Home » Headlines » ‘Alleen winst telt’
Erwin van der Looi.

‘Alleen winst telt’

Na de Awayday van afgelopen zondag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma. Aankomende zondag komen de Eagles op bezoek en gaan de Tricolores op jacht naar de drie punten in het eigen Koning Willem II Stadion.
Over de uitwedstrijd bij PSV was de trainer van Willem II duidelijk. ‘De eerste helft liep helemaal niet verkeerd en PSV kreeg weinig kansen in de eerste 45 minuten. Pas in de tweede helft kwamen we, vooral bij spelhervattingen, de onderlinge afspraken niet of nauwelijks meer na. Dat zorgde er uiteindelijk voor dat we in het laatste kwartier niet meer als team hebben gespeeld.’

GO AHEAD EAGLES
Go Ahead is momenteel hekkensluiter in de Eredivisie en heeft met trainer Robert Maaskant sinds een paar weken een nieuwe hoofdtrainer. ‘Tegen FC Twente heeft Go Ahead een prima prestatie neergezet. Ze gaan uit van hun eigen kwaliteiten, hebben een goede teamspirit en vechten voor iedere meter. Wij moeten ze zeker niet onderschatten en gewoon laten zien wat we zelf kunnen.’ De schorsing van Elvis Manu van Go Ahead komt voor de hoofdtrainer enigszins als een verrassing. ‘Ik had er rekening mee gehouden dat hij vrijgesproken zou worden en dus inzetbaar zou zijn.’

NOG VIER WEDSTRIJDEN
Met nog vier wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op voor Willem II. ‘Volgens mij is er bij alle vier de wedstrijden nog wel iets te halen voor ons. We benaderen ze gewoon één voor één en willen iedere wedstrijd aan ons publiek laten zien wat we kunnen. Op die manier willen we hen bedanken voor al hun steun dit seizoen’, aldus Van de Looi.

PROBLEMEN ACHTERIN
De lijst met geblesseerden is met name op de backposities erg lang. Derrick Tshimanga, Dico Koppers, Freek Heerkens en Guus Joppen zijn allemaal (langdurig) geblesseerd en zullen er zondag dus niet bij zijn. Dries Wuytens is, na zijn botsing met Obbi Oulare, nog een twijfelgeval. ‘Dries heeft toch nog wel wat hoofdpijn gehad na de botsing. Morgen mogen de hechtingen eruit en beslissen we of hij wel of niet kan spelen.’

9 reacties

 1. In hart en nieren

  Gelet op de uitslagen van vandaag en de resterende wedstrijden van de concurrenten telt niet alleen de winst, ook 1 punt zou een groot verschil kunnen maken. Vergeet even die 9e plaats. Natuurlijk moeten we voor de winst spelen, maar geen onnodige risico’s, geen alles of niets, als het niet anders kan gewoon genoegen nemen met een punt. Handhaven was en is het doel.

  3

  0
  • Ons doelsaldo is ook beter dan onze concurrenten onder ons. Dus ja, met een gelijk spel kom je ook een end. Neemt niet weg dat we vandaag extra als één blok achter onze spelers moeten staan, en gaan voor de 3 punten.

   We hebben verzuimd tegen ado, dat kan en mag vandaag niet gebeuren…

    

   0

   0
 2. Tilburg_1896

  Heel rap Nigel Hasselbaink ophalen bij Excelsior. Transfervrij, ontzettend snel, doelgericht en kan aan de buitenkant spelen.

  2

  0
 3. Idd, na de uitslagen van vandaag telt alleen winst. Wanneer we Anthonia en Maatsen (die ik graag bij ons zou willen zien spelen) kunnen neutraliseren hebben we een goede kans om de wedstrijd te winnen.

  Kan weleens een spannend potje worden morgen…

  2

  0
 4. N.Y.C.

  Inderdaad de spelers ook met die instelling en scherpte het veld op sturen!

  2

  0
 5. Als we winnen ben je veilig en sluit je aan bij Heracles. Hoe maakt me niet uit 3 punten zijn nu nodig.

  1

  0
  • Forza Willem II
   Forza Willem II

   We zijn al veilig nee nog niet officieel. Maar je hebt vandaag roda -sparta  een van de 2 laten punten liggen of ze pakken slechts un punt. Je hebt nog Eagles – sparta.,un  Ado Excelsior.

   1

   2
 6. dn Baaierd

  Nou vd Looi dan laat dat maar eens zien. De beste verdediging is uiteindelijk toch de aanval zolang je aanvalt hoef je niet te verdedigen. Deze wedstrijd moet elke speler over lijken gaan.

  COME ON WILLEM II !!!!!

  2

  0