Home » Headlines » Analyse VI: Extra defensieve zekerheid brengt Willem II (nog) niets
Erwin van der Looi.

Analyse VI: Extra defensieve zekerheid brengt Willem II (nog) niets

Willem II kwam om de 0-0 te verdedigen, PSV lijkt nog steeds in dubio: inzakken of vastzetten, ageren of reageren? Willem II speelde met drie centrale verdedigers, twee backs, daarvóór drie middenvelders die ook achter de bal moesten blijven. Slechts twee man (Haye en Sol) speelden wat meer voor de bal. PSV speelt tegenwoordig 4-3-3 met zowel Jorrit Hendrix als Marco van Ginkel in een meer controlerende rol op het middenveld en Gastón Pereiro als de aanvallende middenvelder.

Uitvoering:
Willem II gaf PSV de bal. De ploeg uit Eindhoven ontbeert echter de automatismen om een verdedigende tegenstander uit elkaar te spelen, terwijl er bij balverlies niet de gezamenlijke reflex is om de bal meteen te heroveren. Daardoor waren de Tilburgers aanvankelijk gevaarlijk in de omschakeling. Toen na de 1-0 de bezoekers gedwongen waren eruit te komen, werd opnieuw duidelijk dat de kracht van PSV ligt in de counter.

Oordeel/niveau:
De koploper van Nederland is op zijn best als de ploeg kan reageren. Willem II is op zoek naar defensieve zekerheid, maar het incasseerde intussen al achttien doelpunten in zeven duels.

21 reacties

 1. Wel goed dat ondanks alle kritiek van alle kanten dat Willem II intern rust in de gelederen houd. Zij zullen toch alle zorgen en kritiek die van de supporters en van de media komt mee lezen neem ik aan. Of zal er achter de schermen van alles broeien? Het siert de club in ieder geval dat ze niet mee doen aan stemmingmakerij! Mijn Willem II hart hoopt dat het snel beter zal gaan, en dat we aan het eind van het seizoen weer met z’n allen trots op onze club kunnen zijn!!

  17

  1
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   Van een 4-0 bij PSV moet je niet in paniek raken, maar de stand na 7 wedstrijden liegt niet. Ik neem aan dat er intern ook wel twijfels zijn of we op de goede weg zijn, ook bij onze trainer. De laatste wedstrijden zie je wel verbetering, maar er ligt veel druk op de komende pot tegen Twente. Ik ben benieuwd of er aanpassingen zullen zijn qua speelwijze en invulling van de poppetjes. Ik neem aan dat Velikonja dan weer kan spelen.

   2

   4
 2. Tri_colores_1896
  Tri_colores_1896

  Als er iets is dat Willem II niet kan, dan is het collectief verdedigen. Dat is al minstens 35 jaar zo. Bij de 2e goal van PSV staat Pereiro helemaal vrij tussen 7 Willem II-ers (!!!) en kan de bal zo binnen koppen. Totaal zinloos voor Willem II om zo massaal te verdedigen. Willem II moet brutaal zijn, jagen. Maakt niet uit hoe groot de tegenstander is! En natuurlijk loop je dan regelmatig tegen een zeperd aan, maar je haalt er ook weer punten mee op. Met dat brutale spel wonnen we zó vaak van Ajax, PSV en Feyenoord. Vooral die topclubs kwamen met de staart tussen de benen naar Tilburg, om vervolgens met lege handen terug naar huis te gaan. Verspilde moeite om hier iets te proberen. Ja, met geluk haalden ze hier af en toe een puntje of zelfs 3 mee naar huis. Maar nooit vanzelf. Dat brutale is de afgelopen 2 jaar veranderd in laf spel. Met zoveel mogelijk mensen achter de bal. Bang om een goal tegen te krijgen. We hebben er nu inmiddels 18 tegen, zo nutteloos is dat collectief verdedigen!
  Stap daar eens van af en ga weer aanvallen. Laat zien dat je speelt om te winnen! Looi is de verkeerde trainer voor Willem II. Bedank hem voor bewezen diensten en zoek een trainer die aanvallend denkt. Sommigen hier op Tilbo zeggen dat er geen geld is om z’n contract af te kopen. Dit is een miljoenenbedrijf zonder schulden en natuurlijk is er geld om zo’n contractje af te kopen!
  Gewoon weer terug naar 4-3-3. Haal Lamprou aan het eind van dit seizoen transfervrij terug. De scout Gerard Wielaert weg. Onze kroonprins Joris terugzetten naar technisch adviseur of anders opsouten. Haal Jack de Gier als nieuwe trainer met John Feskens als assistent. En het ziet er weer een stuk rooskleuriger uit!

  109

  5
  • Zelden zo’n goede analyse gezien. Blijkt ook uit de opgeheven duimpjes.

   4

   1
  • 10000000 procent eens met deze analyse.

   Spelen met lef, om te winnen, publiek vermaken. Dat willen we zien. En daarbij weet je dat je af en toe wedstrijdje  verliest (doen we nu ook) maar wel de harten van de supporters wint.

   21

   2
  • koen verhoeff
   koen verhoeff

   ‘Met dat brutale spel wonnen we zó vaak van Ajax, PSV en Feyenoord’

   Overdrijven is ook een kunst! De laatste keer dat we in Eindhoven wonnen was in 1983.

   Bij Feyenoord begonnen we met lef, maar stond de poort achterin open en was het na een half uur beslist.
   Laten we PSV en Feyenoord nou niet als maatstaf nemen. Dit soort analyses zijn me iets te simpel.

   6

   15
   • rood wit en blauw

    Hij bedoelt de wedstrijden “thuis” wijsneus!Deze analyse is messcherp en verwoord precies wat de meesten denken!Beetje jaloers Koen?

    10

    4
   • koen verhoeff
    koen verhoeff

    Volgens mij gaat het hier om de VI-analyse van een uitwedstrijd.

    Mag ik dat zeggen? Ja, dat mag ik zeggen. Of mag je op Tilbo alleen maar roepen om ontslagen na 7 wedstrijden?

    Ik vraag me net als veel andere supporters af of de manier van spelen de juiste is. Maar die kan op zich heel aantrekkelijk zijn. De vraag is alleen of het met dit spelersmateriaal de beste weg is. De komende twee wedstrijden zullen veel duidelijk maken.

    8

    9
   • We hebben het inmiddels over 15 wedstrijden Koen.

    15 wedstrijden , 13 nederlagen

    3

    1
 3. Pilske

  Ik lees allemaal reacties dat VDL weg zou moeten. Ondanks dat ik ook geen fan van hem ben wil ik hem wel de kans geven. Er zijn teveel mensen die gelijk in de paniek raken.

  1. Wij hebben geen geld om zijn contract af te kopen.

  2. Wie moet hem dan opvolgen. Welke beschikbare trainer zou dit beter doen?

  laten we deze analyse eens uitvoeren in de winterstop. Ik denk namelijk dat de vlag er dan heel anders bij hangt. Vergeet niet dat we in de eerste 7 wedstrijden en PSV en Feyenoord uit al gehad hebben. November/december krijgen we een reeks met Heracles/Sparta/nak achter elkaar….dan moeten wij de punten halen.

  12

  19
  • Pilske… In deze 7 wedstrijden zaten ook Excelsior en ADO thuis. En geen geld? Waarom wel 6 ton voor Veerman bieden dan. Trainers zijn er zat!

   14

   1
   • 1. Inderdaad Sar, als er geld voor Veerman was, dan is er ook geld om vd Looi gewoon tot het eind van het seizoen door te betalen.

    2. De Gier, al dan niet samen met Heering. Kan waarschijnlijk nog steeds van die 6 ton voor Veerman. Maar wie maakt me eigenlijk weinig uit. Zolang ie maar laat voetballen.

    3. Analyse? Het gaat de meeste mensen al lang niet meer om de resultaten. Het gaat erom dat we nu een trainer hebben die de voetbalcultuur van Willem II (attractief en aanvallend voetbal) eigenhandig de nek omdraait. (waar ie het dan weer wel mee voor elkaar krijgt om alleen maar slechtere resultaten te behalen…)

    5

    2
 4. Pirot Russia

  Peters en Lachman, allebei niks, trainer is nog slechter, ik koop geen seizoenkaart om naar zekerheidjes te kijken en op mijn stoel in slaap te vallen. Ik wil aanvallend voetbal zien, ook al verliezen we, dan iig gestreden MET aanvallend voetbal.4-3-3 is onze identiteit, van der Zooi zet die even overboord, Twente nog verliezen en dan vertrekken Erwin !Mario Been is nog vrij….

  18

  3
  • Krilles

   Lees ik dat goed: Peters niks?? Die jongen heeft verdomme jarenlang uitstekend staan verdedigen, altijd 100% inzet ondanks het afketsen van transfers, boegbeeld van de club. Dit seizoen gaat het even wat minder, maar ik vind het van weinig respect getuigen om hem dan meteen maar ‘niks’ te vinden.

   12

   2
   • pirot russia

    Hij voetbalt dit seizoen als een natte krant, inderdaad vorige seizoen wel goed, nu 7x op rij slechtpirot

    1

    2
 5. Analyse niks mis mee. Een grote lul van een trainer, dat is het probleem!!Hij wil graag zekerheid inbouwen in de defensie, maar vorig jaar was de defensie prima. En was deze lulkoek allemaal niet nodig geweest.. Ik kom al 30 jaar bij Willem II en heb al heel wat meegemaakt daar, van spelers die we stiekem naar huis brachten na een avond stappen tot vier aanvallers in de basis in de CL. Zo’n grote schijtbak als deze trainer heb ik nog nooit meegemaakt… Alles wat Streppel in de laatste jaren had opgebouwd, heeft hij in een jaar tijd kapot gemaakt! waarom zien wij als supporters al weken voor de competitie dat het niks gaat worden?!Wat hebben we eraan om vijf buitenspelers te halen, als je met vijf verdedigers en drie verdedigende middenvelders speelt?Helemaal niets!Ons Willem II is ons Willem II niet meer.Hij moet eruit en héél snel voordat we te ver achterlopen. 

  26

  4
 6. Peerke donders
  Peerke donders

  We hoeven maar 1 wissel door te voeren,om ons elftal beter te laten spelen…….einde van de looi!!!

  29

  3
 7. JTW

  Sterke analyse van VI…

  9

  0
 8. Kwaliteit moeten we in het centrum hebben en geen kwantiteit. De zwakte zit ‘m in twee van de vijf. Met vijf achterin lever je creativiteit in en dus doelpunten. Twee man voor de bal en volgende week zal het er weer leger uit zien op de tribunes.

  17

  0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *