter.

  10

  0
 8. Oulare geselecteerd voor Jong België,  Sakor voor Jong Noorwegen, en Lachman is geselecteerd voor Curaçao.

  5

  0