Home » KingZine » Antwoorden Quiz | KingZine 15-jarig jubileum

Antwoorden Quiz | KingZine 15-jarig jubileum

Tijdens het 15-jarig jubileum van Stichting KingZine is onder meer een (papieren) quiz gehouden. Prijswinnaars gingen naar huis met een officieel wedstrijdshirt, busreis naar een uitwedstrijd en een VIP-behandeling bij een thuiswedstrijd van Willem II.

Voor de administratie en de geinteresseerden hierbij de gestelde vragen incl. antwoorden:

Vraag 1:
Op 20 februari 2000 troffen Willem II en Feyenoord elkaar in Tilburg. Door een laat doelpunt van Geoffrey Prommayon won het elftal van Co Adriaanse met 2-1. Bij Feyenoord stonden twee spelers in de basis met een Willem II-verleden. Welke?

Ulrich van Gobbel en Bert Konterman

Vraag 2:
In november 2008 trof Willem II in eigen stadion FC Groningen. De beroemde “sneeuwwedstrijd”. Willem II won met 3-0 onder meer door twee doelpunten van Frank Demouge. Wie scoorde echter het openingsdoelpunt?

Mehmet Akgün

Vraag 3:
In 2011 won Willem II van SC Heerenveen na een 0-2 achterstand bij rust. Doelpunten aan Friese zijde van internationals Janmaat en Dost. Het werd 4-3, waarbij Lasnik met 3 assists de grote man was en Rigters zijn eigen doelpunt goedmaakte met de winnende treffer in de 89e minuut. Wie was toentertijd trainer van Willem II?

Gert Heerkens

Vraag 4:
Eindelijk! De winst op Feyenoord met 1-2. Willem II zette een streep achter een recordreeks van uitduels zonder overwinning in de eredivisie. Hoeveel wedstrijden betrof deze recordreeks?

47 wedstrijden

Vraag 5:
Recent won Willem II voor het eerst in de Arena van Ajax. Daarvoor werden vaak grote nederlagen geleden op bezoek bij Ajax. Sterker, in 2008 scoorde Willem II voor het laatst in de Arena tijdens een Eredivisiewedstrijd. Het werd 4-1. Wie scoorde dit doelpunt?

Frank Demouge

Vraag 6:
Op 7 december 1997 won Willem II met maarliefst 4-1 van PSV. Clyde Wijnhard was de grote man met 2 doelpunten. Verder scoorde Arno Arts en Ousmane Sanou. Hoe heette de competitie, nu Eredivisie, toen nog?

PTT Telecompetitie

Vraag 7:
Ook een wedstrijd waarin Clyde Wynhard 2x trefzeker was. Op 10 mei 1998 won Willem II met 3-0 van Sparta en na 35 jaar mocht de club weer “Europa in”. Welke Spartaan (in de basis die wedstrijd voor Sparta) maakte in de zomer van 1999 de overstap naar Willem II. Leuke anekdote, hij kwam pas zo laat in de zomer naar Willem II dat hij dat jaar nog ontbrak op de teamfoto…

Kew Jaliens

Vraag 8:
In 1999 werd Feyenoord voor het laatst kampioen. Willem II werd tweede maar slaagde er wel in Feyenoord thuis met klinkende cijfers te verslaan (4-1). Wie missen er in onderstaande opstelling van deze wedstsrijd?
…, Prommayon, Hyypiä, Hill, …, Victoria, Galasek (46. Schenning), Arts, Ceesay (82. Sanou), Bombarda (72. …), Abdellaoui

Jimmy van Fessem, Adil Ramzi en Marcel Valk

Vraag 9:
In hetzelfde seizoen (1998/ 1999) reeg Willem II ook Ajax thuis aan de zegekar. Nadat het lang 1-1 bleef zorgde een ingevallen Willem II-er met een Ajax-verleden met twee doelpunten voor de beslissing. Het werd 3-1. Wie was deze invaller?

Dennis Schulp

Vraag 10:
Heerlijke wedstrijd, heerlijke sfeer. Willem II – NAC van 22 mei 2016. Het liep bijna fout af maar het kwam gelukkig goed. 3-1. De laatste keer dat we met 3-1 van NAC wonnen was in de uitwedstrijd van 2008. Frank Demouge scoorde 2x. Het derde doelpunt werd gemaakt door iemand die nooit echt is doorgebroken. Wie is deze speler?

Ibad Muhamadu

Benaderingsvragen:
Hoeveel keer nam Willem II deel aan de InterToto-competitie?
5 deelnames

Hoeveel doelpunten vielen er in de meest doelpuntrijke wedstrijd van Willem II in het betaalde voetbal?
11 doelpunten

In het seizoen 2005-2006 speelde Willem II Europees voetbal en handhaafde zich aan het eind via de play-offs in de Eredivisie. Hoeveel spelers kwamen er dat seizoen in totaal in de officiële wedstrijden voor Willem II in actie?
33 spelers