Home » Laatste Nieuws » Aanklager start onderzoek naar supporters bij Vitesse – Willem II

Aanklager start onderzoek naar supporters bij Vitesse – Willem II

Wederom vindt de KNVB het nodig om een ‘formeel’ onderzoek te starten naar misdragingen van supporters van Willem II tijdens de uitwedstrijd in Arnhem bij Vitesse.

Willem II maakt melding dat het onderzoek zich richt op drie onderdelen. Het duwen en slaan van een steward, het afsteken van vuurwerk en het zitten op de lexaanwand.

Zoals gewoonlijk is een kleine nuance vanuit het oogpunt van de supporters weer noodzakelijk om de toch al niet zo een beste beeldvorming wat recht te zetten. Ten eerste is het natuurlijk goed dat er een onderzoek wordt gestart naar het duwen en of slaan van een steward, want geweld tegen onze vrijwilligers dat mag nooit. Het onderzoek moet echter dan ook uitwijzen of het incident met de steward onder het kopje bewust geweld valt, of dat het wellicht niet zo erg is als wordt beweerd.

De laatste twee punten zijn echter weer precies een voorbeeld van hoe de KNVB het de supporters regelmatig moeilijk maakt om je club fanatiek te ondersteunen. Ze kunnen zich beter bezig houden met het eerlijker maken van het voetbal dan om dit soort kleine zaken. Clubs als Willem II hangen hierdoor zware straffen zoals hoge boetes en wedstrijden zonder publiek boven het hoofd, terwijl meestal niemand last van heeft van dit soort acties en het sfeerverhogend werkt.

Gelukkig zijn veel supporters, ook van andere clubs, het hierover eens en zijn ze serieus in gesprek met verschillende partijen om bijvoorbeeld betere en soepelere regels voor het pyrobeleid te krijgen.

Hopelijk trekt de aanklager zijn keutel snel in en laat de KNVB de supporters die niets anders doen dan hun club fanatiek ondersteunen eindelijk eens met rust. Helaas zijn we anders van ze gewend…..

20 reacties

 1. De Koninklijke II

  Ajax supporters zaten vanmiddag in grote getale op de  zogeheten ‘lexaanwand’. Benieuwd wat de consequenties zijn.

  0

  0
 2. Forza Willem II
  Forza Willem II

  Het Bd Fabeltjes krant, schrijft dat er mensen over de wand zijn geklommen niet de 1e en niet de laatste keer dat ze onzin schrijven over onze club. Kut krant!!

  10

  1
 3. Tilburg

  Wekelijks worden er bij (meerdere) clubs fakkeltjes afgestoken. Hier hoor ik he-le-maal niks meer over! Als de supporters van Willem II ook maar een scheet laten zit de KNVB ze op de hielen, ik snap er niks van.

  14

  0
  • Maarja je weet dat er iemand bij de knvb het zn levenswerk heeft gemaakt om ons te straffen. Elke seconden van voor/tijdens/na de wedstrijd worden in die 40uur door de week grondig nagekeken of er zich iets voor doet waar hij een onderzoek naar kan laten starten. Als je dat weet is het wellicht, hoe jammer ik dat ook vind, niet handig om vuurwerk af te steken if op een wand klimmen om het publiek op te zwepen. Dit wil de knvb niet die wil alleen bioscooppubliek. Bij thuiswedstrijden begint dat aardig te lukken nu zijn de uitwedstrijden aan de beurt.

   0

   0
 4. Berry zal wel weer ‘harde maatregelen’ treffen……..

  Dat is het enige dat hij/( zij) kan…..

   

   

  0

  20
  • Wat heeft dit in hemelsnaam met van Gool te maken. Doe gewoon normaal, past het effe niet in het onaangepaste straatje zeik je gewoon je voorzitter af… kansloos…

   20

   1
   • Ed……wake up ‘boy’…..

    Welcome to the Willem II  “family…….

    1

    17
   • Dank je voor je bevestiging….

    5

    0
   • En die kun je van mij ook krijgen. Hoe gemakkelijk is het om stoer te schelden en hoe moeilijk is het om de hersencel te gebruiken

     

    3

    0
 5. Is er iemand die kan uitleggen wat de meerwaarde is van het gaan zitten op een glazen wand….

  8

  8
  • De sfeer verhogen is de reden dat iedereen erop klimt omdat iedereen anders heel de wedstrijd voor zich uit staat te kijken!

   Daarnaast doet elke club het die daar komt en krijgen daar nooit iets van te horen wat wel een beetje apart is? En er wordt ook niks kapot gemaakt hiermee!

   Vuurwerk geeft een mooi beeld moet ik eerlijk zeggen en is sfeer verhogend maar zelf lijkt het me slimmer om dit niet te doen vanwege die sanctie. In tegen deel tot andere clubs krijgen wij wel hier iets van te horen en de andere clubs die de laatste weken die bijna wekelijks een pyro hebben er niks van te horen.

   En nu kaarten kopen voor Excelsior uit, want je ziet maar weer dat iedereen het belangrijker vindt om over elkaar te zeiken dan hun eigen club aan te moedigen zowel thuis als uit! Vullen dat vak!

    

   13

   2
  • Sommige dingen kun( en hoef)  je niet uitleggen Ed…….

   4

   6
  • patriekolorus

   Leg jij eens uit wat er nou helemaal mis mee is?

   0

   0
 6. Het is deze keer wel een uitwedstrijd geweest. Ik kan me voorstellen dat de KNVB in plaats van een thuiswedstrijd zonder publiek, waar je gehele publiek mee straft, in dit geval overgaat tot een of meerdere wedstrijden waarbij uitsupporters niet bij mogen zijn. Begrijp me goed, ik vind dat ook niet goed, maar als ik zou moeten kiezen tussen deze twee….

   

  6

  1
 7. RoyB

  Ik snap niet als je supporter bent dat je dan graag je club in de problemen brengt, met het doen van zaken die verboden zijn (vuurwerk). Of er nu iemand last van heeft of niet maakt niets uit. Mag niet! Krijgen we gezeik mee. Dus laat ik het (uit clubliefde) uit mijn hoofd.

  Als je voor het vuurwerk gebruik bent maak je dan hard om dit toegestaan te krijgen dan bezorg je Willem II en het voetbal een goede naam.

  Wat er nu gebeurt is zinloos, duur en uiteindelijk gaat het niet bijdragen aan een oplossing.

  18

  8
 8. Bovendien is het dan extra hypocriet dat de partijen die de uitzendrechten kopen van de eredivisie (Fox, NOS en ook programma’s als VI) in bijna AL hun promotiefilmpjes, reclames voor nieuwe spelrondes, samenvattingen en hoogtepuntenvideo’s beelden gebruiken van supporters in/op/aan hekken, en allerlei soorten rookbommen/fakkels.

  Stichting Eredivisie verdient dus zijn centen met beelden van fanatieke supporters, want dat oogt beter dan een uitgestorven (psv?)uitvaartcentrum. Gooi dan je eigen ruiten niet in door het bestraffen van clubs die nogvsupporters hebben in plaats van toeschouwers.

  Dat het niet handig is om toch dat gedrag te vertonen terwijl je weet dat de discussie omtrent de regelgeving nog loopt is weer een ander verhaal, wacht daar misschien nog even mee tot de KNVB zijn fout inziet.

  En over het slaan/duwen van eigen stewards (als dat waar is) is niet veel discussie nodig lijkt me, niet doen.

  16

  1
  • Captain Howdy
   Captain Howdy

   Maaszult, stichting eredivisie gooit zijn eigen ruiten niet in en zijn ook geen partij hier in, je legt de zwarte piet bij de verkeerde partij!

   het is de KNVB en hun aanklager die er werk van wil maken.

   3

   11
 9. In hart en nieren

  Waarom zou WIllem II worden aangesproken en er een wedstrijd zonder publiek uit voort kunnen vloeien. Het is toch de organisatie van Vitesse die hier faalt. Hoe komt dat vuurwerk anders binnen?Overigens vraag ik me ook af of het nu zo moeilijk is om geen vuurwerk af te steken als je weet dat je daarmee de club in de problemen brengt en misschien voor meer dan 10.000 anderen een wedstrijd thuisblijven veroorzaakt. Ik snap dat niet.

  28

  3
  • Zelfs bij de extreem strenge controles tijdens het EK in Frankrijk had je vuurwerk op de tribunes.. ze stoppen het in een condoom en vervolgens in hun hol.. hoe stop je dat met fouilleren aan de poort?

   Hier kan Vitesse niets aan doen, net zo min als Willem II er wat aan kan doen als het bij ons op de tribunes gebeurt. Ik vind vuurwerk sfeerverhogend maar je weet dat het niet mag..

   0

   1